Witaj Gabrysiu
Jestem zachwycona tym, w jaki sposób w Twoim ogrodzie współgra ze sobą tak wiele roślin. Zwłaszcza trawki i żurawki cudowne. Mam pytanie odnośnie zdjęcia poniżej: jak nazywają się te trawki? Bo są cudowne
Pozdrawiam
Aniu-przepraszam że wbijam się w Twój wątek nie na temat. Ale oglądałam Twoje piwonie w artykule o nich i się nimi zachwyciłam. Na dodatek cudowna jest ta kompozycja z iglakami i wrzosami. Ja z jednej strony mieszkam od ul.Piwonii, a tylko 1 mam cienmo różową piwonię-pięknie kwitnie. Ale to dla mnie za mało -czy mogłabym liczyć na nasionka innych które masz u siebie??
To moja
Pozdr.
I znów na działce mam sucho, cały czas podlewałam no i usuwałam przekwitłe kwiatostany lilii, tawułek, róż i innych roślin.
Wreszcie zakwitły mi pierwsze dalie, inne jeszcze w pąkach.
Poustawiałam w taki sposób hacone i pachysandrę jak podpowiedziała Magnolia.
Środek tego ćwierć-koła, które tworzy łuk bukszpanu i ta nieudolnie narysowana cienka czerwona linia maja ten sam środek.
Tylko że w takim wypadku braknie mi ok 19 runianek (musiałabym "skoczyc" do Rzeszowa).
Ustawiłam je w odległości ok 20-25 cm
Hacone mniej więcej co 50 cm
Dopóki nie wyjaśni się sprawa z moją dzialeczką -mam ROD- muszę niestety wstrzymać zapędy
Ale jak wszystko pójdzie oki ,to M już wie ,że działamy!!
Obsadzone masz gęsto,z rozmysłem, ścieżka i donice też wypas!!!
Tak chcę mieć i basta.!!
Bo u mnie to ciągle kicha i nie ściemniam !!!
Dzieki Aniu! Na Was Ogrodowiczan zawsze mozna liczy!!! Taka ta roslina dziwna trochę... ale dobrze sie u mńie przyjęła i szybko sie rozrasta może dlatego ze w zeszłym roku miałam w tym miejscu kompostownik z drugiej strony to jakaś odmiana dla kwiatów te jej ciemne dziwne wypustki, kwiatostany
Ale masz cudnie!!
Żywopłot obłędny!
mam taki sprzęt do kancików,ale zanim poprzycinam całość to się umęczę okrutnie!
Chyba muszę jakąś technikę wymyśleć,bo przy wyciąganiu ustrojstwa z ziemi, zawsze opsypuje mi się trawnik i robota dodatkowa żeby wygrabić.
Oj chyba zaplątałam wypowiedź,ale może się domyślisz o co mi chodzi!
Dzięki Ci Celinko! Żywopłot bardzo cenie, daje mi prywatność i mogę latać w szlafroku i walkach na głowie jak mam ochotę
W sprawie kancikow , cieszę sie ze nie tylko ja walczę z kancikiem ciekawe kiedy sie z tym uporam , cienko to widzę szczerze mówiąc bo z pracy wracam po prostu wykończona a w weekend jede po córkę odebrać z koloni pozdrawiam Cię serdecznie m
Ale masz cudnie!!
Żywopłot obłędny!
mam taki sprzęt do kancików,ale zanim poprzycinam całość to się umęczę okrutnie!
Chyba muszę jakąś technikę wymyśleć,bo przy wyciąganiu ustrojstwa z ziemi, zawsze opsypuje mi się trawnik i robota dodatkowa żeby wygrabić.
Oj chyba zaplątałam wypowiedź,ale może się domyślisz o co mi chodzi!
Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...