A moja ogrodowa też już przekwitła tylko, nie wiedzieć czemu, jakieś nowe pędy z kwiatami wypuszcza. Czy ona nie wie, że ma kwitnąć na ubiegłorocznych??
Fajnie, juz troche pozasłaniały. Tak sobie pomyślałam czy ta trawa phalaris nie byłaby tam dobra. Ona jest średniego wzrostu i szybko się rozrasta. Dałaby taki ekran hortensjom. Ale to takie tylko dywagacje
Muszę poczytać i poszukać coś o niej...bo ja zielona jestem
A moja ogrodowa też już przekwitła tylko, nie wiedzieć czemu, jakieś nowe pędy z kwiatami wypuszcza. Czy ona nie wie, że ma kwitnąć na ubiegłorocznych??
A może zdąży zakwitnąć i przekwitnąć jeszcze raz, w końcu ten klimat jest jednak trochę łagodniejszy ? Albo chciała Ci zrobić po prostu przyjemność?
No Juleczko! Dzisiaj widzę nadrobiłaś wpisy Zastanów się nad propozycją Agatki. Fajnie by wyglądało, zasłoni Ci te gołe gałęzie. Podoba mi się ta trawa.
Poczekalnia? Od przybytku głowa nie boli. Gdzieś Ci się wkomponuje to wszystko.
Kolor pelargonii faktycznie świetny, ja lubię też takie róże. Zresztą jestem nieobiektywna jeżeli o nie chodzi. Dla mnie to najpiękniejsze kwiaty
Mozga czyli phalaris. Z korzeniami to zależy. Bożenka Epodlas na przykład nie ogranicza i sobie trawka spokojnie rośnie. Ja nie ograniczałam na starym miejscu i mało mi bukszpanu nie zjadła. No to teraz poszła do klatki. Jeśłi masz słąbą ziemię to nie musisz się tak bardzo obawiac. Ale jeśli urodzajną to ona pójdzie jak burza. A wystarczy gdzieś 40cm wkopać jakis plastik mocniejszy. To nie bambus więc nie musi byc tytanowa zapora
A hortensja - juz i tak mi przyjemnośc sprawiła kiedy się wiosną okazało że jest dwa razy większa niż na jesieni. Aż sie boje co będzie dalej, bo przedogródek w sumie nie taki wielki
Mozga czyli phalaris. Z korzeniami to zależy. Bożenka Epodlas na przykład nie ogranicza i sobie trawka spokojnie rośnie. Ja nie ograniczałam na starym miejscu i mało mi bukszpanu nie zjadła. No to teraz poszła do klatki. Jeśłi masz słąbą ziemię to nie musisz się tak bardzo obawiac. Ale jeśli urodzajną to ona pójdzie jak burza. A wystarczy gdzieś 40cm wkopać jakis plastik mocniejszy. To nie bambus więc nie musi byc tytanowa zapora
A hortensja - juz i tak mi przyjemnośc sprawiła kiedy się wiosną okazało że jest dwa razy większa niż na jesieni. Aż sie boje co będzie dalej, bo przedogródek w sumie nie taki wielki
No to poszukam tej mozgi i pomyślę o ograniczniku jednak, u mnie ziemia musi być dosyć żyzna bo chętnie na niej pokrzywy rosną, a wiem, że rosną właśnie tam gdzie gleba jest dobra. Poszukam też innych wysokich traw, najwyżej będę przesadzać.
No moja z ubiegłorocznego patyka długości 10 cm w tym roku miała jeden kwiat i teraz tak wygląda
ale muszę ją okryć na zimę i jednak przesadzić w inne miejsce bo tutaj będzie chyba za wysoka, albo trochę poprzestawiać