Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 23:22, 02 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

I co ja mam bidulka napisać ... Ty będziesz miała tylu wspaniałych gości, to mojej nieobecności nawet nie zauważysz, a ja.... czekam na relacje i bawcie się dobrze

Serce mi krwawi, więc krwawnik będzie najodpowiedniejszy

Jolu, dla Ciebie obiecuję urwać sie od gosci.. i wstawić Ci pierwszą fotkę Byś sieczuła że jesteś razem z nami

Miła deklaracja Ale nie trzymam za słowo, żeby nie dezorganizować tego wielkiego święta . Będę sie cieszyć z Wami - od czego wyobraźnia

I tak Cie kiedyś odwiedzę, choćbym miała przyjść pieszo Co ja gadam, co ja gadam - no może jednak rowerem

Już pozdrawiam wszystkich Twoich gości a Ciebie ściskam serdecznie
Kondziowy Ogród :) 23:21, 02 sie 2012

Do góry
Tu kopytniki beda wyciagniete
Puste pole z wysepką kwiatową 23:20, 02 sie 2012

Do góry
Kajam się...
Teraz rozumiem, że popełniłam niewybaczalne faux pas – będąc w Warszawie nie odwiedziłam Kasi (greglis), GabiKa, boćka i Wandzi... Na szczęście nikt więcej nie zgłaszał pretensji... A ja bez spowiedzi dałam sobie sama rozgrzeszenie za ten grzech zaniedbania, bo miałam tylko 5 godzin „na Warsiawę” - akurat tyle, żeby obskoczyć Galerię Mokotów... Ale Wasze „pretensje” były mi bardzo miłe... Na pewno kiedyś skorzystam z zaproszeń... Ale ta podróż w tę i we w tę jest ma-ka-bry-czna!
GabiKu – jutro będzie następny pogrzeb w ogrodzie , dziś już kupiłam nowego ligustra... Mam nadzieję, że to już ostatnia strata...
Basiu – kwitnie, a jakże! Oto pierwszy kwiat, a pączków jest całe mnóstwo!

Elawrocław – dziękuję Ci za dobre chęci. Moja Ayesha na szczęście odbiła, ale dalej jest zagrożona – widać za nią znowu świeżą dużą dziurę...

Sebciu – skoro chwalisz, to znaczy że odciąłeś się wzrokowo od widoku za siatką? Jesienią robię rewolucję tego zakątka, żeby zasłonić widok pola... A powojniki ciągle walczą o życie, podgryzane przez nornice...

A oto pierwszy kwiat powojnika Mazury, który nabyłam u Finki

I radosna wiadomość dla Dzidki

Jeżeli te ogromne liściory, to jeżówka (bo właśnie ją sadziłam w ub. roku), to dlaczego zaraza nie kwitnie??????????

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:18, 02 sie 2012

Do góry
Z dalszej perspektywy kulki wyglądają jednak lepiej ) na szczęście chyba odrośnie co uciachane ) mimo podłożonych worków, nie unikniemy sprzątania

Zielony chaos u Dawida 23:18, 02 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Obelisk super! Marzy mi sie taki ,ale boje się,że złomiarze go wyrwą i zdepczą rabaty!
Chyba nie pozostanie nic innego -jak z drewienka ale już nie bedzie taki elegant!!

Zawsze może być wiklinowy i też będzie elegant
Rajski ogród Ani 23:17, 02 sie 2012

Do góry
Bea napisał(a)
Ale Twoje zawsze bardzo lubię pooglądać
Dziękuję
Zielony chaos u Dawida 23:16, 02 sie 2012

Do góry

Obelisk super! Marzy mi sie taki ,ale boje się,że złomiarze go wyrwą i zdepczą rabaty!
Chyba nie pozostanie nic innego -jak z drewienka ale już nie bedzie taki elegant!!
Warmińskie dylematy 23:15, 02 sie 2012

Do góry
Megi napisał(a)
Aha, pomysł na biało-zielone hosty pod tym zwyczajnym modrzewiem podoba mi się - 3 wystarczą , czy 4 lepiej ? Czy wtedy przodem żurawki mogę pociągnąć ?

a może Mery Christmas a zresztą tu masz link na różne hosty do wyboru do koloru masz tam też wysokość i szerokość http://sadzawka.pl/hosty
Ogrodnik mimo woli 23:15, 02 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
I co ja mam bidulka napisać ... Ty będziesz miała tylu wspaniałych gości, to mojej nieobecności nawet nie zauważysz, a ja.... czekam na relacje i bawcie się dobrze

Jolu, dla Ciebie obiecuję urwać sie od gosci.. i wstawić Ci pierwszą fotkę Byś sieczuła że jesteś razem z nami
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:12, 02 sie 2012

Do góry
Potem poszły następne raz lepiej, raz gorzej )

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:11, 02 sie 2012

Do góry
Dzisiaj była inauguracja nowych nożyc JB ze sklepu Ogrodowiska ) muszę przyznać, że tylko ciachać takim sprzętem, bardzo wygodne. Inna sprawa to oczywiście umiejętności obsługującego taki sprzęt ) ale mam nadzieję, że z czasem nabędę wprawę ) to było nasze pierwsze, "poważne" kulkowanie )

Zaczeliśmy od kulki najmniej widocznej żeby się zapoznać ze sprzętem )

Ogród na Cedrowej 23:09, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Całość z boku :

Żeby zwalało z nóg? To tylko hortensje Limelight i to w kilku sztuakch co najmniej Rozświetli zakątek i nie musisz myśleć co jeszcze. Na dole żurawki moga byc jeszcze na deser

A może przesadzić stąd kalinę i derenie a zamiast nich pociągnąć różaneczniki,horti i ..............hmmmmmmmmmm
Dodam jeszcze , że trochę przyciachałam tę koreankę w stożek bo jakaś nierówna była
Ogrodnik mimo woli 23:07, 02 sie 2012

Do góry

Kondziowy Ogród :) 23:06, 02 sie 2012

Do góry
Sosnowo 23:06, 02 sie 2012

Do góry
Danusiu przyszłam pokazać moją Anabell Incredible kwiatki są ciemne i przechodzą do jaśniutkiego różu, prawie białe
Kondziowy Ogród :) 23:03, 02 sie 2012

Do góry
Kondziowy Ogród :) 23:01, 02 sie 2012

Do góry
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 23:01, 02 sie 2012

Do góry
Rabata ta będzie tutaj:

Dzisiaj mąż zrobil krawężniki, a rabata powstaje po lewej stronie od schody wzdłuż tarasu. Tam właśnie chcę posadzić hosty i żurawki na zmianę. Wiem, że to co teraz mam to jeszcze za mało, ale chciałam jutro jechać dokupić. Doradźcie proszę, czy tak będzie współgrało ze sobą.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:01, 02 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)

Świetne zdjęcie I nawet pająk się załapał

A rabatka pod murem nie wygląda źle, kosmosy są fajnymi kwiatkami

Witam nowego Gościa w moim zielonym zakątku zdjęcie robił mój M. - przekażę pochwałę
Zgadzam się, że kosmosy są fajne - były w planie od zeszłego roku ), bo bardzo mi się spodobały, zwłaszcza u An_tre, która mnie zainspirowała i dopingowała w sianiu ta rabata jest z jednorocznych, bo to tymczasowo - żeby chwast muru nie zarósł , ale miała wyglądać zupełnie inaczej ((( a wyszło trochę niebardzo ) najładniej wyszło to co pokazałam czyli słoneczniki i kosmosy, a reszta wygląda nieciekawie, a nie tak miało być. Ale to nic, za rok będzie lepiej )))
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 23:00, 02 sie 2012

Do góry
Bogdziu,

Moje astry i uśmiech dla Ciebie za ....
Wiecej jak wrócisz od Ani

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies