a tu kukurydza (mam na co dzień łany przed oknemi oni w centrum miasta tez tęsknią za nią ) , buraki czerwone - trudno zobaczyć i kapusta i inne takie ...przezyłam szok ..jaki teraz mamy trend )
Utworzyłam z nich obrzeże chociaż ta wyższa się nie bardzo nadaje
Turzyca jakieś tam pazurki ))))to ta niska,młode sadzonki dzieliłam moją starą kępę .Ta wyższa to "Dance" chyba też turzyca,ale to ktoś musi jednak mądrzejszy potwierdzić bo nie wiem gdzie etykieta w tym momencie
Moje najulubieńsze obrazki u Ani .Oczywiście wszystko mi się podobało woda,moc kwiatowych kompozycji ,pojedyncze rośliny,ale na żwirowisko i wodę wypływającą z głazów i te cudne wszystkie trawki po prostu mój wzrok przykuwały .Tak mam
Bożenkom piękne zdjecia ptaszków w ciurkadełku zrobiłaś
Ale zaintrygowałaś mnie informacją, że masz dużo pracy w ogrodzie??? Co planujesz, co rewolucjonizujesz a może trzeba coś przy RH robić a ja przegapiałam????
Rh trzeba teraz tylko podlewac bo jest bardzo sucho, a ja mam oczywiście pielenie. Samochodami niemal wywożę te chwasty ale trzymam sie dzielnie i nie kupuje kory mimo wszystko , no nie lubię jej i już, wolę juz pielic.
to wypisz wymaluj..ja...korę przerobiłam i juz jej nie chcę!
kąpiele ptaszków, jak w ptasim SPA i melduję Bożenko, że ty galopujesz, od 169-174 czytałam i oglądałam
zostawiam ciepło i uśmiech, i info u mnie od 921-923
i kwiat ci zostawiam, na radość i siłę w plewieniu; jednak jakies rewolucje są!
W sobotę razem z Bożenką EPODLAS byłyśmy u Małgochy1960 i na Agrze 2012 w Rypinie, gdzie była wystawa i i sprzedaż roślin ozdobnych i nie tylko. Stoiska z roślinami bogato zaopatrzone i nie byłyśmy w stanie się powstrzymać od zakupów
- nabyłam hortensje Phanton i Vanille Fraise
- Pervoskię
- szałwię Barbulę
- żurawki, w tym Marmelade
- slazówkę
- słonecznice na skalniak
- dziewięćsił
- przetacznik różowy
- trawy turzyce włosiaste zieloną i brązową
- pierwiosnki
Aniu, ależ superzaste zakupy!
Nie mialam pojęcia o istnieniu szałwi Barbuli