Kasiu i Moniko - dziękuję. Prezencik dla Was. Edytuję posta - bo w międzyczasie pojawiła się Jola . Jolu tak się cieszę że jesteś już w domciu . Dziękuję za życzenia i oczywiście poniższe foty też dla Ciebie.
Majka witaj, dawno Cię nie było, u Ciebie pewnie już po zbiorach, wcześniej miałaś, moje ogórki 3 raz siane ale trafiły w pogodę jak trzeba. A rabaty trawiastej nie mam kiedy zrobić, teraz jadę na spotkanie i znów nie popędzę zrobotą.
Bożenko fasolka u mnie to taka uniwersalna roślina zawsze jest jakoś wody się nie boi. Wiadomo że jest jej mniej. W tamtym roku było połowę mniej ale też się pojadło. A smak ? to co tu dużo mówić niebo w gębie, ja nawet ziemniaki mam swoje żeby do zsiadłego mleka były, takie prosto z pod krzaczka też mi bardzo smakują. Bożenko co do trawy to bym się zamienił na twojeą turzycę "Silver Sceptre"
A mój miskannt to zwykły cukrowy, nie mieszanka z chińskim. Zdjęć masz dużo, na 2,3 stronie. U mnie rośnie wielki, ale mokro to do 2,5 dochodzi i ma piękne wiechetki. W tym roku chyba pobije swój rekord.
Do Szmita się wymierasz, to Ci mogę przywieźć. Pozdrawiam.
Cześć Danusiu. Wiem wiem że o 5 rano już jesteś nad stawem . Wrzuć aktualna fotę co tam karpie porabiają. U nas patelnia się zapowiada. Zero chmur i zapowiadają ponad 30 !. Pozdrawiam skowronki.
Aga, wiem, ze takie prace kamieniołomowe wykańczają, ale jeśli uda się Tobie je wykończyć wcześniej, zanim one wykończą Ciebie będzie BOSKI efekt!!!
A z okazji 2 setek - wprawdzie bez kwiatka, ale za to z jaką błogością i spokojem, których Ci baaaardzo życzę !
W tym roku pojawiło się trochę nowych róż w moim ogrodzie, wszystkie są piękne, ale mój szczególny zachwyt wzbudza Pastella, piękne kwiaty, jak z porcelany, tylko malutka jakaś jest, posadziłam ją wsród lawendy i jest niższa, ale może dlatego, że to młody krzew?
Kasiu odgrzebałam tę piękna fotkę u Ciebie !! Jak ja uwielbiam wiosnę !!! Tak krótko trwa... i zapowiada lato A teraz, teraz to juz jarzębiny kwitną i strasznie nie chceę zimy!!
KONWALIE to jest to!!
Też mam u siebie skoro, bardzo łatwo się u mnie same rozmnożyły tworząc już dośc duże poletko a tylko jedną kiedyż kupiłam
Pozdrawiam Cię serdecznie M
Dopóki nie wyjaśni się sprawa z moją dzialeczką -mam ROD- muszę niestety wstrzymać zapędy
Ale jak wszystko pójdzie oki ,to M już wie ,że działamy!!
Obsadzone masz gęsto,z rozmysłem, ścieżka i donice też wypas!!!
Tak chcę mieć i basta.!!
Bo u mnie to ciągle kicha i nie ściemniam !!!
eh za tą kichę to bym Ci porządnie przetrzepała - masz cudowną działkę i dobrze mała kokietko o tym wiesz !
natomiast rozumię te obawy z ROD też trzymam kciuki, a najbardziej, żeby udało Ci się kupić własną działkę i nie mieć takich obaw!
jak to miło że ktoś chce mieć tak jak mam - noooooo
Celinko Twoje floksy obsadzone sa gęsto i ja tez tak chcę mieć i basta !
koszyk... ale zwykły nie jest, jak on starannie z tych paseczków sklecony i słońcem wyblakły...
ps dziękuję za opinię eksperta na temat orzechów ; )
Chcialabym mieć tyle listków do wyrzucenia po przechadzce Wczoraj po dwutygodniowym urlopie zebrałam chyba z 10 wiader chwastów a jeszcze mi z 30% ogrodu do wypielenia zostało....
Ale dzielnie walczę bez agro
Śliczny masz ogródek. Twój kociak bardzo przypomina moją Mruczyśkę. U mnie niesprawiedliwość społeczna wygląda tak
hehe wygląda na to, że niesprawiedliwość społeczna wygląda wszędzie tak samo !!!!!!
mamy kociaki z tej samej jakby to powiedzieć "rasy" - kiedyś czytałam ale zapomniałam nazwy i są podobne wiedzę że ma też białe skarpetki i biały podbródek i uwielbia "swój" ogród - znaczy jest to dobre miejsce