Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Basia_1987 11:47, 23 wrz 2012

Robercie datura nie zakwitła,ale podrosła,coś zaczyna mi podjadać jej liście nie wiem czy to nie gąsienice muszę czymś prysnąć .
Martek 11:52, 23 wrz 2012

Klamber napisał(a)
Marto, muszę robić sok, bo mam tyle jabłek że nie wiem co z nich już robić a z marchwią trochę lepszy.
Szarlotka już mi bokiem wychodzi, kompot codziennie i placki, co drugi, to już przegięcie ale co zrobić kto to musi zjeść.

Chętnie w szarlotce pomogę ))))))))))))))
Martek 12:06, 23 wrz 2012

Jesień u ciebie cudna.A jeśli idzie o zdjęcia nie na naszym skrawku planety to znajomi przysłali mi kiedyś zdjęcie z nad jeziorka gdzie mają domek letniskowy(Kanada) i właśnie zauroczyły mnie czerwienie wokół wody wplecione w inne barwy.Nie wiem co to jest,ale tak sobie pomyślałam,że u nas też by mogli wykombinować takie barwy
Klamber 14:08, 23 wrz 2012

Aniu, o to dynie ładniutkie ale nie wyrosły, powinny mieć tam dobrze. U mnie dopiero kolorki się malują.

Basiu, moje mają po metrze i pełno pąków, ja co miesiąc sypię azofoskę za radą ASC i działa, ten nawóz co miałem nie dawał rady. W tamtym roku podlewałem biohumusem i też nie dawał rady to trzeba dopalacza.
Marto szybko byś się wycofała z tej pomocy, jak po dwu dniach nie zapięły by Ci się ulubione spodnie
Miałem ja ci klona rubrum z kanadyjskiej flagi ale lato z przed dwu lat wykończyło go ale będę jeszcze próbował.

Tak wyglądał klon rubrum ale to już historia, ale mam jeszcze piękniusiego strzępiasokorego.

A to japończyk shirasawy. Reszta klonów jeszcze grzeczna.

To 3 letnia tawuła mojego chowu

to kalinka maja.

Miskant cukrowy

surmia. Pozdrawiam. Piękna pogoda ale wieje niemiłosiernie.
majkel0326 14:13, 23 wrz 2012

Robert,u nas podobnie.Słońca dużo,ale zimny wiatr.Czuć jesień,jak nic
EPODLAS 18:44, 23 wrz 2012

A ja wpadłam u zobaczyć jak wygląda jesienny ogród. A wygląda pięknie. Robercie kupiłam jeszcze jednego miskanta chińskiego. Odmiana Malepartus. Mam już trzy średniego wzrostu miskanty. Trawy najpiękniej wyglądają jesienią. No i pięknie szumią jak jest wiatr.
Klamber 21:40, 23 wrz 2012

Maju, na moim wygaszaczu pogodynce też zrobiła się jesień i odkręciłem już wszystkie grzejniki i na razie wieczorami palę w dzień nagrzewa mi się w szklarni ale to pewnie ostatni tydzień, bo słońce coraz niżej i słabo grzeje ale dziś ładnie mi się ugrzało.

Dziś ładny dzionek do focenia był i wykorzystałem go dobrze.

Kalina koralowa coraz ładniejsza.

leszczyna turecka

Jabłek w tym roku bardzo dużo.

Zimowity pod jabłąnką.

Grujecznik-pień

Datury porosły mają prawie 3 m aż kładą się na dachu altany, widać po liściach jak czwartkowy mrozek ją liznął.

Trzmielina

astry bujają

jeżówki też
Klamber 22:09, 23 wrz 2012

Bożenko, to fajnie będziesz miała, teraz trawki wyglądają obłędnie. Ja jeszcze na pewno ze dwie rabaty zrobię.
Teraz będą same trawki

Enya73 22:11, 23 wrz 2012

Ech, przepiękne te zdjęcia Czarujesz
Sebek 22:32, 23 wrz 2012

Zdjęcia jak zwykle mistrzowskie