Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:54, 28 lip 2012

Do góry
Z góry widać dokładnie równe brzegi trawnika, ogród wiele zyskał na wyglądzie. Poszarpane wyglądają nieestetycznie

Ogród w budowie - nieustającej 12:47, 28 lip 2012

Do góry
Tarasowo jeszcze Wam ponudzę...

W drugim domu przy wejściu orgia kolorów:

I jeszcze takie maki:

Białe agastache z ciemnoróżowym ostrogowcem:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:47, 28 lip 2012

Do góry
A teraz efekty mojej porannej pracy w ogrodzie za chwilkę pokażę szczegóły

Mój kawałek raju II 12:46, 28 lip 2012

Do góry
Aniu, witam Cię w nowym wątku Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie. Róże śliczne i fajna ta języczka

bo to chyba języczka?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:45, 28 lip 2012

Do góry
Moniko, już przygotowane i zapakowane, wyślę w poniedziałek

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:44, 28 lip 2012

Do góry
Nożycami robimy systematycznie, nawet po każdym koszeniu, wtedy ucinamy wystające źdźbła trawnika. Ostatnio pokazywała je Finka w Mai w ogrodzie.

A szpadelkiem co jakiś czas wtedy gdy już nam się brzeg trawnika nie podoba.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:43, 28 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wstałam dziś wcześnie rano, sprzątnęłam caluteński ogród, pozmywałam chodniki i tarasy, świeżo się zrobiło i czyściutko przed nadchodzącym upałem. U Was też tak gorąco?

Przycięłam kanciki swoim nożem do cięcia brzegów trawnika, nawet szpara między kostką a trawnikiem powstała ładna. Jestem zadowolona z efektu swojej w pocie czoła dłubaniny (dosłownie). Kapało mi z czoła.

A ja Danusiu na swój nóżki czekam już zamówione , zapłacone i paczuszki wypatrywac będę!! A jak dostanę to zaraz polece takie kanciki jak u Ciebie próbować sobie zaserwowac!!
Ja niestety wstalam późno bo wczoraj późno poszłam spać chociaż podlalam już kwiaty to jeszcze Ci pozazdroscilam porządku i polece szybko taras umyć!! U mnie upał straszny!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:41, 28 lip 2012

Do góry

A tutaj dwa niebędne narzędzia do estetycznego utrzymania trawnika

Szpadelek - nóż i nozyce z długimi rękojeściami do przycinania nierównych brzegów

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:39, 28 lip 2012

Do góry
Wstałam dziś wcześnie rano, sprzątnęłam caluteński ogród, pozmywałam chodniki i tarasy, świeżo się zrobiło i czyściutko przed nadchodzącym upałem. U Was też tak gorąco?

Przycięłam kanciki swoim nożem do cięcia brzegów trawnika, nawet szpara między kostką a trawnikiem powstała ładna. Jestem zadowolona z efektu swojej w pocie czoła dłubaniny (dosłownie). Kapało mi z czoła.

Ogród w budowie - nieustającej 12:35, 28 lip 2012

Do góry
Zwariowała troszkę magnolia Susan. No okey, to się zdarza, ale żeby aż tyle kwiatów, nie przesadzaj...

Niestety, na marne idzie ten wysiłek, bo kwiaty po rozwinięciu stają się paskudne, od razu zasychają. No za gorąco przecież...

Druga magnolia kwitnie pierwszy raz w swoim krótkim życiu, to Rustica Rubra, ma tylko jeden jedyny pąk, ale widzę że wiąże już młode na przyszły rok.

A tu ta zapowiadana i reklamowana przeze mnie ławka, oczywiście Sissinghurst z teaku, stoi sobie na ceglanym placyku, ale dookoła placyku jak to po budowie, trawa musi zarosnąć, więc nie postawiłam tam żadnych donic z kwiatami, jak to miałam w planie, bo bez sensu teraz, póki nie zrobi się dookoła zielono.
Od razu mówię, że z tyłu i po bokach łukowato na zewnątrz będą gęste cisy, taki niewysoki strzyżony żywopłot, a w tych wnękach po bokach, które cisy utworzą, jeszcze nie wiem dokładnie co.

Schodom drewnianym zapomniałam zrobić zdjęcia. A tam, będę dozować napięcie.

Nie myślałam, że taki czerwonolistny szczawik potrafi być taki ekspansywny, myślałam że bardziej będą widoczne petunie, bo to jest duża donica, nawet różowa pelargonia też tam niby-rośnie.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 12:29, 28 lip 2012

Do góry
obiecane zdjęcia, ratunku

Mój jesienny ogród 12:25, 28 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszego pięknego i ciepłego poranka.

Agnieszko Podejrzewam że pewnie Ci trochę przyschło, jak widzisz u mnie jak nie pada to jest OK a jak zacznie lać to robi się katastrofa. Moje roślinki i ja i moja afrykańska papuga, lubimy taką pogodę.

Widzisz Robercie, nie podlewasz, a zieleń u Ciebie jest piękna i soczysta. Z jednej strony, ty dobrze,że teren jest wilgotny, bo podlewanie takiego dużego terenu mogłoby być kłopotliwe. Pozdrawiam.
Miało być inaczej 12:18, 28 lip 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Agnieszko, dopiero doszedłem do Ciebie, przykra sprawa jak się widzi roślinki w takim stanie, chodzisz przy tym, doglądasz a potem klops. Zdziwiłem się jak powiedziałaś że jeżówka uschła u mnie rośnie na górce piachu i nic ją nie bierze ale pół dnia jest w cieniu. Na pocieszenie daję Ci śpioszka mam ich dużo, możesz się zapisać.

Robercie, jeżówka na szczęście jeszcze nie uschła.... zwiędła tylko bardzo i mam nadzieję, że da się ją odratować. Niestety ta hortensja co rośnie z boku, ma ponad połowę żółtych liści
Te kwiatki mam...tylko nie wiedziałam,że nazywają się śpioszki.... znam nazwę śniedek Zdjęcie śpioszków urocze i nazwa bardzo mi się spodobała.... od dzisiaj tak je będę nazywać
Ogród w budowie - nieustającej 12:14, 28 lip 2012

Do góry
Dzień dobry kochani, mało mnie tutaj ostatnio, zdjęć też robię jakoś mniej w tym roku. Myślałam dzisiaj o popracowaniu w ogrodzie, ale uciekłam po niespełna pół godzinie zlana potem, uff jak gorąco!
No to przynajmniej pofotografowałam, mimo że światło przeraźliwe i zdjęcia poprześwietlane wyszły, ale co tam...
Czasami tak to jest, że jak mąż wybierze się sam na zakupy, to wróci nie tylko ze sprawunkami.... Piękne, prawda?

Okno firmowe:

A nad tarasem tego okna wspaniałe granatowe winogrona, jeszcze nie do jedzenia, ale już cieszą oko:

Spodobały mi się nagle begonie wiecznie kwitnące, ale tylko białe, podpatrzyłam je rok temu w Dwóch światach. Myślę że w tym dziwnym czteroczęściowym dzbanku mają się dobrze.

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 12:12, 28 lip 2012

Do góry
Wczoraj było strasznie cieplutko i przyjemnie..........
Szaleństwo na świeżym powietrzu zero prac ogrodowych..........
Jednak dostrzegłam coś wspaniałego wiem...wiele osób walczy z mchem mi osobiście bardzo, ale to bardzo się on podoba( nie na trawniku oczywiście)
U mnie pojawił się na bruku, w miejscu gdzie jest kran, przesadzam roślinki....ogólnie dużo wody i wiele rzeczy się na tam dzieje...........
Strasznie bym chciała żeby tamte miejsce zarósł całę Mam nadzieję że się rozrośnie
Tylko nie myślcie, że jestem szalona

Czyż nie wygląda uroczo............
Mój ogródek pod Gdańskiem 11:53, 28 lip 2012

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ładnie jak zwykle u Ciebie I powojniki śliczne- ja moje sadziłam dopiero wiosną i jakoś marnie wyglądają
Ale może da się jeszcze je uratować- pożyjemy zobaczymy Pozdrawiam

Hej! Dzieki Ten na zdjęciu jest cudny a nie marny jak na wiosnę sadzone to wiadomo ze dopiero w przyszłym roku lub nawet jeszcze za rok tak naprawdę pokażą na co je stać!!! Pozdrawiam
Mały ogródeczek przy małym domeczku 11:51, 28 lip 2012

Do góry
Karmnik który sama skleciłam niestety trzeba zrobic już nowy

Mały ogródeczek przy małym domeczku 11:44, 28 lip 2012

Do góry
Przedstawiam Wam swoje małe królestwo na początek kilka fotek jak zrobie nowe, to wrzucę

tutaj ptasia stołówka

dobry słonecznik nie jest zły

Miało być inaczej 11:14, 28 lip 2012

Do góry
Agnieszko, dopiero doszedłem do Ciebie, przykra sprawa jak się widzi roślinki w takim stanie, chodzisz przy tym, doglądasz a potem klops. Zdziwiłem się jak powiedziałaś że jeżówka uschła u mnie rośnie na górce piachu i nic ją nie bierze ale pół dnia jest w cieniu. Na pocieszenie daję Ci śpioszka mam ich dużo, możesz się zapisać.
Rabata pod oknem - pomocy, brak pomysłu i weny 10:47, 28 lip 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies