Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

KasiaWB 17:04, 15 paź 2012

Świeże kanty są zawsze idealne, ale nawet jesienią, gdy w zasadzie już kantów nie robimy, nadal to porządnie wygląda niż taka wrośnięta pomiędzy trawa ja mam kanty tylko przy rabatach, więc tak sobie oglądam narazie u innych, a jak moje thuje podrosną, to też im zrobię kancik )
justi 17:09, 15 paź 2012

Masz rację Kasiu świeże najładniejsze. Ja jeszcze przed zimą może ciachnę raz, zależy czy listopad będzie ciepły. Jak będzie zimno to już dam sobie spokój.

Jejku ile ja mam jeszcze roboty, tutaj tak brzydko, cały kawałek do zmiany, ciągle nie mam koncepcji na to miejsce, oprócz tego że tuj trzeba dosadzić.

ewa004 20:15, 15 paź 2012

Justi u ciebie nawet ten bałagan jak go nazwałaś jest śliczny
,
A wianuszki przecudne ,chociaż ja zawsze na grób mojego taty robię sama wianki ,pewnie nie są takie cud-miód ale są moje a nie te tandety sprzedawane na rynku ,wszystkie robione na jedno kopyto .
Pszczelarnia 20:22, 15 paź 2012

I ja sobie właśnie myślałam, że mus jeszcze kanciki przed zimą zrobić, żeby wyglądało. A tu widzę wzorcowe. Ja też na bieżąco nie sprzątam liści, bo to taka zabawa jeszcze. Myślisz, że żurawki wytrzymają w cieple przez zimę?
vita 20:27, 15 paź 2012

justi napisał(a)
Jejku ile ja mam jeszcze roboty, tutaj tak brzydko, cały kawałek do zmiany, ciągle nie mam koncepcji na to miejsce, oprócz tego że tuj trzeba dosadzić.

Wszyscy mamy, jak to jesienią. Justi, gdzie Ty chcesz te tuje dosadzać? Piękny klon widzę a i w lewym rogu srebrzy się bylica, u siebie zestawię ją z szałwią.
justi 16:21, 16 paź 2012

ewa004 napisał(a)
Justi u ciebie nawet ten bałagan jak go nazwałaś jest śliczny
,
A wianuszki przecudne ,chociaż ja zawsze na grób mojego taty robię sama wianki ,pewnie nie są takie cud-miód ale są moje a nie te tandety sprzedawane na rynku ,wszystkie robione na jedno kopyto .

Bałagan jest, mimo że na zdjęciach nie widać.

A co do wianuszków to miłe co piszesz i masz rację. Tandety też nie lubię i przynajmniej na ten dzień kupuję te prawdziwe w donicach lub cięte , nigdy sztuczne. Chyba że jako jakiś mały dodatek tak jak np w tych wianuszkach: sztuczna różyczka. A wianuszki ładne też są ze zwyjłej tui. Gałązki są miękkkie i łatwo obwiązywać do okręgu.
justi 16:24, 16 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
I ja sobie właśnie myślałam, że mus jeszcze kanciki przed zimą zrobić, żeby wyglądało. A tu widzę wzorcowe. Ja też na bieżąco nie sprzątam liści, bo to taka zabawa jeszcze. Myślisz, że żurawki wytrzymają w cieple przez zimę?

Pszczółko a czemu miałyby nie wytrzymać? Myślisz, że za ciepło? Bo ja chciałam je na maksa podpędzić , żeby mieć sadzonki wcześnie. Mam taką pralnię , w której jest chłodno, bo zakręcamy kaloryfery i tam zawsze trzymam wszelką zieleninę. Potem mama się na mnie złości, że wszędzie zielsko nastawiane
justi 16:34, 16 paź 2012

vita napisał(a)

Wszyscy mamy, jak to jesienią. Justi, gdzie Ty chcesz te tuje dosadzać? Piękny klon widzę a i w lewym rogu srebrzy się bylica, u siebie zestawię ją z szałwią.

Tuje na gęsto chcę, żeby brzydką siatkę zakryły. A to srebrne to jest lawenda i w tych doniczkach też.

tam jest wszystko lawenda, lilie, szafirki nawet i tulipany

bogumila 17:08, 16 paź 2012

...piękna jesień.Serdecznie pozdrawiam.
MilenaP 23:03, 16 paź 2012

Też uważam, że piękna jesień u Ciebie