Powodow jest kilka:
- znudziła mi się
- uwielbiają ją opuchlaki
- starzeje sie i aby była ładna powinnam ją teraz ogolić na łyso i czekać az odrośnie
Zostaje w innym mijescu ale przy rózach będą wyłacznie trawy. Zostawiam pod brzozą
Ja juz sie orzyzwyczaiłam Najgorzej jest w takimpeirwszy ciepły dzień w roku lub w dłuższe wolne weekendy - tłumy wychodzą na spacer. Ale ja zwykle działam w ogrodzie i mi to nie orzeszkadza a gdy wieczorem odpoczywam jest juz ich mniej. Za chwilę drzewa wypuszczą liscie,murawy nas zasłonią i w ogóle mi nie będa orzeszkadzać
Mała Mi - ja lubię patrzeć co się dzieje na ulicy , taki nawyk z mieszkania w starej kamienicy mam
Mysle ze z fotogenicznością to jest odwrotnie ale w utrzymaniu łatwiejszy. Ja i tak nie wiem w co ręce włożyć wiosna, roboty tyle, ze trudno oddech złapać, ale juz zbliza sie powoli koniec charówki
Będzie posadzona w miejscu gdzie wiosna ozdabia ogród inna roślinność : bukszpany i ciemierniki i trezba ją ściąc aby było widac cebulowe.
Za to latem jest zachwycajaca. Zamowiłam tę zieloną, bezodmianowa , ktora rosnie spora i rusza dosyć szybko.
Dał mnie te liscie na grabach pospolitych zima to zaleta, bo chronia ogród przed wiatrami. Zaczynaja dopiero teraz opadać, gdy graby ruszaja z wypuszczaniem młodych lisci. Gdy obserwuję na trawniku liscie grabów na trawniku to znak , ze za chwilę będzie zielono.
Buki ruszaja ok 2 tygodnie pózniej i też wtedy gubią liscie.
Graby fastigata zrzucają liscie jak wszystkie drzewa jesienia, podobnie z bukami purpurowymi ale mam jednego , ktory zostawia liscie na zime, zatem trudno mi okreslić, ktra dokładnie odmiana z czerownych zostawia liscie.