Wielu moich znajomych mówi, ze przecież takie same mozna kupić, ale ile radości sprawiają te własne, wyhodowane z nasionka Musze w przyszłym roku wypróbować te żółte, a ze swoich wolę jasnozielone w paski od tych ciemnozielonych, bo tak szybko nie dojrzewają
Dziś znowu mrożenie fasolki, kiszenie ogórków, ...
Bozenko,w przyszłym roku nie będę szalała w domu z żadnymi wysiewami,jedynie begonie i to,co przechowa mi się z pelargonii czy fuksji.Nie mam już siły po prostu i zmęczenie zabija radość z lata i ogrodu.
Maju,uważam,że wszystkie kwiaty są piękne i nie ma co eliminować jednym na korzyść drugich tylko ze względu na ich kolor.Niech sobie rosną byle tylko ładnie i kolorowo.
Aniu,za półtotora tygodnia spotkamy sie to zobaczysz je na zywo.Muszę powiedzieć ci,że strasznie ucieszyłam sie jak powiedziałaś mi,że nie muszę ograniczać się zakupowo,bo się pomieścimy,bo mam w planie 5 hortensji następnych i dwa jakieś krzaki szybkorosnące,może jakieś nowe odmiany pęcherznic.
Jeszcze się Was podytam - w tym pasku wzdłuż tarasu chcę posadzić lawendę, a za nią perovskię, żeby kwitły jedna po drugiej...pomieszczą się?? Tam jest chyba 40 cm...
Beatko ,
cudnie masz!!! tego widoku lasu zazdroszczę
a powiedz mi, dlaczego trójkąt pod krzaczorkiem? nie lepsze byłoby kółko? sorry, że się czepiam .....
hehe Anuś ... sama nie wiem.. Jakoś bardziej mi pasował trójkąt, bo kształt calej tej rabaty jest w kształcie trójkąta i kółek i kul już tam jest pod dostatkiem - tak uznałam. Czy słusznie ?- nie wiem
Może tak dla przeciwagi
Sugerujesz zrobić kółko wokół cisa? - powiedz... Ty się znasz...... pliss
Ale z niego( z cisa znaczy ) też kiedyś będą kulki, bo zamierzam go przystrzyc w coś ala bonsai, ale dopiero wtedy jak już opanuję tę sztukę hehe
Witam w moim małym świecie Elfów tak nazywam swój niewielki ogród. Kocham wszystko co żywe i zielone - piękne lasy i łąki które mnie otaczają. I tylko to sprawia że na chwilę potrafię oderwać się od rzeczywistości i odfrunąć daleko gdzieś ....
Poza ogrodami fascynuje się fotografią - dzięki niej moge zamrozić niepowtarzalne chwile i niespotykane widoki.
Mieszkam na niewilkiej wsi koło Wrocławia i wraz z mężem zajmujemy się rolnictwem. Każda wolną chwilę, a jest ich ostatnio niewiele, spędzam kopiąc w ziemi ...sadzę, plewię, podlewam.
Do zagospodarowania mam ogromny teren ale niestety bardzo zaniedbany - liczę na Waszą pomoc
a więc ...tak naprawdę dopiero zaczynam i wiem że czeka mnie mnóstwo pracy I BARDZO MNIE TO CIESZY