Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodomania Oli 16:43, 31 lip 2012

Do góry
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 16:43, 31 lip 2012

Do góry
Kochanieńka, czy chcesz powiedzieć, że wyglądam jak dzieciak ? trochę masz rację hi, hi

a córki .......................z tego co pamiętam, to moje

A przy okazji to chyba ściągnęlam Cię myślami bo jakiś czas temu przeczytałam Twoją relację z kajaków i właśnie piszę na Twoim wątku
Raczkujący ogród Iwony 16:43, 31 lip 2012

Do góry
isia33 napisał(a)

Tutaj między 3 tujami a jedną tują może ze dwie duże choiny kanadyjskie by się przydały lub dwa świerki serbskie.
Mój ogrodowy azyl 16:38, 31 lip 2012

Do góry
Rabata hortensjowa zaczyna kwitnąć.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:32, 31 lip 2012

Do góry
'Silver dollar' ładne - za chwile lądują w ziemi

A z funkie.pl dostałam jeszcze miętę - chyba pieprzową - gratis zupełnie się nie spodziewałam..
Czy ona zimuje ?
Ogrodomania Oli 16:31, 31 lip 2012

Do góry
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:18, 31 lip 2012

Do góry
Dziś przyszły żurawki do tej rabaty frontowej...

'Midnight Rose Select'

I 'Obsidian' - tu niestety z dwóch źródeł - widac róznicę - większe z funkie.pl, mniejsze z ogrody kroton...
Gdybym wiedziała o tej różnicy to wszystkie zamawiałabym w funkie.pl...

Ale coś jeszcze mnie martwi.Miałam 2 Obsidian kupione w Rzeszowie - super wypasione sadzonki, wieksze nawet od tych z funkie.pl - tu dla porównania z trzech źródeł

Z prawej z Rzeszowa, na górze funkie.pl, na dole kroton...

Dla porównania liście w takiej samej kolejności

Martwią mnie te róznice w ubarwieniu - te z Rzeszowa sa bardziej bordowe i kształt listków też trochę inszy(biorę to na fakt, że one stały już na słońcu i w deszczu parę dni i stąd różnice).
O ile z funkie.pl nie różnią sie zbytnio od ww. to te z kroton kolor mają taki, nie wiem, wchodzący w brąz... czy młode listki tak mają...????
Ogrodomania Oli 16:17, 31 lip 2012

Do góry
Miło mi słyszeć te wszystkie pochwały,dziękuję. Ośmielona nimi dołączam jeszcze parę mniej lub bardziej udanych fotek.

Catalpa nocą

Honorowa obstawa bramki: President i Generał Sikorski

Nie wiedzieć czemu Atropurpureum całkiem zzieleniał.
Moje zmagania ogrodowe 16:05, 31 lip 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Megi, kilka taczek rozwiozłam, ale do końca wakacji bedzie z tego zajecie, zwłaszcza ze moge robić tylko jak Karol ma drzemkę, bo dwójki biegajacych nie upilnuję. Jakie kolory tych Twoich kwiatków na zbyciu?

Ta wykopana przez sprzedawczynię spod sklepu, u mnie od zeszłego roku, chyba Stiletto

CUDNA - chcę taką pod modrzewia, już widzę piękne 4 kępki ciekawe czy Ania by pochwaliła tę odmianę ?

co do kolorów, hmmm, wszystkie możliwe, zależy jaki rodzaj roślin Cię interesuje
Mój ogrodowy azyl 16:03, 31 lip 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:42, 31 lip 2012

Do góry
i inne hortensje Pinky Winky

Gret Star

limonki

Moje zmagania ogrodowe 15:39, 31 lip 2012

Do góry
Megi, kilka taczek rozwiozłam, ale do końca wakacji bedzie z tego zajecie, zwłaszcza ze moge robić tylko jak Karol ma drzemkę, bo dwójki biegajacych nie upilnuję. Jakie kolory tych Twoich kwiatków na zbyciu?
Kuriera jeszcze nie było, ale cyknęłam kilka host, które już u mnie rosną:
Beznadziejnie rosnąca, wsadzona z dwa miesiace temu Abiqua Drinking Gourd

Ta wykopana przez sprzedawczynię spod sklepu, u mnie od zeszłego roku, chyba Stiletto

I ta o której się naczytałam, ze jest beznadziejna i lepiej jej nie kupować, a u mnie rośnie najładniej White Feather z początkowo białymi listkami

Dwa światy 15:37, 31 lip 2012

Do góry
bukszpaniki,które posadziłam wiosną podrosły,....nie będę ich ciąć tylko wyruwnam

hortensjal: size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/19/196443/original.JPG[/img]
Ogród w Alei Lipowej... 15:28, 31 lip 2012

Do góry
justi napisał(a)

2012 wiosna

Justysiu, przybiegłam do Ciebie z ogrodu Isi
Pięknie u Ciebie Ja już tu byłam kiedyś, ale wówczas nie było chyba jeszcze tak pięknie
Te dorodne drzewa nadają klimatu, i tak pięknie wkomponowałaś w nie nowe nasadzenia
Tę kulę cisową to przemilczę, bo słów odpowiednich mi z zachwytu zabrakło

Gratuluję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:23, 31 lip 2012

Do góry

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 15:20, 31 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Dziękuję weroniko A stempel ma już wersję akrylową i prace znaczone są na bieżąco

A jeśli chodzi o deseczki to powstały jeszcze takie dwie:

niesamowita, one są ceramiczne chyba? Jak się nanosi taki ledwo widoczny wzór - bibułka taka? Sprzedajesz?

Deski są drewniane A wzory - albo z serwetek, albo z papieru ryzowego. Te malowane są akurat lakierem satynowym, ale gdy robię pisanki to używam "tajnego" lakieru błyszczącego i jak do tej pory na wielkanoc sporo mi schodzi właśnie przez efekt porcelanki. A ostatnie - tak.
Raczkujący ogród Iwony 15:15, 31 lip 2012

Do góry
isia33 napisał(a)
Idąc za ciosem pokazuję teraz drugą rabatę, brakuje jej świerków i szlifów. No i jakiegoś drzewka, myślę nad kolumnowym bordowym bukiem. Ktoś mi doradzi czy dobrze kombinuję?

Isia, Iwonko, cudna przemiana
Proste rabaty to strzał w dziesiątkę
I te nasadzenia, takie przymyśłane, pięknie
Co dałaś trawnikowi, ze taki zdrowy i zielony jest?
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 15:14, 31 lip 2012

Do góry
Ja jestem zielona odnośnie projektowania ogrodów. Jeszcze do tego roku nie miałam pojęcia o żurawkach ipt. Próbuję na wyczucie jakoś zorganizować swój ogród...co z tego wyjdzie - zobyczy się...

Tess właśnie odwiedziłam polecany ogródek - wcześniej tam nie byłam - śliczny

Co do grysu - mam w zanadrzu maleńki plan i myslę, że wyjdzie to nieźle. Ale w razie czego jeśli nie będzie to dobrze wyglądało - to zawsze idzie cosik pozmieniać..Metoda prób i błędów..

W ostateczności mam jeszcze jeden pomysł - już jakiś czas temu przyszło mi do głowy coś takiego

szare to grys granitowy
białe to grys dolomitowy
zielone kulki to bukszpany ( nie wiem czy dałoby się je zasadzić )
brązowe to kora lub węgiel drzewny
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:08, 31 lip 2012

Do góry

Warmińskie dylematy 14:51, 31 lip 2012

Do góry
Dziewczyny, dziękuję za wpisy, już wyjaśniam, co i jak

Betko droga, różnorodność roślin jest spora, to mój problem, bo kocham prawie wszystko, jako sroka ogrodowa, ale większość z tych różnorodnych to bylinowe, a pozostałe jak na razie trzymają się określonych kategorii, przynajmniej próbuję to trzymać w ryzach, stąd też porządkuję ogród. Pomysł z podwójnym bukszpanem zbyt elegancki na moje poletko, chyba że poprowadzę jedną linię łącząc z już istniejącym szpalerem jako przedłużenie ?

Aniu, Princess Anne to żółto-waniliowa odmiana karłowa, ok. 30 cm wysokości, już 2 takie mam na tej rabacie, powyżej tych 3 planowanych, więc będzie grało, na szczęście u mnie nie przemarza, a za wrzosami rzeczywiście 3 Rh, już większych rozmiarów,
Miskant chętnie tylko jaki ? Z 30 wrzosów zeszłorocznych 5 poszło na straty, więc nie najgorzej, te limonkowe widoczne na drugim zdjęciu pod klonem palmowym też trafią na rabatę, naprawdę świetnie się mają, poniżej aktualna ich fotka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies