Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 17:46, 09 wrz 2014

Aneczka napisał(a)
Aniu które hortki u ciebie najszybciej brązowieją, a które najpóźniej?

ech nie wiem czy Ci pomogę ponieważ ja mam tylko 3 odmiany LImeligh, Pniki Whinki i Vanilla Fraise. Każda ma w sobie coś... Najładniej według mnie starzeją się Vanilki bo nie robią się brązowe a bordowe. Natomiast Limelight maja cudny seledynkowy kolor na początku kwitnienia. Pinki Whinki podobnie jak Vanilki. Ciężko porównywać
ana_art 17:46, 09 wrz 2014

Aneczka napisał(a)
Aniu które hortki u ciebie najszybciej brązowieją, a które najpóźniej?

ech nie wiem czy Ci pomogę ponieważ ja mam tylko 3 odmiany LImeligh, Pniki Whinki i Vanilla Fraise. Każda ma w sobie coś... Najładniej według mnie starzeją się Vanilki bo nie robią się brązowe a bordowe. Natomiast Limelight maja cudny seledynkowy kolor na początku kwitnienia. Pinki Whinki podobnie jak Vanilki. Ciężko porównywać
ana_art 17:48, 09 wrz 2014

Majena napisał(a)
Ana a wkłądasz cebulki tulipanów do koszyczków czy bezpośrednio do ziemi?niezjada ci coś??bo mam trochę do posadzenia ale boje się ze mi nornice zezerą
Nie, nie zmieściłabym tyle koszyków w ziemi cebule utykam pomiędzy roślinami, ciężko byłoby mi kopać dołki pod koszyczki. Tfutfutfu noornic póki co nie mam. Nasz kot wyłapuje chyba wszystkie z okolicy
ana_art 17:50, 09 wrz 2014

aage napisał(a)
Ana mam pytanie odnośnie czosnków, możesz z doświadczenia polecić jakieś w kolorze white?
Paka ogromna!!!
ja mam takie duże białe 'mount everest', kupowane w biedronce i lidlu. Innych białych nie mam więc nie potrafię nic innego powiedzieć
ana_art 17:52, 09 wrz 2014

EdytaB napisał(a)
co do cebule mój M powiedziła żebym już nic nie kupowała po czym poszedl ze mną do sklepu...mam ich teraz 400
a już napomknął, że przydało by sie jeszcze pomarańczowe dokupić

Pomarańczowe pełne piękne były wcześniej w Biedronce jeśli nie masz pomarańczowych to kup koniecznie bo cudnie 'rozgrzewają' wiosną
ana_art 17:55, 09 wrz 2014

eee_taam napisał(a)
no to musze ten blaszak szerokim łukiem omijac bo miałam w tym roku cebul nie kupować a i tak nagromadziłam juz ponad 100 a jeszcze ze dwa miesiace beda w sklepach tym kusić

w lidlu dzis byłam ..cebul niet..uff
hahha ale będą od poniedziałku chyba bo widziałam w ofercie. W Biedronce 5szt po 3,90 lub 3,99 wziełam kilkanaście czosnków gladiatorów i odłożyłam....
Zielona 17:57, 09 wrz 2014

...a ja nie odłożyłam
Pozdrawiam, Królowo Wiosny
Kasik 18:18, 09 wrz 2014

Ana- tak się właśnie zastanawiałam jak w miejscu, gdzie jest tyle cebul sadzić jednoroczne begonie. Ja dopiero zaczynam przygodę z wiosennymi kwiatkami i nie wiem czy przysadzeniu jednorocznych nie pokaleczę cebul.

Zakupy imponujące. Szkoda, że tak długo trzeba czekać - wiosna tak daleko.
ana_art 18:32, 09 wrz 2014

Zielona napisał(a)
...a ja nie odłożyłam
Pozdrawiam, Królowo Wiosny

miałam już w koszyku, ale się wróciłam na myśl gdzie to posadzę... a cena warta grzechu...
ana_art 18:34, 09 wrz 2014

Kasik napisał(a)
Ana- tak się właśnie zastanawiałam jak w miejscu, gdzie jest tyle cebul sadzić jednoroczne begonie. Ja dopiero zaczynam przygodę z wiosennymi kwiatkami i nie wiem czy przysadzeniu jednorocznych nie pokaleczę cebul.

Zakupy imponujące. Szkoda, że tak długo trzeba czekać - wiosna tak daleko.

begonie zazwyczaj są z malutką bryłą korzeniową, ja się śmieje że to walka jak na polu minowym