Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 09:18, 24 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu,Róża piękna,ale bardziej zazdroszczę tej konstrukcji.......Brzoskwiń latoś nie mam,chętnie się poczęstuję.
Miłego wieczoru.

Haniu, też jestem zadowolona, że wiosną M. znalazł czas na ich montaż Zupełnie inaczej wygląda zakątek koło tarasu. Na jednych pną się róże, na innych powojniki

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:12, 24 sie 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Ewa, a gdzie fotki platana w obwódce bukszpanowej i lawendami w środku???

Aguś kiepściutko to mi to idzie

Oj wcale nieprawda! Jeszcze tylko 4-6 lawend w środek, kora/kamyczki dookoła i skończone! A żywopłocik potrzebuje czasu, żeby się zrosnąć i zagęścić
Zimozielony ogród przy białym domu 09:08, 24 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Patrzę na tę fotę i sobie myślę???
Co??? Danusia ma nawet PALETĘ szczepioną na pniu ???

Gardenarium napisał(a)

A nieeee, takich cudów nie ma to tylko technika
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:07, 24 sie 2012

Do góry
Jolu słuszna decyzja.Szkoda,ze nie byłaś na spotkaniu u Szmita,ja się obłowiłam w 6 kolejnych.Miał sporo nowości,muszę wiosną znależć im miejsce,bo mam nadzieję,że bedzie4 kolejne spotkanie.

Zielony galimatias 09:02, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Madżenka.. a bez trejażu czy ekranu z cisa przed - tzw. cześcią kfiatka do kozucha czyli tej ze ścieżką - czy ten projekt ma rację bytu?.. Może ja za bardzo nacudowałam z tymi rabatami?.. bo wydzielenia części ogrodu trejażem raczej na 99,99999 % nie będzie.... Prosta kreska musiałaby iść do dołu.
Druga, bardzo istotna kwestia to umiejscowienie paleniska (nie grilla, a paleniska) Jest ściśle pośrodku szerokości rabaty (zaznaczyłam na czerwono)... musiałoby być CENTRALNIE pośrodku górnego brzuszka... co oznacza, że reszta dookoła tylko żwir.

Taki element przyciąga wzrok - poniżej zdjęcie z usytuowaniem paleniska i grilla.

Co o tym sądzisz?... Sądzicie?

Czuję już mocne przemęczenie materiału.. innych przede wszystkim, ale i swoje...

Ev, ten projekt nie ma racji bytu, jeśli palenisko ma zostać i być wysypane tylko żwirkiem. Takie jest moje zdanie.
Ale zauważyłam, że także w projekcie Madźenki palenisko jak gdyby nie istnieje

To palenisko ma tam zostać???
Bo o ile co do grilla uwazałam, że może zostać, bo nie potrzeba przy nim wiele miejsca dla operatora grilla, to przy palenisku powinno być duzo miejsca. Swoją drogą, może to kwestia zdjęcia, ale wygląda, jakby ono już teraz było za blisko tych szmaragdów.

Trejażu nie będzie? Ani innego oodzielenia?

To jednak chyba wybrałabym fale Madżenki.

Moje zmagania ogrodowe 08:59, 24 sie 2012

Do góry
Dla rodziców dwie jeżówki (Hot lava i Summer salsa) i hortensję Pinky Winky, sobie przy okazji wzięłam hostę Great Expectation i jeżówkę Cranberry Cupcake

Zdjęcia wsadzonych później
Ogród średniowieczny i nie tylko 08:58, 24 sie 2012

Do góry
Róże po raz kolejny, to nowe zdjęcia robione wczoraj
Barkarole w pąkach
i Boule de neige w rozkwicie

Candlelight dla Ani Monteverde

Chopin i tuscany

Red Leonardo da Vinci

Teasing Georgia
i różany busz
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:58, 24 sie 2012

Do góry
i miłego czekania na wieczorny serial.....

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:56, 24 sie 2012

Do góry
Będzie nowa trawka

Niezawodne petunie

Moja królowa

i królewna Kordylina

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:54, 24 sie 2012

Do góry
W każdym razie w ogrodzie nie mozna sie nudzić, cos usycha ,coś kwitnie , nornica robi kopczyki, a trzmieline cos podjada

Hibiskus kwitnie

Berberys ma sie dobrze

Skromny pięciornik, bardzo go lubię

Ogród średniowieczny i nie tylko 08:53, 24 sie 2012

Do góry
Dzisiaj trochę fotek. Na początek to coś co ma być rabatą angielską - kiedyś Zakwitły drugi raz ostróżki co mnie bardzo ucieszyło bo jest ich znacznie więcej teraz i chyba wysiały mi się też naparstnice - będzie ich dużo jak przetrwaqją zimę
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:53, 24 sie 2012

Do góry
Nie potrafię zmniejszać zdjęć,a nie mogę natrafić na dzień dobroci dla zwierząt u syna i długo muszę czekać na wgranie jednego zdjęcia,co jest bardzo denerwujące,ale musze to zmienić.

Zielony galimatias 08:53, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

lewa strona ... zielona rabata ... na wprost 24mb ... o i w teraz widzę, że w zasadzie to z4 jest proste a naprostować można prawą stronę co na szybko i jakimś cudem zaznaczyłam na czerwono ...

żółta linia to ma tylko zwracać uwagę na równoległość stron ...

Izuniu.. o niebo lepiej ...

Zielony galimatias 08:51, 24 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Zobaczcie sami Poniżej propozycja Marzenki:
kulisto-falista

Teraz ulega modyfikacjom..
tzn. uwzględnia stan zastany i stan oczekiwany jak i ewentualne zmiany..

Graby nie takie jak u Marzenki... To miałyby być takie strzyżone drzewa - z płaską koroną... dałyby nieco cienia na tarasie....

Opcja kwadratowa ...- raczej z niej na razie zrezygnowałyśmy, ale kto wie...

Dla porównania moje rokokoko renesansowe

Wszystkie linie rabat będą - niezależnie od projektu końcowego- w większości otoczone obwódką bukszpanową. Nawet być może nieco dziwne rokokoko i esy-floresy w obwódce wyglądają pięknie.... a strzyżenia wyostrzają jeszcze formę..
To tak gwoli wyjaśnienia mojej wizji...

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=305816
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=210279
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=311145

Ev, ściągnęłam blizej te wersje, żeby daleko nie szukać. Zaraz przybliżę te Twoje ostatnie dzieło.
ogrodoweimpresjejolki 08:50, 24 sie 2012

Do góry
Na dzień dobry dla posiadaczy abonamentu i chętnych jeszcze nie zdecydowanych

Pogaduchy skowronków 08:48, 24 sie 2012

Do góry
Wstał bardzo upalny dzień, ciężko będzie przetrwać. Codziennie nękają nas po południu burze. Wczoraj znów nas postraszyło ale przeszło bokiem pozostawiając piękną tęcze. Pozdrawiam Skowronki z gorącego Podkarpacia.

Dla odmiany czas na zmiany... 08:43, 24 sie 2012

Do góry
byłam u Ciebie już, ale nie pamiętam, czy się wtedy witałam, więc na wszelki wypadek od tego zacznę

beta napisał(a)
dziewczyny to jest zielony ! na 100%
u mnie też cytrynka-limonka ehehehe ale ślicznie Ci wyszedł domek ... tzn Tobie i Twoim mężczyznom oczywiście

beta napisał(a)

Madziu tuje byłyby jeszcze ładniejsze gdyby nie Pan Sikacz

o jaki ładniusi Pan Sikacz wymiziaj za uszkiem! marzy mi się wilczurek, no ale przy mojej trzy-sztukowej ferajnie to nie ma takiej opcji już

beta napisał(a)
dzis walczyłam z rabatką niby pod różankę

najpierw było tak

aż na końcu wyszło cos takiego

ohoho to się troszkę narobiłaś! Ale efekt świetny!
co do wymiany ziemi, to Danusia w artykule o sadzeniu (o tu: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/283-latwe-ogrodnictwo-jak-sadzic-drzewa-i-krzewy ) pisała o tym, że najważniejsza jest ziemia w dołkach, więc chyba nie musisz całej wymieniać..
a masz już jakiś pomysł co tam nasadzisz?
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:39, 24 sie 2012

Do góry
Fajne bransoletki Reni

U mnie ostatnio powstała tylko kopertówka.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 08:36, 24 sie 2012

Do góry

Zimozielony ogród przy białym domu 08:35, 24 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiejsze poszukiwania zakończyły się sukcesem, są świerki i tuje Aureospicata. A to jest fotka - mój faworyt dnia

chciał się chłopak "przejechać", to jedzie,
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies