Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 13:42, 18 wrz 2012

Ale zrobiłam byka. Oczywiście żuraweczka, z u. Nieraz się tak zdarza.
Milka 13:42, 18 wrz 2012

Chcę tę aksamitkę, jedną i drugą i juz dziękuję
Diana 19:35, 18 wrz 2012

witam
przychodze się przywitac po urlopie
agata_chrosc... 14:27, 19 wrz 2012

Witaj Bożenko,
ładny ten berberys, podobny troche do Helmond Pillar, ale pewności niem. Pozdrawiam ciepło
monitka 14:37, 19 wrz 2012

Wydaje mi się że to berberys Erecta.
pozdrawiam
EPODLAS 13:16, 23 wrz 2012

Ja też witam po krótkiej przerwie. Byłam w Toruniu i na działce. Mamy jesień, jeszcze nie ma pełnej barwy jesiennych kolorów, ale już widać zmiany w przyrodzie. W Toruniu wybrałam się na spacer do parku i po uroczej ulicy Bydgoskiej. Oczywiście z aparatem - a to tylko cząstka mojego fotografowania.
Działka w połowie września już nie jest taka kolorowa, ale komponując rabaty, warto pomyśleć, żeby i jesienią było pięknie.
Ta rabata właśnie komponowana jest z myślą o jesieni. Będą tu zmiany, ale początek już jest. Trawy, rozchodniki, rudbekie to typowe jesienne kwiaty.

Te marcinki, są idealne, nie widać u nich mączniaka, kępa wygląda świeżo, aczkolwiek trochę za bardzo się rozrosła.

Marcinki i chryzantemy. Te chryzantemy u sąsiadów wymarzły, u mnie ocalały
.
Te marcinki, już nie są idealne, ale są niewysokie no i mają ładny kolor.

I jeszcze raz aksamitki, też jesienne kwiatki, właściwie kwitną do mrozów.

an_tre 13:20, 23 wrz 2012

Witaj Bożenko, wróciłaś z działki z pięknymi obrazami w pamięci i na fotkach Pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 13:26, 23 wrz 2012

A teraz krótki spacerek po Toruniu, nie po starówce, ale i poza starówką są rzeczy warte oglądania
Park - zawsze piękny.

Liście już leży sporo.

Urocze stare domy przy ulicy Bydgoskiej.

Przy tej ulice rosną stare kasztany, wszystkie są zdrowe a były kiedyś zaatakowane przez szkodnika, który niszczył te piękne drzewa. Widocznie zostały uleczone i dalej cieszą i dają nam tyle tlenu.

Welka 21:47, 23 wrz 2012

Witam!
Nowych miskantów nie wypatrzyłam
O tej pierwszej żurawce to tak jak Gosia pomyślałam, że to PP, ona zupełnie inaczej wygląda jak rośnie w cieniu i na słoneczku, ale nie wiem na pewno.
Przy następnym spotkaniu poproszę o gałązkę tego rozchodnika, bardzo ładny. Jakaś Matrona czy nn?
Przypomniałaś mi, ze od chyba dwóch lat wybieram się do Torunia, mam tam rodzinkę, w sumie taką bliższą to w Lubiczu, ale to prawie Toruń - wiosną muszę namówić M, bo uwielbiam tam jeździć a ostatnio była ze szkolnymi dzieciakami to bardziej na dzieci uważałam iż miasto oglądałam a później to chyba na jakimś pogrzebie to też się nie liczy.
Pozdrawiam
an_tre 21:53, 23 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)

Ta rabata właśnie komponowana jest z myślą o jesieni. Będą tu zmiany, ale początek już jest. Trawy, rozchodniki, rudbekie to typowe jesienne kwiaty.

Wypatrzyłam tez nowy płocik to robota J?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies