Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzy mi się Siedlisko.... 20:49, 27 wrz 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Dziś od rana lało okropnie, ale nareszcie wypogodziło się i wyszło słońce

I pokazała się płonąca ściana

Tawułki również przybierają czerwone barwy

a i poziomki i truskawki czerwienieją w najlepsze, a jakie słodkie teraz są

Dorotko również pozdrawiam cieplutko

pozwól Aniu że posłużę się językiem młodzieżowym-ALE CZADOWO!

to winko wygląda bardzo apetycznie

a to drzewo liściaste, to co to? bo wspaniale towarzyszy temu winu
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:49, 27 wrz 2012

Do góry
Kiedyś nie byłam przekonana do żurawek. Co prawda miałam kilka, ale posadziłam je, aby wypełnić luki na rabacie i polubiłam ich drobne różowe kwiatki.
Co się zmieniło? Oczywiście wpływ ogrodowiska zrobił swoje, więc kupiłam kilka na próbę, oczywiście nie znając nazwy i sugerując się kolorem.
Polubiłam je zwłaszcza gdy zobaczyłam jak pięknie się przebarwiają.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:45, 27 wrz 2012

Do góry
A to fala..... może kiepska.. ale co tam..... dla Ciebie

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 20:45, 27 wrz 2012

Do góry
Taki ogród, że tak powiem został mi powierzony Trochę się zmieniło...

Blaski i cienie nowego życia 20:41, 27 wrz 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
I najładniejsze połączenie hortensji z Morning Light

Ula bardzo mi się podoba to połączenie, ja koniecznie w przyszłym roku kupuję miskanty
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:38, 27 wrz 2012

Do góry
Dochodzimy do jakiś konkluzji... i wielopoziomowego czegoś tam.. co kiedy gdzieś juz czytałam......
To malutkie kółeczko tulipkowe...... z różnych tulipków.... a pomiedzy nimi dużo róznych krokusów.... i jeden rodzaj irysów........ Ha...... zauważ JEDEN rodzaj
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:33, 27 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
tu plewiłam i sadziłam runianki i trawa carex Evergold; kancik krzywy, mus sznurek rozciągnąc!
i chyba jeszcze coś tu musze dołożyc, ale co?

Irenko wpatruję się, ale coś nie widzę tu trawy, gdzie też ona jest

Ja bym dała coś jasnego, żeby się fajnie rzucało w oczy

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 20:32, 27 wrz 2012

Do góry
Ptaszków zdjęć jeszcze nie mam ale za to znalazłem kilka portretów kwiatów

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:58, 27 wrz 2012

Do góry
Wiśni chyba nie ma sensu, bo jest zielone tło i chyba się zleją...
Ale mogłyby być tam np. klony o żółtej koronie?

Rabatkę bym koniecznie poszerzył - co sadzić - kilka inspiracji z kawałków projektów Danusi

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:53, 27 wrz 2012

Do góry
Sebuś mam do ciebie romansik ty jako ogrodnik z krwi i kości może mi coś doradzisz, bo tak siedzę oglądam i nie wiem co poczać, otóż chciałabym coś zmienić przy tych szmaragdach coś mi tu nie gra. Myślisz, że dobrym pomysłem było by posadzenie 3 wiśni na pniu pomiędzy tuje, a przed tujami... no właśnie co? trawy, żurawki (jak posadzić?) czy może ją powiększyć, ??????
Kolorowe rabaty 19:50, 27 wrz 2012

Do góry
Ogromna prośba proszę o identyfikację tej rośliny Normalnie jest to krzew ja zrobiłam z tego coś na pniu

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:47, 27 wrz 2012

Do góry
wiosna ... nie będę czekać do wiosny ... różane zagłębie zrobię już za parawanem z bukszpanu ... na lewo od stożków bukszpanowych ... dziury po nich uzupełnię lawendą ... a wiosną pewnie coś swoją drogą siem wymyśli ...

a teraz proszę wstać ... poczet sztandarowy wchodzi ... 9tak mi się jakoś idiotycznie skojarzyło ) ... a ja obwieszczę co następuje ...

mam blisko 100 cebulek tulipanów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie wiem ile ale grubo ponad 100 cebulek narcyzów ...

jedna pani w pracy dostała od sis swej wory całe i mi przyniosła "no bo ja tak ciągle o ogrodach gadam" ...

dziewczyny ona pracuje ze mną rok ... pięć godzin dziennie a widzi mnie w czasie przerw śniadaniowych i zagadałam ją absolutnie ... na to wygląda ...

oczywiście nawet tak wnikliwie widzący przyszłość Nostradamus i jemu podobni nie wiedzieliby jakiego rodzaju kffffiat z tych cebulek się wyłoni ... zatem klu musi tkwić w geometrii kupy ... nad czym usilnie myślę gdy forum nie zaśmiecam ...
Kolorowe rabaty 19:47, 27 wrz 2012

Do góry
justi napisał(a)

Dzisiejszy poranek

Muszę powtórzyć te zdjęcia, bo fajne ujęcia zrobiłaś. Widać "rzekę" z trawy. Bardzo dobrze dobrałaś kształt i wyszedł świetny efekt. Lubię takie wijące się wstęgi - rzeczki. A koniec chowa się za domem, ot taka nutka tajemnicy ... i ta poranna mgła ...no rewelacja!!!

Witaj Justi dziś troszkę zmodyfikowałam linię tych przeciwległych rabat minimalnie powiększyłam "koło" na końcu i zauważam,że mogę pokusić się o jeszcze jedną małą kosmetykę i w sumie będzie trochę inaczej ścieżka się wiła
Dzięki,że zaglądasz zawsze słucham z uwagą komentarzy bo w sumie to krytyka i jak coś źle to też proszę nie krępuj się bo już mam dość poprawek i pracy nas "rzeczką"rośliny czekają
Ogród Sylwii od początku :) 19:46, 27 wrz 2012

Do góry
i na koniec .... takie tam ogólne

Ogród Sylwii od początku :) 19:42, 27 wrz 2012

Do góry
Pogrzebałam również na rabacie .... Przesadziłam kulę cisową /bo ją zdepczali/.... przesadziłam i dosadziłam nowo zakupione Citronelki oraz Caramel ....

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:42, 27 wrz 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
[img

Marzenko - podglądam u Ciebie karmnik ościsty. Pięknie wygląda. Ja kupiłam wczoraj kilka sztuk i chciałabym posadzić między płytami. Powiedz proszę jak dużo go kupiłaś, rozrywałaś na cząstki? Czy on lubi wilgoć i czy może być na tzw. patelni? Wiem, że dużo pytań, ale muszę go posadzić jak najszybciej i zastanawiam się czy miejsce mu będzie odpowiadać.

Gosia na tym zdjęciu ma. Ponad 25 karmników i tyleż samo macierzanki. Niedzieliłam ale to był błąd bo bardzo szybko się rozrasata. U mnie rośnie na patelni, ale wymaga podlewania, bo inaczej usycha. ... Jeśli masz dalsze pytania zadawaj
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 19:40, 27 wrz 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Proszę bardzo A mógłbym wiedzieć, skąd dokładnie Pani pochodzi?

Wróbelki w dni upalne napajają się w moim oczka, zdarza się nawet, że ich z 30 jest

Oj, w tym roku woda w oczku zrobiła mi przykrą niespodziankę ale ja z tym walczę

bardzo masz podobne oczko do mnie
Ogród Sylwii od początku :) 19:35, 27 wrz 2012

Do góry
Ta dynia będzie jutro stylizowana ....mam pomysła .... dostałam ją dzisiaj w prezencie .....

Kompozycje z wrzosami w pojemnikach 19:34, 27 wrz 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies