Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z gruszką 20:00, 02 sie 2012

Do góry
Ciągle zastanawiam się nad tym cisowym żywopłotem... że trujący...wolno rośnie...no i drogi.
mam dstęp do takiego "wojtka" ciekawe jak długo czekałabym na gęsty żywpołot

Powojnik - Clematis 19:56, 02 sie 2012

Do góry
agnksy napisał(a)

A jak wam sie podoba mój Kiri Te Kanawa
oj podoba sie podoba! Kwitnie niesamowicie!!! U mnie ma dużo wiecej liści ale kwiatków wręcz odwrotnie
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 19:52, 02 sie 2012

Do góry
To ja już mam uszy czerwone...

dziękuję wszystkim za podtrzymanie na duchu, bo jak zobaczyłam po raz pierwszy mój "wielki" balkon to ręce załamałam.

Wrzucę trochę zdjęć na zapas przed urlopem, bo boję się, że po powrocie zastanę tu wielkie pobojowisko niestety.

Dla wszystkich kibicujących na osłodę z mojej mikro-grządki

A najciekawsze, że od jakiegoś czasu krzaczki kwitły na potęgę, a owoców ni ma i ni ma... jakież było moje zdumienie kiedy okazało się, że dojrzałe owoce (i tylko dojrzałe!) podbierał nam sąsiad gołąb... nie wiedziałam, że mają takie urozmaicone menu
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:49, 02 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
Dziękuję weroniko A stempel ma już wersję akrylową i prace znaczone są na bieżąco

A jeśli chodzi o deseczki to powstały jeszcze takie dwie:

I w temacie decou - jedna ze skrzyneczek.

PIEKNE !!! cuda ! Podziwiam
Cztery łapki - zwierzęta domowe 19:47, 02 sie 2012

Do góry
No to ja przedstawię mieszkającego u mnie pieszczocha - Parys. Strasznie lubi pomagać przy przekopywaniu rabatek... choć nie zawsze tam gdzie ja bym tego sobie życzył.

Powojnik - Clematis 19:43, 02 sie 2012

Do góry
Clematis Etoile Violette

Zielony ... ogród 19:36, 02 sie 2012

Do góry
Weroniko to jest ten prototyp, który muszę jednak jeszcze raz przetrzeć i dać jeszcze jedną warstwę...zastanawiałam się czy zrobić je z przecierkami....ostatecznie zdecydowałam się na gładko. Nie mam żadnego zdjęcia tego krzesła przed przemianą ale jak dojadą do mnie 3 pozostałe do przerobienia wtedy wrzucę fotkę. Pierwotnie były brązowe z rudym siedziskiem w paski. Mam do nich już stół, który też przemaluję, jest rozkładany więc na "letnie przyjęcia" na tarasie przyda się.

To zdjęcie bardziej oddaje kolory

Zielony chaos u Dawida 19:31, 02 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)

No to się nie narobiłem... pochmurzyło się przeszło bokiem i mamy słoneczko Ale za to komary tną we wsztystko co się da i nie dało rady zbyt długo popracować.

Za to w międzyczasie przyjechał kurier i przywiózł coś specjalnie dla Grahama.

Hej! Super ten sprzęt podtrzymujacy! Tez takiego poszukam, ja mam wszystkie ostro zakończone a ten jest taki delikatniejszy! Super! Jakiego powojnika róży chcesz podsadzic?

Myślę o czymś w kolorze niebieskim i na razie mam na oku 2 powojniki - 'Kiri Te Kanawa' lub 'Polish Spirit'. Ale wciąż oglądam fotki innych
.
U mnie Polish Spirit właśnie zaczyna kwitnac ale wydaje mi sie ze jest raczej fioletowy anie niebieski ale sprawdze jak paczki solidnie otworzy Kiri faktycznie niebieski, a może Arabella ( bylinowy) zdecydowanie niebieski mnóstwo kwiatków i dłużej kwitnie niż Kiri albo tak jak u mnie Pamela Jackman ( chociaż jak sie rozrosnie za bardzo to może lepiej coś mniej ekspansywnego?) i wracamy do Kiri ponownie
Zielony chaos u Dawida 19:26, 02 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

No to się nie narobiłem... pochmurzyło się przeszło bokiem i mamy słoneczko Ale za to komary tną we wsztystko co się da i nie dało rady zbyt długo popracować.

Hej! Super ten sprzęt podtrzymujacy! Tez takiego poszukam, ja mam wszystkie ostro zakończone a ten jest taki delikatniejszy! Super! Jakiego powojnika róży chcesz podsadzic?

Myślę o czymś w kolorze niebieskim i na razie mam na oku 2 powojniki - 'Kiri Te Kanawa' lub 'Polish Spirit'. Ale wciąż oglądam fotki innych
Zielony chaos u Dawida 19:18, 02 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)

Mój ogródek pod Gdańskiem 19:14, 02 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)

Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...

To chyba szarłat wyniosły zwany amarantusem. Bardzo smaczny i zdrowy, nasionka znaczy się, ale liście też podobno. Zobacz tu:
http://www.cbr.edu.pl/rme-archiwum/2011/rme41/dane/7_1.html

Fajna roslinka, ale jeśli nie zetniesz na czas to za rok będziesz miała go mnóstwo i jeszcze trochę Sieje się tak, że siewki tworzą zwarty dywan na ziemi. Nie zmienia to faktu, że jest ozdobą ogrodu. Ja zostawiam zawsze kilka sztuk w przypadkowych miejscach... no i kwiatostany możesz suszyć

Dzieki Dawidzie za info, tak sobie pomyślałam ze zrobię tak samo jak Ty i nasiona tez zbiore, może rodzicom sie przydadzą albo zasięgiem je tam gdzie mi inne rosliny słabo rosną
Mój ogródek pod Gdańskiem 19:11, 02 sie 2012

Do góry
AniaK napisał(a)

Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...

To chyba szarłat wyniosły zwany amarantusem. Bardzo smaczny i zdrowy, nasionka znaczy się, ale liście też podobno. Zobacz tu:
http://www.cbr.edu.pl/rme-archiwum/2011/rme41/dane/7_1.html

Fajna roslinka, ale jeśli nie zetniesz na czas to za rok będziesz miała go mnóstwo i jeszcze trochę Sieje się tak, że siewki tworzą zwarty dywan na ziemi. Nie zmienia to faktu, że jest ozdobą ogrodu. Ja zostawiam zawsze kilka sztuk w przypadkowych miejscach... no i kwiatostany możesz suszyć
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:07, 02 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Świetne zdjęcie I nawet pająk się załapał

A rabatka pod murem nie wygląda źle, kosmosy są fajnymi kwiatkami
Ogrodnik mimo woli 19:06, 02 sie 2012

Do góry
Moje lilie dziś mnie zdenerwowały... zakwitły dzisiaj... a ja chciałam pojutrze Jeszcze malutkie, wiec jak przekwitną, to zapasowych moze nie być...buuuuu

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:03, 02 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Witaj Kasiu
Natknęłam się dziś na Twój ogród i jestem pod wrażeniem tego, jak pięknie wygląda po tak krótkim czasie. Najbardziej zainteresowała mnie jednak rabatka powyżej bo właśnie tworzę coś na ten wzór. Mam rząd modrzewi a przed nimi bukszpany, między nimi po bokach dwie limelight ale chce dosadzić jeszcze kilka żeby wyszedł szpaler. Jeśli możesz napisz mi jak gęsto sadziłąś swoje, bo nie chciałabym przedobrzyć
Zielony chaos u Dawida 18:58, 02 sie 2012

Do góry
Wciąż kwitnie bodziszek

Lilia 'Beverly Dream' ponownie

I takie tam z Grahamem

Zielony chaos u Dawida 18:55, 02 sie 2012

Do góry
Ostatnio po pracy staram się trochę ogarnąć chwasty na ogródku, bo przez te wszystkie deszcze rosną szybciej niż rośliny ozdobne. Długo popracować jednak się nie da, bo komary nie pozwalają - gryzą wszystko co tylko odkryte... i czasem to co zakryte też potrafią pokłuć.

Dziś poza odchwaszczaniem dosadziłem nową dostawę irysów. Wymarzyła mi się taka kolorowa rabatka, na którą jako pierwsze trafiły irysy TB 'Night Owl', 'Going My Way', 'Rustic Cedar', 'Exotic Star', 'Kilt Lilt', 'Gold Ring', 'Sumptuosus' i 'Mulled Wine'. Już bym chciał zobaczyć kwiaty

Jako, że ogród zarosnięty, więc tylko fotki zbliżeniowe na kilka kwiatków:

Gladiolus 'Canberra'

Gladiolus 'Wig's Sensation'

Taka sobie różyczka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:52, 02 sie 2012

Do góry
Niespodzianka - na wiśni Umbraculifera Myślicie - jadalna?

Mój ogródek pod Gdańskiem 18:47, 02 sie 2012

Do góry
Teraz będę kusić
Zobacz, jaką mahonię mam do oddania. Drugi raz w tym roku kwitnie!!!.
Rośnie na mojej skarpie gdzie jest bardzo dużo słońca i ma się równie dobrze jak te, które rosną w cieniu, ale wtedy nie kwitną 2 razy w roku.
Ogród w Alei Lipowej... 18:42, 02 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)

Tylko mi nie mów że tą sama wychodowałaś z okładów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies