Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 18:40, 25 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Przylecą ptaki do każdej wody..byle troszkę krzaczków było w pobliżu.. no i niestety nie daja sie blisko podchodzić.. trzeba z oddali je obserwować....
I obiecane nowe fotki z ogrodu..

Aniu, Twój "wiejski" ogródek (za płotkiem) jest oszałamiający Jest cudny!
Co robisz, że tojad u ciebie się nie pokłada? Mój dostał podpórki a pomimo to pochylony jak starzec

Wsiowy ogród za rok idzie do poprawki cały.. niestety aby uporządkowac to co tam mam..to trzeba wykopać wszystko... i wszystko na nowo..... jakoś w tym roku nie zdecydowałąm się na ten krok.. a muszę.... bo z daleka to jakoś wygląda, fragmentami też... ale jest tam misz-masz.. niskie z tyłu, wysokie z przodu, cieniolubne na słońcu i odwrotnie.... Taka pierwsza grządka gdzie sadziłam wszystkie zakupione chciejstwa... i wyszło jak wyszło..... Ale faktem jest, że lubię ten mój wsiowy ogród z jego brakami..i niedoskonałosciami... jest nieobliczalnym
nieprzewidywalny, zmienny i kolorowy..... więc napewno zostanie u mnie.... nawet jak będzie totalnie niemodny..... odpowiada dla mojego szlonego charakterku... Nawet w tym roku chciałąm go jeszcze o 1 metr poszerzyć i wydzielić w przyszłosci kwatery.... nawet M się zgodził.. ale rozsądek wziął górę... JA nie mam czasu oporządzić tego co mam..... jak będę mieć czas... to poszerzę, a na razie nie będę skazywać kolejnych roślin na traktowanie po macoszemu.....
No i wyszedł elaborat..

Tojad się nie pokłada, bo jest osaczony innymi rołśinami z każdej strony...i go inne rośliny trzymaja na baczność... siedzi jak w autobusie z czasów PRL w godzinach szczytu...
Pszczelarnia 18:31, 25 lip 2012

Do góry
Czas bieli i fioletów?
Rozpoznajecie te pierwiosnki?

Tojady.

Powojnik, który potrzebuje szpilek do namiotów.

Werbena - jakżeby inaczej "przy Danusi".

Ogrodnik mimo woli 18:29, 25 lip 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Twoje ptaszki na głazch skalnych świetne

a ten zestaw roślinny bardzo mi się podoba...
czy to obok hortensji Limelight rośnie mieczyk fioletowy ? a obok miskant ...jaki ?

Wszystko trafione.. jest to miskant ..ale jaki nie mam pojęcia.... bo jak je kupowąłam i sadziłam, to nie zbierałam nazw... Rósł w innym miejscu. przesadziłam w nowe....Dosadziłam jakieś nowe.... których nazwy potrafięustalić, bo mam zapisane co zamawiałam
Nie mam głowy do nazw i nawet nie walcze z tym by zapamiętać...
Funkie - Hosta 18:21, 25 lip 2012

Do góry
paco napisał(a)
To ma być gęstwina???
Gęstwina to jest na poniższym zdjęciu;

Też chcę taką gęstwinę!!!
Ogród Sylwii od początku :) 18:20, 25 lip 2012

Do góry
proszę uprzejmie

tulipanowiec ... mój ci on

Ogrodnik mimo woli 17:46, 25 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Przylecą ptaki do każdej wody..byle troszkę krzaczków było w pobliżu.. no i niestety nie daja sie blisko podchodzić.. trzeba z oddali je obserwować....
I obiecane nowe fotki z ogrodu..

Aniu, Twój "wiejski" ogródek (za płotkiem) jest oszałamiający Jest cudny!
Co robisz, że tojad u ciebie się nie pokłada? Mój dostał podpórki a pomimo to pochylony jak starzec
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:45, 25 lip 2012

Do góry

O raju ile kwiatów - kupiłaś z tyloma?
Rewelka

Illle czosnków - no dziękuje za prezent

Też czekam na fotorelację

Funkie - Hosta 17:45, 25 lip 2012

Do góry
To ma być gęstwina???
Gęstwina to jest na poniższym zdjęciu;

A wracając do tematu. To najprawdopodobniej zbyt duża wilgotność podłoża powiązana ze zbyt głębokim posadzeniem hosty. Trzeba jej odkryć szyjkę korzeniową, aby podłoże (pewnie mocno wilgotne) nie dotykało łodyżki liściowej. Na zdjęciu widać w zaznaczonym miejscu brązowiejącą (gnijąca) łodygę.

Niepokojące są również zniekształcenia na pionowym (zaznaczonym) liściu, niestety rozdzielczość zdjęcia nie pozwala na stwierdzenie co to jest, czy zniekształcenia spowodowane warunkami atmosferycznymi, czy też coś groźniejszego?
Ogród Leny. 17:35, 25 lip 2012

Do góry
O wow..Mira aż tyle tego masz?Szok - idę do Ciebie, szukać w fazie kwitnienia - dzięki

Marzenko dziękuję i jak zawsze śliczny obrazek z Twojego ogrodu

Asiu szkoda że nie pomyślałam i nie złożyłam niespodziewanej wizyty
Może następnym razem...dziękuję

Aniu,Urszulo serdeczne dzięki i dla Was kwiat Kobei pnącej,którą miałam dwa lata temu

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 17:27, 25 lip 2012

Do góry
Witam gorąco,

Do tej pory wydawało mi się, że Ogrodowisko będę tylko podglądać, czytać i zachwycać się Waszymi ogrodami ......................... i oczywiście jak już będę mądra i zaczerpnę inspiracji to uporządkuję swój ogród. Stało się jednak inaczej. Niestety nie umiem poradzić sobie sama, dlatego próbuję prosić Was o pomoc.
Pragnienie posiadania pięknego ogrodu towarzyszy mi od 7 lat. Rozpoczynając byłam pełna entuzjazmu i zapału ale po jakimś czasie okazało się, że to wcale nie jest takie łatwe.
Zaczęłam dawno temu od Gardenarium, o którym dowiedziałam się z TVN Meteo, potem dowiedziałam się o Ogrodowisku. Stwierdziłam, że z taką pomocą założenie ogrodu będzie proste ................... ależ się pomyliłam
Coraz bardziej zaczęłam zatracać się najpierw w Gardenarium a teraz w Ogrodowisku. Siedzę godzinami, dniami, ...... i zamiast mieć mnóstwo pomysłów mam galimatias w głowie. Mąż i córki najpierw się ze mnie śmieli, że wyszkolę się na ogrodnika ale po długim czasie okazało się, że ani nie jestem ogrodnikiem ani nie mam pomysłów co do ogrodu. Takie uczucie jest straszne kiedy naprawdę mam zapał do pracy i pustkę w głowie.
Zaczęłam i ............... stanęłam w miejscu.

Będąc pod ogromnym wrażeniem Waszych zjawiskowych ogrodów liczę, że uda mi się podyskutować z Wami na temat mojego.
Prawdopodobnie duży potencjał tego ogrodu mnie przerósł

Pozdrawiam serdecznie
Ogród Leny. 17:22, 25 lip 2012

Do góry
Lenko na 100 i odemnie masz foteczkę
z gratulacjami i Twoimi ulubieńcami

Pszczelarnia 17:12, 25 lip 2012

Do góry
No więc mamy czas wiśni, pięknie obrodziły.

Siedzę na drzewach i sięgam wyżej niż wzrok sięga.

Zaraz zlecę prosto w berberysy (sama sobie je tam posadziłam). Ale co tam, jest fajnie. Patrzę na wszystko z góry.

Nie spadłam, mam wiśnie, będą konfitury.

Nasz mały raj na ziemi :) 17:03, 25 lip 2012

Do góry
Asia gratuluję! Pierwszej setki i pozostania na swoim

Testowe dodawanie zdjęć 17:03, 25 lip 2012

Do góry

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem
Nasz mały raj na ziemi :) 17:01, 25 lip 2012

Do góry
Gratuluję pierwszej 100!
Ogród Sylwii od początku :) 16:59, 25 lip 2012

Do góry
Ja mam lenia za to reszta rodziny się uaktywniła i powstaje takie coś ..... mój kompostownik rzecz jasna
Dzieło mojego starszego syna się tworzy ....

desek z rozebranej balustrady na tarasie brakło .... musimy dokupić resztę

a tu taras ogołocony z dech ....
Nasz mały raj na ziemi :) 16:57, 25 lip 2012

Do góry
gratulacje !
Ogród Leny. 16:56, 25 lip 2012

Do góry
Lena, gratulacje
Ogród Leny. 16:51, 25 lip 2012

Do góry
Dołączam się do gratulacji 100.
Pozdrawiam ze złotą rybką poniżej
Obsadzenia przed tarasem-pomocy 16:44, 25 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ja bym jednak zasłoniła ten mur.....
Trawki zrobiłabym żółte....

o fajnie, na bogato
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies