Megi, przyznaję się bez bicia, ze dziś nie zdążyłam, po tym jak napisałam posta przyjechał kurier, więc zaczęłam wsadzać, przyszła moja siostra z mamą, potem wypad do Olsztyna, o 21 dopiero podlewałam to co wsadziłam.
Kupiłam pierwszy raz u tego sprzedawcy, generalnie jestem zadowolona, choc hosty maja plamy po podlewaniu, a kilka żurawek przypalone listki (przynajmniej wiem, że ich na słońcu nie sadzić). Big daddy wcale nie jest big, raczej small
big mama wyglada całkiem fajnie
całość
gratis green sashay - śliczna
Żeby zwalało z nóg? To tylko hortensje Limelight i to w kilku sztuakch co najmniej Rozświetli zakątek i nie musisz myśleć co jeszcze. Na dole żurawki moga byc jeszcze na deser
Dziękuję Kochani za tyle miłych słów !
Uwielbiam otaczać się kwiatami, ale w rzeczywistości nie widać, zeby ich było jakoś szczególnie dużo - robię zdjęcia kwiatom - stąd wrażenie
Zaraz poszukam bo mam gdzieś zdjęcia z kwiatowego ogródka mojej Babci - tam to dopiero kwiatowo - marzę o takim efekcie
A tymczasem nie wiem czy pokazywałam już moją kwitnącą i chorującą na uwiąd ścianę powojników?
Aniu widać, że u Ciebie dużo jednorocznych: piękne cynie, aksamitki, begonie nawet czarnouszkę masz Jednoroczne są niezawodne bo całe lato kwitną
Aniu w tym roku jednoroczne wręcz u mnie królują a to przez niesprzyjający zbieg rożnych niechcianych zdarzeń i wiosenne przymrozki, które spustoszyły mi byliny
No, no, no Aniu przepiękne te Twoje różyczki i clematisy też, u mnie clematisy wszystkie przemarzły, muszę od nowa je kupować.
Aniu u mnie 2 lata temu jeden podmarzł, ale odbił i teraz ładnie wypuszcza, oczywiście przesadziłam go w inne miejsce, to on ale u niektórych od dołu zaczynają listki schnąć, boję się czy to nie jakiś grzyb, wiesz teraz mokro, właśnie pada kapuśniaczek
Aniu, te cynie byłyby fantastyczne na mojej ognistej rabacie. Moja babcia siała je zawsze, ja też, a potem przestałam, jak mi rozsada wychodziła jakaś taka byle jaka. Chyba do nich wrócę w przyszłym roku.
Świetne masz kwietne rabaty i fajnie wyglądają te trawiaste równniutkie ścieżki w ogrodzie.
Gabrysiu u mnie tez wyglądają ogniście na rabatkach, ale w moim wiejskim ogródku jest to nawet wskazane , bo było by mi zbyt smutno bez słonecznych kolorków
Widzę, że to jeden z lepszych hodowanych kwiatuszków w Twoim ogrodzie?. Już sama nie wiem, który mi się bardziej podoba - róże, lilie, floksy czy ten powyżej?
A ja nie mam cyń i nie wiem co z tym fantem zrobić
Coś do mnie nie chcą przemówić!
A kanciki pierwsza klasa!
Celinko zobacz jak pięknie przemawiają do Ciebie
i muszę Ci powiedzieć, że miały być wszystkie białe zbierałam siew tylko kolorami, w osobne pojemniki, wysiałam, a tu taka niespodzianka