Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Klamber 19:46, 20 paź 2012

Bogdziu jak mogli byśmy zapomnieć o tak miłej osóbce która mieszka w tak pięknym ogrodzie. Szkoda że Twój dom nie jest z piernika bo by było całkioem jak w bajce Co do lasu zgadza się u mnie kolki i mech, czasami trawy i brzozy, u Ciebie napewno trudniej wypatrzyć grzyba ale za to wrażenie robi ogromne. Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 19:48, 20 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Na anginę olejek pichtowy na cukier i possać.Kilka razy dziennie,a szczególnie na noc.Do kupienia w aptekach.
Nie wysyłałam Tobie anginy,a słoneczkiem się podzieliłam.Na spacer dziś na swą górę wyszłam,aż żałuję,że bez aparatu,jutro powtarzam,ale już ze sprzętem.Jest cudownie ,listki bukowe pod stopami szur,szur, góra wiatr szeleści,słońce prześwituje przez złociste gałązki.......bajka!

Haniu no i znów sie od Ciebie uczymy. Nie znam olejku pichtowego ale to sie zmieni, oczywiście kupię. Ja z gardłem mam stale problemy niestety , za dużo w życiu gadałam.Cięzko też jest wyleczyc stany zapalne mojego gardła .Spróbuję olejku pichtowego.Ja sie tezdziś napatrzyłam na złoto na drzewach. Jest cudnie.
Bogdzia 19:51, 20 paź 2012

Agacia napisał(a)
och Bogdziu, ja czas na grzyby może i mam, ale jestem właśnie z tych, co nie odróżnią dobrych od złych i boją się zgadywać nawet wirtualnie Zbieram tylko kurki

Agatko poszerz trochę swoja wiedzę na temat grzybów chociaż o prawdziwki i podgrzybki i zajączki bo podobne.To są najpewniejsze grzyby jakie są w naszych lasach i szkoda zebyś przy nich przechodziła i nie zbierała. Zdjecia znajdziesz bez problemu w internecie.
Bogdzia 19:53, 20 paź 2012

Martek napisał(a)
Olejek pichtowy nie znam ,ale już wiem o co pytać
Bożenko niech odejdzie to choróbsko,trzymaj się .
Pij dużo,nie słodkiego i parz rumianek zamiast czarnej ,oczywiście nie gorącej ,letniej

Robie co mogę ale jak na razie poprawy nie widac. Może jutro bedzie lepiej?
Bogdzia 19:54, 20 paź 2012

asc napisał(a)
Oj niedobrze... czytam, że angina ....... kuruj się.......
Lecę zobaczyć co u mnie...

samo przyszło , samo pójdzie tylko nie wiadomo kiedy.
Bogdzia 19:57, 20 paź 2012

Klamber napisał(a)
Bogdziu jak mogli byśmy zapomnieć o tak miłej osóbce która mieszka w tak pięknym ogrodzie. Szkoda że Twój dom nie jest z piernika bo by było całkioem jak w bajce Co do lasu zgadza się u mnie kolki i mech, czasami trawy i brzozy, u Ciebie napewno trudniej wypatrzyć grzyba ale za to wrażenie robi ogromne. Pozdrawiam serdecznie

Robert dzięki za miłe słowa.Jak by dom był z piernika to byście mi go na spotkaniu zjedli i dziś już bym nie miała gdzie mieszkac. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:07, 20 paź 2012

Parę zdjęc : sroka siedzi na buku . Zdjęcie robione z salonu przez okno.

i stokrotki które myślą że już wiosna.

Bogdzia 20:12, 20 paź 2012

agniecha973 20:13, 20 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Maja wkleiła takie piękne drzewa to ja też wkleję z wczorajszego krótkiego chodzenia po lesie.

Bogdziu, pięknie masz z tym lasem! Kocham las bukowy. Żaden inny nie daje takiego wrażenia czystości, spokoju, nie wiem czego jeszcze, ale dla mnie jest magiczny. Pierwsze drzewa jakie sadziliśmy u siebie to właśnie buki. Miały wtedy 30 cm, teraz już widać jakie pięknieją w oczach.
Pozdrawiam i zdrówka życzę.
Bogdzia 20:15, 20 paź 2012