Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:06, 31 lip 2012

Do góry

Rozchodniki - dobrze wyglądają z werbenami, ale odpowiedniego ujęcia nie mam....

Ta lawenda jeszcze nie ścięta - kiedyś to zrobię A może jeszcze nie ścinać?

Przywrotniki

Ogród w Tarnowie 23:04, 31 lip 2012

Do góry
Tawuły czekały na cięcie bo nawet kwitnące nie zbyt ładnie wyglądają

W ogródku Ani 23:04, 31 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu twój ogród tętni życiem, tyle w nim barw i ogromna ilość pięknych kwiatuchów cudowności

Aniu pozdrawiam

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:04, 31 lip 2012

Do góry
Kosmiczne kosmosy

Taki kolor się ostatnio pokazał

Moje poletko 23:02, 31 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Ale piękne zdjęcie! Bardzo podobają mi się Twoje floksy Celinko!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:01, 31 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Sebciu odętka od Ciebie, ale miała być biała

Na prawdę białą chciałaś? Jak tak to przepraszam, że Cię w błąd wprowadziłem...
W ogródku Ani 23:00, 31 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Przyszłam sie wpisac na dowód ze tu bywam i podziwiam.

I to bardzo mnie cieszy że odwiedzasz mnie, jesteś zawsze mile widziana

Ogród w Tarnowie 22:59, 31 lip 2012

Do góry
Po powrocie z urlopu zastałem takie widoki w Wysowej Zdroju

Moje początki w ogrodzie 22:57, 31 lip 2012

Do góry

A to jeszcze moje petunie na balkonie i rzut na balkon od dołu.
Marzenia Ewy o rajskim ogrodzie ;) 22:57, 31 lip 2012

Do góry
U mnie rośnie na patelni, mówimy o odmianie Evergold

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:55, 31 lip 2012

Do góry
Przy werbenach nagimnastykowałem się robiąc wygibasy na ziemi. Jak wstałem warto było widzieć minę sąsiadki chowającej się za krzakiem

Słoneczniczek

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:54, 31 lip 2012

Do góry
Sebciu odętka od Ciebie, ale miała być biała
Mój ogród 22:53, 31 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

I jeszcze kilka obrazków z mojego letniego ogrodu.
Rabata bylinowa - niedoskonała.

]

Dlaczego ta rabata miałaby być niedoskonała? Zdrowe, rozrośnięte byliny, dobra kompozycja, czego chcieć więcej?
Gabrysiu ta rabata w realu jest cudowna, a Bożenka zbyt skromna cały ogród jest tak wypieszczony, że nic tylko w nim przebywać i chłonąć widoki i...ta kojąca cisza
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:53, 31 lip 2012

Do góry

Lawendę za radą Magdy podniosłem do góry, mam nadzieję, że to im trochę pomoże, bo kiepskie są...Przyciąłem im też kwiaty, żeby się zagęściły

Moje początki w ogrodzie 22:52, 31 lip 2012

Do góry

A to moje ulubione magnolie wsadzone w tym roku, rosna jak na drożdżach ale nie wiem czy będą kwitły w następnym roku nie mam pojęcia kiedy zawiązują kwiaty.?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:50, 31 lip 2012

Do góry
Dzisiaj był piękny dzionek, rośliny w słoneczku wyglądają jakoś inaczej

Dzisiaj rozsadzałem moje kocimiętki - niesamowite jak szybko rosną

Moje początki w ogrodzie 22:47, 31 lip 2012

Do góry

Teraz wyglądaja tak.
Borówcowy raj 22:46, 31 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Kulkowo:

Cuuuudnie!!!!

na to stale patrzę i stale acham!

Irenko - a ja acham u Ciebie!
Moje początki w ogrodzie 22:44, 31 lip 2012

Do góry

Petunie tydzień po wsadzeniu
Borówcowy raj 22:43, 31 lip 2012

Do góry
vesper napisał(a)

Kulkowo:

Borbetko, mnie zachwyciły Twoje kulki tujowe i dlatego wczoraj posadziłam je u siebie w ogródku. Przystrzyżone wyglądają naprawdę elegancko. Stąd moje pytanie, jak o nie dbasz? Przeczytałam już, że robisz oprysk profilaktyczny, możesz napisać coś więcej, np. w jakim terminie i czym? Ja mam największe sukcesy w zasuszaniu roślin, stąd taka dociekliwość

Im bardziej odkrywasz przed nami swój ogród, tym piękniejszy mi się wydaje. Pokazuj więcej takich zakątków, bo jest się czym inspirować!

I jeszcze jedno pytanie, czy instrukcja cięcia cisa, to z książki "Przycinanie drzew i krzewów" Steve Bradley?

Pozdrawiam!

Vesper - kulki tujowe mają ok. 8 lat chyba (nigdy nie wiem) i w tym roku były cięte pierwszy raz. Te w sadzie sadziłam później i one jeszcze nie muszą być. Jestem bardzo zadowolona z tego jak wyglądają, bo po zimie było kiepsko. Zawsze i tak po opadach śniegu zimą latam z miotłą i otrząsam śnieg z nich. Nawiozłam je i ładnie się zagęściły, chociaż niektóre są łyse z boków lub dołu - zależy czy mają wystarczającą ilość słońca. Oprysk profilaktyczny robię na przełomie maja/czerwca i proszę o to ogrodnika, bo nie mam spalinowego opryskiwacza. Ten opryskiwacz ma taką dmuchawę, że w każdy zakamarek preparat dojdzie. Wolę zapłacić i mieć spokój. Potem jak widzę jakieś szkodniki to sama opryskam. Ogrodnik zawsze daje preparat Magus na przędziorki i jakiś przeciwgrzybowy, zmienia ten ostatni różnorako, ale zawsze jest to przeciwgrzybowy. Odpukać przez te lata tylko róże okrywowe, których już nie mam miały grzyba, reszta nie.
"Zasuszanie roślin" ? Ja jestem mistrzem w zasuszaniu domowych, dlatego prawie wcale ich nie mam ha, ha. W ogrodzie mam system nawodnienia z własnej studni, który "odpalam" kiedy chcę. Nie mam automatyki i mam to szczęście (i nie, bo są krety), że ziemia jest zawsze wilgotna. W tym roku podlewałam dwa razy tylko.
Vesper - masz pytania - chętnie pomogę, jeśli będę umiała, a ta książka to Denis Retournard "Cięcie i formowanie roślin".

Borbetko, dziękuję za odpowiedź i chęć pomocy Ja podlewanie to jeszcze mogę opanować, ale z pielęgnacją gorzej. Muszę dużo czytać i się uczyć, jednak im więcej mam roślin, tym bardziej mi się chce. Na szczęście jest literatura fachowa (dzięki za namiar!), w którą pomalutku się zaopatruje, a i forum jest skarbnicą wiedzy i doświadczeń nie do przecenienia!

A czy przed zimą zasilasz czymś specjalnym swoje iglaste?

Pozdrawiam!

Niczym specjalnym nie zasilam. A może powinnam? Ostatnio marzną mi cosik i brązowe igły mają wiosną. Muszę się wgłębić w forum i douczyć. Dzięki Vesper.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies