Jeśli jak pisze Bogumiła: "Wszystko co białe bardzo mi się podoba ", to zapraszam Was do Białego
Zakątka.
Bardzo mi się podoba.A jaki piękny okaz choiny ! Też dosadziłam między świerkami ,nawet dobrze przyrasta,piękny i chyba niekłopotliwy iglaczek.Myślę ,że nawet bardziej urokliwy przez te łapki od świerka.
Kupując choinę byłam przekonana, że to będzie delikatniutka, wymagająca roślina.
Czas pokazał jak bardzo się myliłam. Miała także być wrażliwa na zanieczyszczone powietrze , ale śląskie powietrze wcale jej nie szkodzi
I za to ją lubię.
Wyszperałam kiedyś coś podobnego i oczywiście kupiłam nie wiedząc co .
Okazało się, że to też choina , ale różnolistna. .
Kochani! Na forum ostatnio wpadam jak po ogień - może niedługo będę miała więcej czasu jak się ogarnę ze szkolno-przedszkolnymi sprawami - ale - sprawa jest bardzo pilna - dziś odebralam w końcu zamówiony kwasomierz i zrobiłam pomiary przy moich rh - wyniki zwaliły mnie z nóg - płyn zabarwił się na ciemnozielony kolor z plamkami niebieskiego!!!!! Tragedia, co? Wychodzi, ze ph w granicach 7-8 :/
Kupiłam od razu siarkę - okazalo się, ze słusznie - najpierw w takim razie siarkowanie??? Zmieszać z glebą tą siarkę? Dużo jej na taki stan gleby?Muszę sobie przypomnieć te filmiki.
Mam też ten nawóz:
on jest sypki - podsypać za jakiś czas po tej siarce, czy rozpuscić i jakieś opryski zrobic?