Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 22:07, 23 sie 2012

Do góry
Aniu te są macrophylla, jak się nazywaja to nie wiem , bralam je przed świętami wielkanocnymi na gieldzie w Przejazdowie a teraz juz nie pamiętam czy to niebieskie czy biale czy czerwone, ktoreś z tych
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:04, 23 sie 2012

Do góry
Prawdziwie sielski klimat...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:03, 23 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Czy ktoś wie, co dolega tym żuraweczkom Solar Power? Mają dobrą ziemię, stanowisko słoneczne - i takie podobno lubią, ale wyglądają koszmarnie

Dziś poobcinałam wszystkie źle wyglądające listki, bo do szału mnie doprowadzały. A podobno żurawki takie niewymagające są... A u mnie kapryszą na maksa

Wyciągnij jedna i obejrzyj korzenie, czy przypadkiem robale je nie wygryzają ..... a co na to IPO???
Lecę w kulki... 22:03, 23 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Tylko najpierw muszę uporać się z tym........

Dziury jak w szwajcarskim serze
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:02, 23 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny fotka zakupowa będzie jutro. Czekałam na tą Finkę i czekałam, potem rozsypałam dolomit pod lawendy i perukowce, przycięłam brzydkie listki żurawkom, ciemno się zrobiło i znowu czekałam... No z przygodami, ale dziewczyna dotarła cało, choć zmęczona okrutnie... Wpadła i wypadła, zaledwie 1 fotkę mamy, po ciemku i tak na szybko Finka ma nowy kolor włosów - baaardzo twarzowy

Mniam mniam ale ładniusie dziewczyny oczywiście
Jakie rośliny do ogrodu? 22:01, 23 sie 2012

Do góry
Znamy nazwy powyższych roślin Ten drugi jest jedną z najpopularniejszych roślin na Ogrodowisku.

Ten pierwszy to jarząb pospolity (Sorbus aucuparia).

Drugi iglak to wszystkim dobrze znany cis Taxus- trudno rozpoznać odmianę ale był chyba cięty. Nie jest to na pewno Hicksii ani Hilli, może to być siewka zwykłego cisa pospolitego (Taxus baccata),

dopuszczam także możliwość że jest to Taxus cuspidata

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Taxus_cuspidata00.jpg

diabelek1104 napisał(a)
.

Myślę, że gdybyś kupiła sobie katalog szkółkarski bez problemu odszukałabyś większość nazw najpopularniejszych roślin, które obecnie sadzi się w ogrodach i są dostępne w szkółkach.
Łatwiej byłoby Ci wybrać dla siebie odpowiednie gatunki, bo są opisane ich wysokości, wymagania i inne potrzebne wiadomości.

Cisy dobrze znoszą przesadzanie, pod warunkiem, że dobrze się je wykona i zadba potem, cieniuje zrasza i systematycznie podlewa (ale bez zalewania). Teraz nie jest dobry moment, poczekaj do połowy września aż się ochłodzi.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/524-przesadzanie-starszych-iglakow

Cis to najlepsza roślina do formowania, czyli przycinania, nie ma lepszej.

O cisie i topiarach z cisa masz w w artykułach i wątkach.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/235-wlasne-topiary-w-ogrodzie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/234-sztuka-tworzenia-topiarow

https://www.ogrodowisko.pl/watek/556-zywoploty-strzyzone-z-cisa

https://www.ogrodowisko.pl/watek/394-topiary

https://www.ogrodowisko.pl/watek/483-cis-taxus

Lecę w kulki... 22:01, 23 sie 2012

Do góry
Dobrze - wytrzymałem bez ogrodowiska prawie 5 dni to poczekam 5 minut - tyyyyyle do odrabiania - toż to szooook!
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:59, 23 sie 2012

Do góry
Dzisiejszym popołudniem odwiedziłam Babcię na jej działce

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:53, 23 sie 2012

Do góry
Czy ktoś wie, co dolega tym żuraweczkom Solar Power? Mają dobrą ziemię, stanowisko słoneczne - i takie podobno lubią, ale wyglądają koszmarnie

Dziś poobcinałam wszystkie źle wyglądające listki, bo do szału mnie doprowadzały. A podobno żurawki takie niewymagające są... A u mnie kapryszą na maksa
Moje zmagania ogrodowe 21:53, 23 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Pinot Noir

Vesuwius

I Sweet Tea oraz Chocolate Ruffles w kiepskim stanie, ale mają małe korzonki i wierzę w nie

Czekam dziś na kuriera z Pinky Winky dla rodziców, w końcu tata będzie zadowolony

Śliczne maluszki Ewelinko pewnie w przyszłym roku bedą już "dorosłe" pozdrawiam m
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:53, 23 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Na dobranoc aksamitkowo...bardzo je lubię, rozweselają ogród i kwitną do przymrozków....

to prawda długo kwitną i są takie energetyczne
Lecę w kulki... 21:53, 23 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
mira, witam i pozdrawiam

kasik778, normalnie mnie zaintrygowałaś.....rzut beretem??? Zamelduj mi tu Kochana na prv. skąd jesteś??? Zapraszam.....

O jooooooo - na prawdę ogromne krety macie na tym Śląsku - to pewnie przez te kopalnie

A tak w ogóle - co to robisz?
Ogród w Alei Lipowej... 21:49, 23 sie 2012

Do góry
Gratulacje Justynko 300 stron

Ogrodnik mimo woli 21:48, 23 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Zaglądajacym pozostawiam ślad, że żyję I ogród też.... Dziś za murem cmentarnym w polach wydarłam trochę rudbekii, bidule się porosiewały i walczą o żucie.. i przy okazji dziewannę ,ael takazwykła "lekarską" polecam każdemu na kurzajki...100% sposób na pozbycie sie ich do końca zycia...
A to obrazek z ogrodu..
Jedna kępa z dwóch stron..... foty wczorajsze o zmroku, wiec jakosć kiepska..

Aniu trawki super i zdjęcia też ladnie wyszły, ja znam na kurzajki "jasółcze ziele" a dziewannę jak się używa też sok z łodygi?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:48, 23 sie 2012

Do góry
Dziewczyny fotka zakupowa będzie jutro. Czekałam na tą Finkę i czekałam, potem rozsypałam dolomit pod lawendy i perukowce, przycięłam brzydkie listki żurawkom, ciemno się zrobiło i znowu czekałam... No z przygodami, ale dziewczyna dotarła cało, choć zmęczona okrutnie... Wpadła i wypadła, zaledwie 1 fotkę mamy, po ciemku i tak na szybko Finka ma nowy kolor włosów - baaardzo twarzowy

Lecę w kulki... 21:47, 23 sie 2012

Do góry
mira, witam i pozdrawiam

kasik778, normalnie mnie zaintrygowałaś.....rzut beretem??? Zamelduj mi tu Kochana na prv. skąd jesteś??? Zapraszam.....

Evchen, tak, mój projekt autorski , i........wykonawczy też...... ,
ale tu jest parę rabatek.....nic wielkiego....

Pisałam już wiele razy, że inspirację czerpię niezmiennie z ogrodów niemieckich....a dobór roślin w moim ogródku pochodzi z inspiracji zielenią miejską z Rybnika...
U mnie dużo ławeczek... bo w Niemczech na każdym kroku...przed prawie każdym domem stoją ławeczki, dla mnie to taki serdeczny gest....świadczący o gościnności

...czasem zamiast ławeczki pojawia się coś bardziej oryginalnego, ale idea ta sama....miło

...a te ich ulice........................ BAJKA

Tak naprawdę, to czym zachwycamy się na Ogrodowisku...tam to standard

O....! 21:47, 23 sie 2012

Do góry
Moniko, no tak ...ale też trochę sami zrobilismy aby fajnie się patrzyło na te pagórki
Agnieszko, da się... bez obaw - to przecież moja codzienność...

i widok na ...
w kolejności...skalniak, kółko warzywne, rabatę naturalistyczną

i jeszcze widok na zach.część muru, a na pierwszym planie anabellka posadzona w maju, za nią ogrodowa ( nie zakwitła w tym roku...), no i też kawałek kółka warzywnego...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:45, 23 sie 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Moje najukochansze traweczki Widzicie ten wszedobylski puch, rany ale bedzie pielenia za rok

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/21/212470/original.JPG[/img]

Rzeczywiście az ciarki po plecach przechodzą jak się na te osty patrzy. Mój sąsiad też nic nie robi w ogrodzie i do mnie przedostawały się nasiona dorodnych mniszków. Nasadziłam na granicy wielkich i gęstych krzaków i sporo ograniczają ten wysiew.

Nie wiem co sie porobiło ze nie ma zdjecia bo na podglądzie jest.
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:45, 23 sie 2012

Do góry
Na dobranoc aksamitkowo...bardzo je lubię, rozweselają ogród i kwitną do przymrozków....

ogrodoweimpresjejolki 21:43, 23 sie 2012

Do góry
Bogdziu, Zbyszku, Aniu, macie te abonamenty na bank

A w ramach abonamentu poczęstunek

Kto nie lubi "kwasideł" musi jeszcze trochę poczekać ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies