Racja szczera My w sobote pojechaliśmy po korę. Zamiast dużej ilości kory, zakupiliśmy skromnie 2 worki, bo za resztę budżetu kupiliśmy żurawki (6 zł - okazja), trawki - turzyca ptasie łapki( 4 zł ) i róże, hi, hi.
hahha ale będą od poniedziałku chyba bo widziałam w ofercie. W Biedronce 5szt po 3,90 lub 3,99 wziełam kilkanaście czosnków gladiatorów i odłożyłam....
Nie, nie zmieściłabym tyle koszyków w ziemi cebule utykam pomiędzy roślinami, ciężko byłoby mi kopać dołki pod koszyczki. Tfutfutfu noornic póki co nie mam. Nasz kot wyłapuje chyba wszystkie z okolicy
ech nie wiem czy Ci pomogę ponieważ ja mam tylko 3 odmiany LImeligh, Pniki Whinki i Vanilla Fraise. Każda ma w sobie coś... Najładniej według mnie starzeją się Vanilki bo nie robią się brązowe a bordowe. Natomiast Limelight maja cudny seledynkowy kolor na początku kwitnienia. Pinki Whinki podobnie jak Vanilki. Ciężko porównywać
ech nie wiem czy Ci pomogę ponieważ ja mam tylko 3 odmiany LImeligh, Pniki Whinki i Vanilla Fraise. Każda ma w sobie coś... Najładniej według mnie starzeją się Vanilki bo nie robią się brązowe a bordowe. Natomiast Limelight maja cudny seledynkowy kolor na początku kwitnienia. Pinki Whinki podobnie jak Vanilki. Ciężko porównywać
sadzenia cebul nie lubię no ale pocieszam się ze później one mnie przy życiu utrzymują na myśl o wiośnie
Na przedpłociu są umbry. Jak zobaczyłam je u Danusi to się nimi zauroczyłam. Wiedziałam, że będę u mnie i robiłam wszystko by tak się stało
Dwa lata temu posadziliśmy umbry przed biurem, a w tym roku przed domem. Liczę, ze za dwa lata będą miały takie same piękne czupryny jak te pod biurem i zasłonią mi okna w domu
Masz rację to nie trudne ... przeszłam szkolenie i już wiem co i jak A grzebać w ziemi już tak intensywnie nie będę .... to takie założenie na dzień dzisiejszy
tam są tulipany na rabatę ze stożkami, na przedpłocie, żółte i białe na tyły domu oraz irysy, krokusy i czosnki. Wszystko idzie na rabaty, nic na trawnik...