Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:18, 04 kwi 2016

Do góry
A gdzie wyfruwasz? M juz tez zabookował wczasy hi hi koniec wydawania kasy, trzeba na II ratę wpłaty trzymać
Ogród niby nowoczesny ale... 21:17, 04 kwi 2016

Do góry
Juz u mnie napisłam że graby. Zdecydowanie graby
Odpowiedz u mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5254-madzenie-ogrodnika-cz-aktualna?page=1331#post_6
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:13, 04 kwi 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
Madżen...mam dylemat.

żywopłot grabowy czy bukowy??
Działka jest nad jeziorem...odwodnienie musimy robić..więc co lepiej znosi wilgoć? Graby??
Czy Twój żywopłot gubi liście na zimę?? Bo z tego co się orientuje to buk trzyma je dłużej??

Nie chce żadnych tuji...ani świerków.

Dylemat rozwiązany bardzo dobrze. Wilgoć zdecydowanie lepiej zniesie grab. Moj grab pospolity dopiero od kilku dni gubi liście, bo zaczynaja mu sie pojawiać młode liscie. Gdy go huraganowe wiatry nie nękają to zimą jest gęściutki.
Buk trzyma dłuzej liscie bo startuje około 2 tygodni pózniej, zwykle pod koniec kwietnia. Dokładnie oceniłam to w Holandii

Żywopłot bukowy byłby ładniejszy ale jest bardziej wymagajacy. Rekomendowałabym Ci go, ale w ogrodzie przydomowym a nie letniskowym. Bo przy domu dokładnie zaobserowujesz gdy coś złego sie bedzie działo.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:17, 04 kwi 2016

Do góry
Na pytania potrzebującym odpowiem pózniej bo lece pryskac promanalem. Ostatni gwizdek.. Juz 10 l wylałam a jszcze pół ogrodu nie opryskałam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:04, 04 kwi 2016

Do góry
Zabieram się zatem za cięcie brązowych bukszpanów
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:03, 04 kwi 2016

Do góry
Nawadnianie w truskawkach Wow!
Na Łowieckiej 07:01, 04 kwi 2016

Do góry
Nie świruje, bo gdzie bedziemy ogladać zielone a latem bosa stopą po zwirku nie chodzi sie lrzyjemnie w lrzeciwieństwie do spaceru po trawie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:57, 04 kwi 2016

Do góry
Donice grafitowe czad, koszyczki z bratkami tez słodkie!!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:55, 04 kwi 2016

Do góry
Zatem ogłoszenia duszpasterskie.
Kto sie wybiera w najblizszą sobote z nami do Stefana proszony jest o przesłanie adresu mailowego na prive, bo zbiórka i ustalenia organizacyjne będziemy czynić na mailach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:54, 04 kwi 2016

Do góry
Karabela napisał(a)
Ale cudowne widoki nie mogę się doczekać sobotniego wyjazdu. Będę dla Was miała ciasto urodzinowe ))

Karolina czyli świętujemy TWOJE URODZINY!!!!!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:53, 04 kwi 2016

Do góry
Macham do odwiedzajacych i pozowlicie ze pozdrowię Was zbiorowo
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:53, 04 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

nie bardzo rozumiem o co chodzi- jak kompost ją odmładza?

Nie zakrywa brzydkie doły
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:52, 04 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale będzie kwiatów miała magnolia - zapowiada sie jeden wielki magnoliowy odlot!
Muszę zrobić zdjęcie gigantycznej magnolii jaka rośnie w mojej dzielnicy, jest niesamowita.
Jak ja się cieszę, że sobie wszystkie odmiany seslerii zamówiłam - są piękne!

Narcyzy w donicy cudne, jakie trawki im tam dodałaś?
I jeszcze powiedz ile metrów od tarasu jest oddalona ściana wodna u Ciebie?

W narcyzach jest praire fire, ale coś podmarzła i złe wyglada... A była taka zieloniutka...

Ściana wodna jest od domu oddalona o 15 M a taras ma 4 m, zatem finalnie odeglosć gdy siedzę wynosi 10-12 m
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:50, 04 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Marzenko, tam w tyle do graby ?? i mają listki brązowe czyli jesienne suche...czy tak ? bo moje buki też tak wyglądają i zastanawiam się, czy taki stan to normalny na ten czas.

Seslerię muszę sobie sprawić...piękna już

Juz Justyna odpisała ale dodam swoje trzy grosze

Dał mnie te liscie na grabach pospolitych zima to zaleta, bo chronia ogród przed wiatrami. Zaczynaja dopiero teraz opadać, gdy graby ruszaja z wypuszczaniem młodych lisci. Gdy obserwuję na trawniku liscie grabów na trawniku to znak , ze za chwilę będzie zielono.

Buki ruszaja ok 2 tygodnie pózniej i też wtedy gubią liscie.
Graby fastigata zrzucają liscie jak wszystkie drzewa jesienia, podobnie z bukami purpurowymi ale mam jednego , ktory zostawia liscie na zime, zatem trudno mi okreslić, ktra dokładnie odmiana z czerownych zostawia liscie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:46, 04 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja puste placki przysypałam kompostem, bo się wypiętrza ta trawa.

Własnie sie zastanawiałam dlaczego tak wygląda. Czyli trzeba ją odmładzać Przysypie ją kompostem, dziekuję za poradę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:45, 04 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
ciekawe że Cię hacone tak zachwyca, przecież o tej porze roku praktycznie jej nie ma, ja mam przez to na nią nerwa bo są puste placki

Będzie posadzona w miejscu gdzie wiosna ozdabia ogród inna roślinność : bukszpany i ciemierniki i trezba ją ściąc aby było widac cebulowe.
Za to latem jest zachwycajaca. Zamowiłam tę zieloną, bezodmianowa , ktora rosnie spora i rusza dosyć szybko.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:43, 04 kwi 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Czyli jednak w podjezdzie beda trawy?

Tak. Na dzień dzisiejszy
Zamówiłam seslerię jesienną
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:41, 04 kwi 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Mały ogród jest znacznie bardziej fotogeniczny Oto moje przemyślenia po zachwytach nad Twoimi dzisiejszymi widokami

Mysle ze z fotogenicznością to jest odwrotnie ale w utrzymaniu łatwiejszy. Ja i tak nie wiem w co ręce włożyć wiosna, roboty tyle, ze trudno oddech złapać, ale juz zbliza sie powoli koniec charówki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:39, 04 kwi 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Przy tych pieknych narcyzach chętnie bym posiedziała ale pozdrawiac przechodniów to juz nie mam ochoty , nawet ich widziec nie mam ochoty chyba ze to ogrodowiskowi to całkiem co innego.

Ja juz sie orzyzwyczaiłam Najgorzej jest w takimpeirwszy ciepły dzień w roku lub w dłuższe wolne weekendy - tłumy wychodzą na spacer. Ale ja zwykle działam w ogrodzie i mi to nie orzeszkadza a gdy wieczorem odpoczywam jest juz ich mniej. Za chwilę drzewa wypuszczą liscie,murawy nas zasłonią i w ogóle mi nie będa orzeszkadzać

Mała Mi - ja lubię patrzeć co się dzieje na ulicy , taki nawyk z mieszkania w starej kamienicy mam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:37, 04 kwi 2016

Do góry
oliwka napisał(a)
Marzenka a ty sialas kiedys werbenę, bo pamiętam, ze była mowa o niej na twoim watku. Nie wiesz czy jak posieję ja wrost do gruntu to wyrośnie ??? A jeśli tak to kiedy będzie można ją podziwiać ????

Wysiewałam i z powodzeniem rosnie, kwitnie jednak trochę pózniej, w sierpniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies