Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 18:52, 08 wrz 2012

badara napisał(a)
Aniu, czy twój ogród jest w jakiś sposób rozciągliwy ????? a może dokupujesz areałów ????

Badarko nie muszę bo już mam tylko nie ma mi tam kto pomóc,żeby to zagospodarować(4ha ponad)
monteverde 18:53, 08 wrz 2012

badara napisał(a)
Aniu, czy twój ogród jest w jakiś sposób rozciągliwy ????? a może dokupujesz areałów ????

ładny awatarek daliowy
monteverde 19:22, 08 wrz 2012

No i o 17.00 wróciłam z targów w Starym Polu, jutro drugi dzień, ale nie pojadę. Bardzo rozważnie patrzyłam co kupuję, bo już miejsca brak w dwóch ogrodach, a jeszcze kilkanaście donic do wsadzenia

Spotkałam na targach Anię z Ani gródek oczywiście była już prawie po zakupach jej tranzyt Volkswagen mało co nie pękał w szwachja dopiero zaczynałam zakupy. Pogoda była ładna.
ja jak przystało na rencistkę z wózeczkiem coby się nie nadźwigać, Ani się wózek bardzo spodobał, szkoda, że u nas nikt takich nie robi
no i zakupy zaczęłam od cebulek, oczywiście Ania mi pokazała gdzie mają najtaniej, kilkanaście odmian tulipanów, narcyzów i 6 liliowców i pełnych i pojedynczych, ale za to ładnych Pan poprosił o drobne, na szczęście je miałamChodzimy i oglądamy, co po ile w jakiej kondycji, czy nie podpędzoneAnia i ja kupiłyśmy Barbule Variegatę i trochę trawek między innymi "Kurze stopki", tutaj Ania wybiera lawendę dla córki a tutaj trawkę teren targów z jednej strony jest obsadzony pięknymi szmaragdami
agata_chrosc... 19:35, 08 wrz 2012

O Matko jak ja kocham takie miejsca! Ale bym sobie nakupowała! Super. ALe Ty Aniu to juz faktycznie chyba musisz zrobić zielony dach, żeby nieco miejsca wygospodarowac na kolejne zakupy pozdrowienia
monteverde 19:48, 08 wrz 2012

Wybór roślin był duży i każdy mógł coś znaleźć dla siebie, szkoda,że nie było miscantów Afrika i JP II, miałam takie zamówienie, może będą w Renku z Anią się pożegnałam po 13.00, musiała wracać, a ja zaczęłam buszować, zdjęcia wstawiam b/ opisów, widać wszystko na zdjęciach, aha żurawki były od 10-16 zł, dużo jeżowek, rh, azalii, wrzosów, no czego dusza zapragnie oczywiście jak na patriotkę przystało największe zakupy zrobiłam w olsztyńskich stoiskach, zresztą mieli bardzo atrakcyjne ceny i duży wybór roślin np. te żurawki były po 5 zł
monteverde 19:49, 08 wrz 2012

agata_chroscicka napisał(a)
O Matko jak ja kocham takie miejsca! Ale bym sobie nakupowała! Super. ALe Ty Aniu to juz faktycznie chyba musisz zrobić zielony dach, żeby nieco miejsca wygospodarowac na kolejne zakupy pozdrowienia

Agatko zielony dach to za mało
agata_chrosc... 19:50, 08 wrz 2012

No to dwa dachy
Welka 19:52, 08 wrz 2012

Witam!
Dzieci zajmują się same sobą, a ja latam po wątkach, bo Ty w St. Polu, część u Kapiasów, a o 20 w Bitwie na głosy występuje moja była uczennica i muszę zdążyć na początek.
Pokaż co oprócz cebulek kupiłaś
Pozdrawiam
monteverde 20:09, 08 wrz 2012

ta olsztyńska firma miała takie duże bukszpany po 50 zł a tymi trawkami skutecznie się z Anią zaopiekowałyśmy żeby się nie zmarnowały wszystkie zabrałyśmy ładne gęste Tuffety, nie kupowałam , bo mam coś dla Elfika
monteverde 20:30, 08 wrz 2012

cisy po 12 zł, muszę swoich sadzonek narobić ten jałowiec bonsai kosztował 2.900 zł, a ten klon palmowy 1.650,- Grandiflora po 10 zł