Specjalnie dla Gabika widok z domu - na tym zdjęciu dość wcześnie rano. Słońce pada na taras (tzn przyszły taras) i można sobie na słoneczku kawkę wypić (ale rzadko, bo zazwyczaj pada). Po lewej rabata różana w budowie.
A tu widok z końca ogrodu na dom. Ciągle panuje tu rozgardiasz. W przyszłym roku będzie robiony taras, a we wrześniu odgrodzimy rowery i stojak na drewno od reszty.(na tym zdjęciu ich nie widać, ale są po lewej stronie)
Mam pytanie, czy to co na drugim zdjęciu to też ostróżka? bo nie pamiętam a siałem z nasion, wiem że pierwsze zdjęcie to na pewno jest ostróżka - tylko że one już u mnie przekwitły a teraz kwitną te siane z nasion, no i ta ma jakieś takie delikatniejsze liście, bardziej jakby igiełkowe. I jak Aniu widzisz jest i róż
A u mnie przed chwilą lunęło i piękna wielka tęcza pojawiła się na niebie. Podwójna nawet była. Zobaczcie, kończyła się tuż za moim ogrodem, dokładnie widać, że do ziemi schodzi. Ale nikt nie chciał iść garnka złota szukać.
Celinko zakochałam się w białych, są śliczne. Ja też czekam na jedną białą, ale nie wiem jaka zakwitnie. Kupiłam trzy żółte, a była jedna żółta, dwie bordowe, nie powiem żeby były brzydkie, ale nie tego się spodziewałam
Po prawej masz chyba bordową weigelę, daj pod nią żółte hosty, albo żółte żurawki. Na zasadzie kontrastu. Pod czerwonymi roślinami dajemy żółte, pod niebieskimi też żółte albo bordowe.
Przecież to na zdjęciu całkiem niezłe jest, dosadzisz wysokie miskanty Morning Light i hosty plus żurawki i bedzie ładnie.
Krzewy liściaste przytnij w kule. Pokaż potem jak Ci wyszło cięcie. Jutro dostaniesz narzędzia z Ogrodowiska.
Oczko chyba ma niezły brzeg. Pokażesz go z bliska? A połówkę powoli "wychowuj" pod swoim kątem
Witajcie wieczorkowo
I od razu startuję z pytankiem.
Niestety pokazały mi sie takie paskudy na ogródku!! na trawie, na ścieżce, przy kwiatach!
poradźcie proszę czym to popsikać ,bo mi sie roznosi po działeczce!
Rabaty często obdziabuję ,ale co z innymi miejscami?