Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 23:59, 21 wrz 2012

Przed deszczem wniosłam do domu
AniaDS 21:42, 22 wrz 2012

To mnie pocieszyłaś , trzeba ją miec jak nic .
Elfik 22:02, 22 wrz 2012

Martusiu, śliczne ujęcie tej rabatki na zakolu... I z barbulą w dodatku... Już dwa razy się z nią pożegnałam, więc o trzeciej nie myślę. Melduję, że już z każdego koloru cynii nasionka pozbierałam, ale zrobiłam to ze straszliwej żądzy "mieć, posiadać... już!" - teraz czekam aż następne porządnie dojrzeją i też chciwie dozbieram...
Całuski
an_tre 23:01, 22 wrz 2012

Martek napisał(a)

Może ktoś zna hostę ,która pięknie pachnie ? Dostałam ją od koleżanki, chciałam mieć jakąś ,która kwitnie na biało.Koleżanka przypomniała sobie o mnie i przywiozła jesienią zaszczepkę .Nie miałam pojęcia ,że naprawdę będzie taki ładny zapach Niestety nie podano nazwy

Hej Martek, będę mógł Ci pomóc bo WIEM hehe To jest jedna z pierwszych opatentowanych
host z 1965 roku. Jej pełna nazwa to 'Royal Standard'. Pachnie słodko podobnie do jaśminu

Serdeczne dzięki Marku bardzo się cieszę i jeszcze więcej wiem niż oczekiwałam.
Bardzo dziękuję
Marta znalazłam link o o pachnących hostach, kwiaty takie jak twoje tylko inna nazwa niż podaje Marek zerknij http://encyklopediahost.info/hosta_plantaginea.html
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Martek 00:30, 23 wrz 2012

AniaDS napisał(a)
To mnie pocieszyłaś , trzeba ją miec jak nic .

Pewnie wszystko zależy od stanowiska.Ostatecznie nic się nie staje ja ją okryć .Uważam,że większe ma szansę niż hortensje ogrodowe,ale jak mówię ważne jest miejsce.
Martek 00:36, 23 wrz 2012

Elfik napisał(a)
Martusiu, śliczne ujęcie tej rabatki na zakolu... I z barbulą w dodatku... Już dwa razy się z nią pożegnałam, więc o trzeciej nie myślę. Melduję, że już z każdego koloru cynii nasionka pozbierałam, ale zrobiłam to ze straszliwej żądzy "mieć, posiadać... już!" - teraz czekam aż następne porządnie dojrzeją i też chciwie dozbieram...
Całuski

Elfiku bardzo się cieszę .Ja też już pozbierałam i czekam na sprzyjającą pogodę,żeby zebrać kolejne.
Popaliłam stare nasiona wszystkie więc muszę zapolować na pełne nasionka.
Jeszcze by się białe przydały do kolekcji,ale skoro były w maju na targach to być może ktoś je będzie miał wiosną ...
Buziak wielki Ela
Martek 00:38, 23 wrz 2012

an_tre napisał(a)

Może ktoś zna hostę ,która pięknie pachnie ? Dostałam ją od koleżanki, chciałam mieć jakąś ,która kwitnie na biało.Koleżanka przypomniała sobie o mnie i przywiozła jesienią zaszczepkę .Nie miałam pojęcia ,że naprawdę będzie taki ładny zapach Niestety nie podano nazwy

Hej Martek, będę mógł Ci pomóc bo WIEM hehe To jest jedna z pierwszych opatentowanych
host z 1965 roku. Jej pełna nazwa to 'Royal Standard'. Pachnie słodko podobnie do jaśminu

Serdeczne dzięki Marku bardzo się cieszę i jeszcze więcej wiem niż oczekiwałam.
Bardzo dziękuję
Marta znalazłam link o o pachnących hostach, kwiaty takie jak twoje tylko inna nazwa niż podaje Marek zerknij http://encyklopediahost.info/hosta_plantaginea.html

No to mamy ból
Jedyne co mogę powiedzieć po przeczytaniu i tej hoście plantaginea to,że pachnie mocno w dzień .Jednak to faktycznie podobieństwo jest wielkie.
Martek 00:50, 23 wrz 2012

Nie mogę zrobić lepszego zdjęcia
Martek 01:02, 23 wrz 2012

Martek 01:03, 23 wrz 2012

Cieszę się,że może w poniedziałek wróci lato
Miłej niedzieli Zaglądacze