Hej Ewo,
3,2ha! Zmrozilo mnie... Ciasno? O matko!!!
Balagan - bo wszédzie wszystko, pomidory z bukszpanem... bukszpan w truskawkach...troche owocowych drzewek i krzakow... warzywnik... no i przede wszystkim jesli tylko rozpoznam - zal mi siewek usuwac...
zobacz co mam ZAMIAST ogorkow (siewek nie usunelam, myslalam ze zakwitna za rok... ogorki zmarnialy i mam teraz rudbekiowo):
Marzeno, ale się rozkręciłaś na naszej imprezce, że aż poniosło Cię za granicę. Miło było się znów spotkać. Udanego pobytu życzę. Fajnie że będąc za granicą jesteś z nami.
a czy jeśli nawozimy ziemię w celu wyrównania terenu i potem w miejscu nawiezienia powstanie rabatka, to też dobrze będzie podsypać wierzchnią warstwę ziemi piaskiem? Rabata będzie z iglakami i tujami w roli głównej - jeszcze myślę nad doborem roślin (jakby znalazł się chętny do doradzenia, to zapraszam ) tak, żeby wszystkie miały podobne wymagania, skoro już mam szansę przywieźć sobie dokładnie takiej ziemi, jaką będę potrzebowała pod konkretną rabatkę.
Obecnie jesteśmy na etapie rozsuwania warstwy "spodniej", nie badałam jaka to, ale chyba dość gliniasta. Z wierzchu będzie torfowa.
Jeszcze deszczowa symfonia, bo u mnie w nocy lało.
- to też kwiatek od Jasia a były tylko 3 listeczki.
Lubię kwiatki po deszczu, znowu mam mokre skarpetki i katar
Monika, mam nadzieję, że wypadek to zwykła stłuczka! A urlop udany! Spokojnie wszystko sobie ułożysz, a ogród jak wiadomo nie zająć. Ja też tylko patrzę ile jest do zrobienia i czekam aż będę mogła się tym zając. Ale mam nadzieję, że do Holandii przyjedziecie.
Żyję, więc ze mną ok.Miałam bliskie spotkanie 1 go stopnia z tirem Samochód niestety wygląda strasznie, ale "tą" blachę da się wymienić
Dziś jednak podczas wyrabiania nowych dokumentów mogliśmy wypić poranną kawkę i zjeść ciacho całą rodziną w naszej ukochanej kawiarence. Mają przepiękny ogródek, więc mogłabym tam siedzieć i siedzieć.
Byłam także z synkiem ponownie zrobić rekonesans drzew i kwiatów
Mój mały pomocnik
pięknie wyglądasz, a do tego to otoczenie; dobrze, ze wszystko się szczęśliwie skończyło
Moja radosna twórczość.
Też bym jakąś rzeźbę tam dała, na studzience o ile to mozliwe. Wokół niej trawki a jako tło hortensje.
Niżej kule podsadzone bordową żórawką a po lewej stonie stożki. I jeszczą tą hostę podzielpną na mniejsze bym tam pozostawiła