Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:13, 18 lip 2012

Do góry
No dobra, zarty zartami, ale Szefowa da mi zaraz bana.

Otoz do tej pory troszke sie puszylam, stroszylam piorka, wypinalam klate do ordeow i ogolnie plawilam sie w komplementach.

Ale tak naprawde wcale nie jest tak rozowo. Zaczne lekkim kalibrem.

Szalwia przekwitla, obcielam ja dosc mocno i od razu rabata zbrzydla. Wprzyszlym roku cos trzeba bedzie pokombinowac, zeby byla ozdobna caly czas - jakies begonie w nozki moze:

A teraz hardcory:

zurawka SC chyba jednak nie przezyje Moze 2-3 dadza rade. No coz, bede sie bawic z nimi w doktora

Swiezo kupiony clematis syberyjski padl

Berberys Maria - moj ulubiony usycha z niewiadomego powodu Na pewno nie ma sucho

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:13, 18 lip 2012

Do góry

a tu piwonie, trochę smutne, bo po deszczu...
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 19:12, 18 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich Forumowiczów.

Czytam Forum od dłuższego czasu, trochę porad również już uzyskałam. Na Forum trafiłam... nie wiem jak, ale bardzo się cieszę, że tu jestem.

Ja również tej zimy straciłam dwie budleje, pięknotkę, żylistka i orzech włoski, a w poprzednim sezonie musiałam usunąć brzoskwinkę i czereśnię.

Ogródek kwiatowy mam właściwie pierwszy rok, ponieważ w poprzednim miejscu powstał garaż,
w związku z tym rośliny zostały przesadzone "byle się nie zmarnowały".

Bardzo lubię wiejskie klimaty połączone ze stylem angielskim i śródziemnomorskim, czyli całkowity misz-masz. Obecnie rosną u mnie 2 róże, 3 powojniki, peonie, tojeść, mieczyki, 2 dalie, łubin, słoneczniczek, sporo kęp liliowców, parę lilii, trochę jednorocznych (wiosną miałam piękne cebulowe), mały warzywnik, jagodnik, młode wisienki, 3 jabłonie, grusza i leszczyna. W zeszłym roku założyłam "rabatkę" z iglakami i posadziłam berberys, tawułę, budleję i pięknotkę. Od strony północnej mam 3 różaneczniki, 3 hortensje (w tym 2 ogrodowe, niekwitnące mimo zimowego okrycia), 3 hosty, paproć. Jest również dośc stary perukowiec. Cała działka ma 900 m2.

A ja..., no cóż, w wieku "czterdzieści i cztery".

Dla odmiany czas na zmiany... 19:12, 18 lip 2012

Do góry
wklejam plan działki

obok drewutni jest jeszcze domek dla dzieci, powstał później a szkic wcześniej

to propozycja Danusi na tą szopkę

i Justynki, podobna

dziś chodziłam, oglądałam, mierzyłam i myslałam i stwierdziłam, że to przesunięcie jest ok, zasłoniłoby to i owo, a przed tymi tujkami czy innymi drzewkami możnaby było np.lawendę

myślę tylko czy same tuje czy coś oprócz-poradźcie proszę
Rododendronowy ogród II. 19:11, 18 lip 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
No i u nas nie jest pogodnie. Ale pogoda ducha nie zawodzi, przynajmniej u mnie. Pozdrawiam optymistycznie.

U mnie też przelotne deszcze ale mnie to nie przeszkadza bo moje rh bardzo zadowolone a ja wolę jak nie jest tak bardzo gorąco. Pomału zaczynają się pokazywac prawdziwki. dziś znalazłam takiego.

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:10, 18 lip 2012

Do góry

Ta sama rabata, dwa tygodnie temu, wtedy królowały goździki brodate.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:59, 18 lip 2012

Do góry
Krys napisał(a)

Zycze wszystkim milego wieczoru

Kasiu śliczna ta rabata ,a podaj prosze nazwy traw jakie tam sadziłaś

Witaj Krysienko, dziekuje za wizyte. Na tej rabacie sa tylko 3 miskanty Morning Light, reszta to kosacce syberyjskie
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:57, 18 lip 2012

Do góry

Ponieważ teraz pora na lilie, więc ...
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:56, 18 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Jeszcze chciałam Wam pokazać jukę - no, może jeszcze siebie, zawsze lepiej wiedzieć z kim się rozmawia

Witam u pięknych kwiatuszków
Mój ogród - złe dobrego początki 18:56, 18 lip 2012

Do góry
wreszcie przestało padać!!!!! można posiedzieć na tarasie ...
karmnik, który kupiłam za waszą namową (DZIĘKI!!) ładnie się przyjmuje...

hortensja po ostatnich deszczach pokazała tak bujne kwiaty, że ledwie trzymają się na łodygach

tojeść się ładnie przyjęła..

za to pieris japoński nabrał takich jesiennych kolorów!!

i jeszcze kilka roślinek..
Ogródek Anity 18:51, 18 lip 2012

Do góry
A co do perukowca to byłby większy gdyby moja Luna go nie połamała witając mnie radośnie oto winowajczyni:
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:45, 18 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Zycze wszystkim milego wieczoru

jakie to śliczne wyszło!

Magnolia, dzieki, masz w tej rabacie swoj udzial Pamietasz?
Rododendronowy ogród II. 18:44, 18 lip 2012

Do góry
Bogdziu, ja to się u teraz wyrwę jak Filip z konopii. Bo poniewczasie zloże ci gratulacje z okazji otwarcia nowej części wątku. Tylko niewielu ma tutaj tak długi wątek.
Moje grratulacje co prawda składam późno, no ale nie było mnie pzez dłuższy czas, więc liczę, że wybaczysz (napis na fotce dotyczy hortensji, a nie motyla)

Ogrodnik mimo woli 18:35, 18 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Pozdrawiam ciebie i mamę ,niech już tak nie pada .
Widzę,że mało się sami nie pozapadali panowie przenosząc kolejny głaz ...
Kolekcja liliowców masz ty miejsca Piękne kwiaty
I nie pisz już,że sierpień tuż,tuż mamy lipiec.połowę lipca,jest słonecznie,pięknie w sam raz ...))))

Za 2 tygodnie już sierpień..... ależ leci czas...... kosmicznie....

A to kolejne patenty na większe kamyki.... oczywiscie te kilka razy takie...czekają.. i na pomysł i na transport... ale ręcznie tamtych się nie da...
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:30, 18 lip 2012

Do góry
Jeszcze chciałam Wam pokazać jukę - no, może jeszcze siebie, zawsze lepiej wiedzieć z kim się rozmawia
Ogród Krysi 18:25, 18 lip 2012

Do góry

Witaj, Krysia bonsai wyszlo ci rewelacyjnie jest sliczne, bedzie jeszcze ladniejsze w przyszlym roku jak troszke sie zagesci, a tak w ogole ogrod masz bardzo ladny, widac, ze duzo pracy w niego wkladasz pozdrawiam
Mój ogródek pod Gdańskiem 18:22, 18 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
To zdjęcie nie jest moje, i nie u mnie robione sciągnęłam je kiedyś z internetu, nie wiem gdzie było zrobione, ale uważam ze jest cudne, strasznie chciałabym mieć coś takiego, jeszcze nie rozgryzłam na 100 procent czy to jest flamull a czy coś innego na tej pergoli...chociaż po listkach patrząc to może być powojnik jesienny, ten na którego poluję aktualnie!! Czy ktoś ma takiego u siebie może??

Moniko ja mam powojnik Summer Slow ale to jest grupa Vitalba, botaniczne rośnie do 7m, kwiaty lekko pachnące polecam
Wschodnia rabata od strony sąsiadów 18:18, 18 lip 2012

Do góry
Witam. Chcę zagospodarować kawałek ziemi od strony sąsiadów. Słońce jest tylko tam do południa i troszkę popołudniu. Chciałabym cos posadzić co w miarę szybko mi urośnie, bo chcę się odgrodzić od sąsiadów , tak jak oni to zrobili sadząc choinki i wyższe drzewa. Posadziłam już tam pęcherznicę. Odcięty pień jest od bzu.

Macie jakieś propozycje na zagospodarowanie tego kawałka??

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 18:18, 18 lip 2012

Do góry
hortensja jeszcze długo będzie kwitła

Ogród Dominiki 18:18, 18 lip 2012

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Witaj Dominiko Obejrzałam Twój ogród i bardzo mi się u Ciebie podoba. Chętnie usiadłabym na huśtawce i podelektowała się ......widoczkami
A powiedz mi, co rośnie obok brzozy na zdjęciu ( 3 kule- 2 mniejsze bukszpany i ..?.) ta najwieksza kula to też bukszpan, bo wydaje się być żółtawy. Nie wiem czy to gra świateł czy to jakaś inna odmiana?

A mogłabym jeszcze trochę popytać??? A co na tej rabacie jest, że jest tak pieknie??? Brzoza, bukszpany i ...???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies