Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Goniak

Ogródek Goniak

Tess 10:56, 13 wrz 2012

Gosiu, nie pamiętam, czy sięjuż kiedyś tu witałam (bo zaglądam tuczęsto, u Ciebie zalety bylinowych powojników poznałam), ale teraz muszę, po prostu muszę napisać komentarz

Wiata wymiata!
Rewelacja!
Gratuluję koncepcji i wykonania

Aż Ci zazdroszczę (tak pozytywnie)

Miłego dnia
Milka 11:19, 13 wrz 2012

Gosia,,jestem zachwycona altaną, a jeszcze jak podasz to pyszne jedzonko....pozdrawiam
goniak 11:21, 13 wrz 2012

Górale są w porządku, pracują sprawnie i szybko, na razie w naszym rejonie mają sporo roboty.
Hosty już od zeszłej jesieni siedzą na grządkach na działce, 100m od domu a namiot stał w zasadzie pusty, nie licząc wszędobylskiego bałaganu, bo każdy tam odstawiał zbędne rzeczy
Tego, że wiata będzie z drewna i starej cegły byłam pewna od dawna ale ostateczny kształt zrodził się po naszej wspólnej angielskiej wycieczce
Zainspirowało mnie doborowe towarzystwo i ogród Wollerton
Pszczelarnia 11:42, 13 wrz 2012

Inspiracje zobaczyłam i się inspiruję.
A ja będę potrzebowała górali (znowu) - tylko oni postawią mi stodołę marzeń. Cegła albo kamień i drewno. Dasz mi namiary?
Wollerton to cacuszko do posiedzenia.
Sebek 11:45, 13 wrz 2012

goniak napisał(a)

A czerwony buk na jednym z ostatnich zdjęć, to purple fountain?

Tak, to ta odmiana

Udało mi się spełnić swoje kolejne ogrodowe marzenie
W miejscu namiotu, w którym trzymałam hosty powstała wiata-altana, zbudowana w zaledwie kilka dni przez prężną ekipę górali. Od dawna zbierałam starą cegłę rozbiórkową, która teraz wykorzystałam
Długo myślałam nad projektem, który wreszcie dojrzał w mojej głowie

Łaaaał - wygląda przepięknie!!!
goniak 11:59, 13 wrz 2012

Dziękuję za sympatyczne komentarze
Spędzamy pod wiatką sporo czasu, w nosie mając niesprzyjającą pogodę a zwłaszcza deszcz, który teraz zupełnie nie przeszkadza
Wczoraj wieczorkiem po raz pierwszy wędziliśmy pstrągi w wędzarce i wyszły pyszniutkie, mnam, mniam.
Pszczółko, oczywiście dam Ci namiary na ekipę
Welka 18:23, 13 wrz 2012

Witam!
Gosiu, wiata rewelacja!!!! Jest prześliczna!
Też w głowie siedzi mi pomysł takiej ceglano-drewnianej altany, ale musimy zrobić bardziej zabudowaną, żeby się osłonic, nie tylko od wiatru
Pozdrawiam
ka1sia 21:19, 14 wrz 2012

Gosiu, przybiegłam odwiedzić Twój ogród i jeszcze raz podziękować za dobre rady. Ale jak się ma taki ogrod, to rady muszą być super. Pięknie u Ciebie, widać, że to Twoja pasja, pozdrawiam serdecznie.
Urszulla 21:32, 14 wrz 2012

Witam Gosiu- masz wspaniałą wiatę, ale myślę dać jej ładniejsze określenie, bo jest naprawdę wspaniała. Fajne clematisy u Ciebie, a że hosty na słońcu rosną to niesamowite.
goniak 21:42, 14 wrz 2012

Urszulla napisał(a)
Witam Gosiu- masz wspaniałą wiatę, ale myślę dać jej ładniejsze określenie, bo jest naprawdę wspaniała. Fajne clematisy u Ciebie, a że hosty na słońcu rosną to niesamowite.

Witaj Ula
Gdybyś miała jakiś pomysł na nazwę mojej wiaty to chętnie skorzystam, bo mnie jakoś nie przychodzi nic ciekawego do głowy .
Moje hosty rosną na słonecznych stanowiskach ale mają zasobne podłoże dobrze trzymajace wilgoć.
Oczywiście pod koniec lata są popalone od słońca.