Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

ana_art 20:10, 20 wrz 2012

byc może, bo obiecała mi na drugi dzień przesłać ofertę, a mineło już prawie 2 tygodnie Trudno... dzisiaj przyszedł mi kartonik z cebulami zastanawiam się kiedy to posadzę...
Milka 20:11, 20 wrz 2012

ana_art napisał(a)
próbuj! koniecznie

będę...napiszę z jakim wynikiem! ale jak sie oburzył, że chciałam kupić klonik za 700 a on 25 letni za 7 tys., wyszłam na idiotkę...i ignorantkę, która sie nie zna na roslinach!!

ANiu, moja rabata, ta druga z gazonami nabiera...ciałka, coraz bardziej do mnie przemawia; za rok chyba ja polubię, jeszcze posadzę cisy, tak jak ty zrobiłąś
Milka 20:13, 20 wrz 2012

ana_art napisał(a)
byc może, bo obiecała mi na drugi dzień przesłać ofertę, a mineło już prawie 2 tygodnie Trudno... dzisiaj przyszedł mi kartonik z cebulami zastanawiam się kiedy to posadzę...

chyba lecę do ciebie, co tam kupiłaś no moje 200 kolejne doszły, a ja poza tymi w niedzielę, ani jednej nie posadziłam, jakos nie wyrabiam się; jutro lecę dalej, aby zakończyć sadzenie i odpalic grabienie liści!
Madzenka 20:35, 20 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

Witam

i odwaliłam numer, patrzę piękny klon japoński, cena 700, no myślę, wyjatkowej urody, kupię może, a tu pan na moje zapytanie.....to klon 25 letni, za 7000 tys., a cena dla zmyłki dla złodziei!

Irenko a ja z boku na tym klonie cenę jakiegoś chabazia za 200 zł widzialam.... I tylko myśłałam dlaczego taki wielki klon taki tani!!!!!!! A obok była cena 7000 zl.
A miłorzęba ala bonsai za 2200 zł widzialaś?????? Popatrzyalm jak sobie uformować takiego chyba podejmę taki trud zrobienia boansai z drzewka za 200 zł
Urszulla 22:57, 20 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
tak więc dokupiłam na rabatę cieniolubną pod wiązem suchodrzew chiński lonicera pileata, ponoć zimozielony i kwitnie na biało;l wzięłąm jeszcze 2 lawendy i 2 tawuły, te co na gazonie, barwinek wariegata i 2 bluszcze i wiśnie szczepione na pniu

a to wczorajsze, co juz posadziłam

i moje trzmieliny na pniu posadzone i uciekam, reszta kiedys tam...

No no, ale nowe zakupy. Ciekawe czy lawenda przezimuje zakopana teraz? Ale u Ciebie łagodniejszy klimat.
Madzenka 22:59, 20 wrz 2012

Zakupy świetne
Sebek 23:03, 20 wrz 2012

Ojjj szalejesz - bardziej niż ja
annawu 23:33, 20 wrz 2012

Piękne wiśenki i cała reszta
ale najbardziej nie będę mogła się doczekać widoku kwitnących tulipanów ile już wsadziłaś 500...1000??? straciłam już rach....ale będzie szałowo
monteverde 00:39, 21 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

próbuj! koniecznie

będę...napiszę z jakim wynikiem! ale jak sie oburzył, że chciałam kupić klonik za 700 a on 25 letni za 7 tys., wyszłam na idiotkę...i ignorantkę, która sie nie zna na roslinach!!

ANiu, moja rabata, ta druga z gazonami nabiera...ciałka, coraz bardziej do mnie przemawia; za rok chyba ja polubię, jeszcze posadzę cisy, tak jak ty zrobiłąś

trzeba było powiedzieć, że słaby egzemplarz i dla Ciebie wygląda na 10 letni a zakupki wypasione
Milka 07:55, 21 wrz 2012

Marzenko połaziłam, pooglądałam ceny i uważam, że mozna tańsze i mniejsze okazy kupować i samemu cos z nich tworzyć; popieram pomysł z miłorzębem mnie tam się spodobała ta sosna żółto - zielona o cienkich igłach i pomyślałam, że ją kupie i poprowadzę jak bonsai
dzięki, zakupy jeszcze nie posadzone, dzis lecę jeszcze po wiśnie, no i doszły znowu tulipany, mam aktualnie 350 do wysadzenia; biorąc pod uwage mój chaotyczny harmonogram prac, nie wiem jak mi pójdzie
Ula nie powinno być problemu, ale zima mamy mrozy po 32 i więcej stopni, tak więc z tym cieplejszym klimatem to już mit; teraz Tarnów jest najcieplejszy i Rzeszów, tak doczytałam
pozdrawiam

Sebuś ja chciałabym byc na twoim miejscu, jakbym przeszłą taka praktykę u Danusi, mniej błędów bym zrobiła, a tak widzisz, nieustanne rewolucje!

Aniu na razie 500, ale do października daleko najwięcej to posadzi chyba Marzenka, u niej juz w tysiące leci oby mi nie przepadły te cebule, no bo nornice i inne zagrożenia

Aniu monte dobre, mogłam tak zrobic, ale ceny maja tam!!! całe szczęście runianka i cis akurat tani jadę kupic dziś dalej sadzenie i tworzenie tej cieniolubnej, efekt za rok zobaczę jak tu wytrzymać tak długo!!