czas wskrzesić mój wątek, bo pustką powiało trochę wczorajszych zdjęć
Posadziłam cebulki narcyzów i żonkili. W tej skrzyni je trzymałam przed posadzeniem. Tutaj już tylko resztki w skrzyni
Będą rosły wzdłuż krawędzi różanki
Justyś jaką masz odległośc tarasu od ogrodzenia??
może na wysokości tarasu dac z 5 szt świerków serbskich zeby sie odgrodzic troche od sąsiadów a przed nimi zrobić wrzosowisko z rozdchodnikami + jakieś tawy.
Potrzebny jest dobry kamieniarz, który przekuje miejsce na doprowadzenie rury do kranu, obsadzi kran. Do tego duża stopa, aby mógł stać pionowo. (oczywiście kran, nie kamieniarz) wybaczcie
Tutaj widać na schodach za pniem miłorzębu, ale ostrość akurat jest na trawę.
Dziękuję Aniu.Róże pachną bardzo...bardzo delikatnie,kwiatów w tym roku było rzeczywiście więcej ale tegoroczne deszcze im nie sprzyjały.W Renku postaram się być...tylko nie wiem kiedy będzie - muszę sprawdzić datę.
Dzień nie mija za szybko... on leci jak szalony... kfiatkom też leci szybko, bo już powoli wrzoski rudzieją...
Jakość fotek kiepska, ale dziś pochmurno i aparat uruchamiał lampę błyskowa ....
Hotensja upodabnia sie do koloru kamieni ( mimo woli fajnie wyszło )
Dzięki Rysku
ja też bardzo lubię korony i nie wiem czy nie kupię - na razie mam co sadzić bo trochę wykopałam a trochę kupiłam
mam jednak dylemat który kolor bardziej.. tych szachownic
zdjęcie sprzed 2 lat z Holandii
w tle zółte, a pomarańczowe- takie rdzawe najwyraźniej mnie bardziej przyciągły
interesesują mnie od stronty technicznej tego typu rozwiązania.
Czyli - jak to jest zrobione?
Szukam pomysłów na estetyczne zamontowanie paru kranów w swoim ogrodzie...
pzdr.ewa
Ciekawa jestem, kto ma białe studentki? I jak rosną? Bo moje chyba oszalały! Dwie malutkie, bardzo anemiczne sadzonki wsadziłam z litości po obu stronach róży - i oto, co z tego wynikło:
A za nimi cynie - już mojego wzrostu...
a wiesz, że ja też mam te aksamitki - pierwszy raz, z nasion... myslałam że urosna niewielkie i będą odstraszać troche nicienie glebowe...urosły ogromniaste, jak u Ciebie...powoli je usuwam
a nornice ? - myslę, ze mogłybyśmy sie licytować, u ktorej jest ich wiecej...z tym, ze ja nic nie robię, bo nie wierzę w żadne cudowne środki... poprawiam tylko po nich ziemię...
Irenko ale się zgapiłam serdeczne gratulacje z okazji 900 stronki, zawsze chętnie poczytuję Twoje stronki i będę nadal buziole
a że ze mnie gapa na przeprosiny wysyłam posłańca
Bogusiu piękne róże , pachną? wiesz cofnęłam się trochę w Twoim wątku i widzę, że w tym roku o wiele więcej kwiatów a zatem i koloru na zacienionej, ślicznie to wyglądapozdrawiam serdecznie, będziesz w Renku na kiermaszu?