Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

popcorn 19:12, 17 paź 2012

Och, super pomysł! Poszukam więc nasion! Czy końcem lata pierwszego roku mogę się spodziewać kwiatków już? Siać do skrzynek w lutym, czy do gruntu kwiecień/maj?
dzięki
Gabriela 19:15, 17 paź 2012

Posiej do skrzynki w marcu, albo do grunu w kwietniu, zakwitną na pewno w roku siewu. Tyle że jak już pisałam, przesadzania nie lubią, długo się potem zbierają do rośnięcia, mam wrażenie, zniosą to lepiej takie młode siewki niż większe egzemplarze.
popcorn 19:16, 17 paź 2012

ok, dzięki za info! Poluję więc na nasionka
Gabriela 19:18, 17 paź 2012

Na pewno sprzedaje je PNOS (albo CNOS?) w Ożarowie Mazowieckim, u nich kupowałam, mają sprzedaż internetową, bardzo bogatą ofertę.
popcorn 19:28, 17 paź 2012

Spytam najpierw w lokalnym ogrodniczym, mają sporo nasion, a jeśli nie - poszukam w necie. dzięki!
barbara_kraj... 20:33, 17 paź 2012

Gabrysiu, dzięki za informacje
Zupkę znalazłam
vita 17:11, 18 paź 2012

Gabriela napisał(a)
Moja zupa dyniowa jest w wątku o zupie z dyni w dziale Kuchnia, gdzieś na końcowych stronach: z gałką muszkatołową, imbirem, pestkami z dyni, polecam bardzo.

Imbiru do zupy z dyni nie używam, ale oleju z pestek dyni nie mogę sobie odmówić.
Miałam nawet taki epizod, że dynię piżmową pod folią uprawiałam na tę zupę, oj były to czasy!
Nie wiedziałam, że tak łatwo o dodatkowe białe kwiaty z nasion. Dzięki Gabrysiu, ostrogowiec posieję.
W torebkach jest mix kolorów?
Kuklik 15:50, 20 paź 2012

Gabrielo, wędrując po forum zajrzałam nareszcie i do Twojego ogrodu .... i zachwyciłam się już na pierwszej stronie Masz niesamowity ogród, przepiękne angielskie rabaty, boski taras i widok z niego, powierzchni ogrodu zazdroszczę, bo u siebie już dawno się nie mieszczę z zachciankami...
A ten sad... marzenie
Na powitanie zostawiam austinkę z mojej kolekcji i udaję się na dłuuuugi spacer po Twoim ogrodzie. Będę stałym gościem jeśli pozwolisz Miłego tego słonecznego weekendu Ci życzę
róża Crown Princess Margareta (jeszcze kwitnie)
Gabriela 17:48, 22 paź 2012

Kończy się właśnie jeden z ostatnich tak pięknych, jesiennych dni, przed pół godziną światło było tak ciepłe, a liście miały takie kolory, że trzeba było fotografować.

Pszczelarnia 17:51, 22 paź 2012

Trzeba było!