Ku przypomnienu.. bo nadal nic nie wybrane... Świerki czy bordowe za kółko?
A dotyczyło to tej części:
Oprócz walorów estetycznych cuuudnie byłoby gdyby i walory praktyczne zostały uwzglęnione. Górą biegnie skarpa, a po skarpie biegaja ludzie, psy, zwierzęta Czuję ogromną potrzebę intymności. Tujki urosną za lat naście, z boku rosną pęcherznice, ale chyba je przerobię na graby...
No i tak sobie pomyślałam, że gdyby świerki usadowić za obrysem koła - od momentu łączenia z rabatami, to moze by co nieco przysłoniły... ale czy to ma sens?..
z jednej strony dadzą ladny obrys koła i przysłonią nieco boki,
z drugiej strony zasłonią tuje, które same w sobie dają ładne tło dla innych roślin,.
No i jeszcze pytanie: ta rabata po lewej jest w miarę szeroka - na piętrowe nasadzenia może się nada Chciałabym tam posadzić 3 duże azalie wys, ok. 1-1,2.." Mam je teraz na bocznej, wąskiej rabacie - skutecznie uniemożliwią mi docinanie żywopłotu... muszę je przesadzić. Czy nadadzą się na tą rabatę?.. a za nimi szczepione Umbra?.. a przed nimi coś niższego... mogłoby być? czy za dużo tego?
Poradźcie proszę....
Edytuję, bo zbieram to co kto radził w środek
Noemi i Ircia Dereń cousa - pięknie kwitnie, pięknie się przebarwia jesienią,,,
Aga z Grabii Migdałek trójklapowy -Exochorda "Serratifolia"Malus "Ola"Magnolia gwiaździsta Paulownia
Myślałam o posadzeniu w środku daglezji ona chyba szybko rośnie?????
doradzcie mi jakie inne jodły posadzić żeby szybko rosły i dały zagajnik jodłowy????
posadzę 2-3 żeby było gęsto
w prawo jodła kpreanska i dwa bzy, świerk srebrny, jodla silberlook i dąb a na rogu sosna czarna -zdjecie wstawiam ale i widok po tej stronie lepszy jak widać
może ten zagajnik jodłowy to nie jest zły pomysł???
jakie jodły pomózcie
serskie pomysł ok ale po drugiej stronie mam posadzonych 5 sztuk i nie chciałabym powtarzać kolejnych
-zdjecie
drzewo liściaste też fajny pomysł ale jakie wybrać żeby w miarę szybko rosło ??????
a to MOJE własnoręczne cudo. Ukorzeniona Chicago Peace. Już raz kwitła, ale teraz kwiat ma ogromny Ma 15 cm - jestem z niej taka dumna Drugą, taką samą, razem z Chopinem, dałam dziś w prezencie mojej siostrze.
Mira, zachęta dobra, właśnie w ten deseń idę, takich zwykłych w tym kolorze posadzę 1000
no na razie koniec kociej noweli, dalej rozprawiamy o cebulkowych Irenko te tradycyjne tulipany są dorodne, niezawodne, trwałe, i najprędzeij zakwitną 2 rok, można sadzić pod hostami i innymi i nie wykopywać
to na zachętę inny zestaw kolorów
pełne też są piekne, sa póżniejsze, poniżej posadzone pomiędzy przywrotnikami
też tak chyba zrobię warto poświęcić trochę cebul i tak wtyknąć - będą to będą choć serce zawsze boli jak się krecik poczęstuje akurt tym
Wrzucam moją żurawkę Citronelle, która się u mnie ukorzenia od przełomu lipca i sierpnia. Długo stała, ale wreszcie zaczęła wypuszczać listki. Jest cudna
Tak wyglądała jak ją przyniosłam, zanim ją wysadziłam do ogrodu. Była bez korzeni, oderwana od rośliny macierzystej i wsadzona do doniczki z ziemią.
W samą porę Danusiu, bo jeszcze by mnie na złą drogę sprowadziły
Wstawię zaraz u siebie zdjęcie niedowiarkom
Enya - szpetnie, nie szpetnie.. ale nie mam intymności żadnej. Graniczę ze skarpą, skarpa z polem..górą wędrują wycieczki - w tygodniu mi to nie przeszkadza ale w weekend, jakoś jednak tak
No dobra.. idę do siebie.
Dominiko, przepraszam za zaśmiecanie.. Kfiatkiem - własnoręcznie posadzonym.. jednym z nielicznych u mnie jeszce
Jolu wpadłam na sekundę jak zwykle - wypatrzyłam jakies cudne dalie czerwono białe - zrób je bliżej
czy one są niskie - takie chyba kule - ma słabośc do dalii
pozdrawiam
Mira, to dalia wysoka. Będzie kwitła, aż ją mróz zetnie. Ma bardzo dużo pąków. Musiałam ją przywiązać do palika, bo ze względu na ciężar kwiatów pędy łamią się i leżą na gruncie