Wysiał się Penstemon i tak młodziutki jeszcze zakwitł nie czekając na przyszły sezon.
I róża pnąca New Down ciągle kwitnie.
Tarczownicy zaszkodziła susza a Dzonek ma się dobrze.
Z wielkim zainteresowaniem czytałam i oglądałam podchody kowalika do karmnika pełnego ziaren, twój sposób patrzenia i opisywania zasługuje na prawdę na szerszą popularyzację bardzo zręczne i trafione rymowanki, okraszone dobrym humorem
Dziś w podarunku rozdaję kobeę, przyjmij proszę
dzisiejszy dzień dla ogrodu był wspaniały - klasyka jesieni
ale jeszcze coś chyba z innej pory roku
właśnie zakwitła mi szłwia meksykańska - dostałam w prezencie i jej nie znam podobno nie zimuje
więc wsadziłam do donicy i pięknie się rozrasta
a teraz spaer wkoło domu
najpierw przejście "ulicą jarzębinową" na której powstaje czarna rabata - na razie zbieram rosliny i myslę
i mam wreszcie zakończenie ulicy - powinien tam być jakiś postumencik albo figurka a ja wymyśliłam
... pompę
Kilka dni byłem w Wysowej. Ta pora roku jest piękna w górach, jest wielu turystów a mnie wypatrzyła przy pijalni wód mineralnych nasza ogrodowiskowa Justyna /Tyna / która ze znajomymi też tam dotarła...
Maju, na moim wygaszaczu pogodynce też zrobiła się jesień i odkręciłem już wszystkie grzejniki i na razie wieczorami palę w dzień nagrzewa mi się w szklarni ale to pewnie ostatni tydzień, bo słońce coraz niżej i słabo grzeje ale dziś ładnie mi się ugrzało.
Dziś ładny dzionek do focenia był i wykorzystałem go dobrze.
Kalina koralowa coraz ładniejsza.
leszczyna turecka
Jabłek w tym roku bardzo dużo.
Zimowity pod jabłąnką.
Grujecznik-pień
Datury porosły mają prawie 3 m aż kładą się na dachu altany, widać po liściach jak czwartkowy mrozek ją liznął.
Trzmielina
astry bujają
jeżówki też
Bogdziu, myślę, że przyjmiesz kwiatuszki z okazji 212 strony
Dziękuję za ptaszki i bajeczki
Takie piękne róże wyhodowane na piasku zawsze chętnie przyjmę.,tym bardziej ze u mnie róże kiepsko rosną i postanowiłam dac sobie z nimi spokój, moze nie całkiem ale co wymarznie to już nie dokupię.U Ciebie widzę że rosną bardzo okazałe i zdrowe i są piekne.Dzieki za wizytę.
Zastanawiam sie czy moja to ta sama co Twoja?
Trudno ze zdjęcia powiedziec bo jest bardziej rozwinięta.
Bardzo dobrze Aniu ludziska będą myśleli,że to u mnie tak ładnie ))))))))))))
Ja się tam nie dam nabrać!
A u Ciebie i tak ślicznie - zwłaszcza w poście powyżej
Sebek dzięki za miłe słowa,ale wiesz dobrze,że bałagan straszny i muszę to w końcu powkładać jak należy .Mam problem z "rozsypaniem" "kulek" po 3 rabatach.
Np. na tej rabacie 1 gdzie tworzy się stożek mam dwie kulki i tak sobie wsadziłam je jak widać,a raczej nie widać za późno poszłam robić to zdjęcie szarawo już na dworze.
Spójrz czy dobrze leżą swoim okiem proszę
Następnie na rabacie z koniką jest przy niej trzecia kulka ,która nie wiem czy nie jest zbyt blisko świerka.Ja wiosną konikę jeszcze wysmuklę bo wygląda jak ja po czekoladkach