Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 23:01, 15 lip 2012

Do góry
Aniu wstawiam zdjęcie co wczoraj obiecałam to taka sama?
Ogródek Hanusi po zimie 23:01, 15 lip 2012

Do góry
Witam cię Haniu różyczką z mojego ogrodu Pierwszy krzaczek który rozkwitł podarowałam Bogdzi i Tobie .To młoda różyczka jesienią posadzona ale nazwy nie znam Urwali mi robotnicy karteczkę ,nie pamiętam nazwy .Podaruję ci również mój zachód słońca Widok z okna mojej jadalni .Dziękuję! ty wiesz za co

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:00, 15 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Ana, ale śliczna różanka!
Asia mi też się podoba pienne właśnie wypuszczaja nowe pąki, golden celebration też wypuściła sporo nowych listków i widzę pączki, Skoleji graham thomas jeszcze niepozorna malutka a kwiaty ma iponujące
pienne

golden celebration

graham thomas
Rajski ogród Ani 23:00, 15 lip 2012

Do góry
Pozazdrościłam Joance i zrobiłam przegląd swoich cyń widok nawet budujący

Mój ogródek pod Gdańskiem 22:56, 15 lip 2012

Do góry
Drzewa które odgradzają mnie od sąsiadów. Zdjęcie robione na początku maja jeszcze kwiaty "tarasowe" nie wystawione..... wprawdzie nikt tam na przeciwko, nie mieszka ale jak się w końcu ktoś wprowadzi to nas i tak z okna nie zobaczy. Chyba że w zimie, ale to jakoś przeżyję bo wtedy i tak z tarasu nie korzystamy. Zejście z tarasu do ogrodu, całe obrośnięte winobluszczem .... bardzo je lubię
Przedwiośnie ogrodu..:) 22:45, 15 lip 2012

Do góry
Wiatm, trochę mnie u siebie nie było. Przedogrodek póki co musi poczekać, gdyż mozliwe, ze zrobimy ogrodzenie frontowe w tym roku i chyba chciałabym po wszystkich pracach robic nasadzenia. Niedawno robiliśmy też dreny i tak jakos zeszło, na pewno obsadzimy działkę i jedną rabatę w tym roku chciałaby zrobić i tu licze na pomoc....., ale w miedzyczasie postanowiłam zagospodarować swój taras i pokaże kilka zdjęć. Rośliny takie ogrodowiskowe

Drzewka w donicach to ostrokrzewy.
brakuje jeszcze jakiejs fajnej lampy , lampionów no i zobaczymy co jescze.
Ogrodnik mimo woli 22:43, 15 lip 2012

Do góry

Widoki znad wsiowego..

rewelacyjna fotka
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:39, 15 lip 2012

Do góry
Dawno mnie tu nie było,a tu jakieś gloryfikacje dla mnie?! Nie zasłużyłam na nie,ale skoro j uż padły słowa-wypada dziękować.
Co niniejszym czynię.
Dajano,pewnie nie siedziałaś bezczynnie w weekend,teraz więc odpoczywaj.Wierszyka Ci nie podeślę, bo Bożenka zrobiła to tak świetnie,że kudy mnie do niej! Mogę tylko podesłać dalię ognistą na wzmocnienie sił.
Miłego wieczoru.

Moje poletko 22:30, 15 lip 2012

Do góry
Dzisiaj nareszcie zrealizowałam,to co nie udawało mi się od 2 lat!
Dotarłam do Wojsławic
Wrażenia niesamowite i już wiem ,że nie była to moja ostatnia wizyta w tym miejscu
Zdjęć dużo, aż nie wiadomo co pokazać!
Długo nie ochłonę,bo oprócz tej ilości kolorów które tam na mnie "natarły"
doszło do absolutnego przypadkowego spotkania z Ewą z Pszczelarni
Zobaczyłam znajoma twarz ze zdjęcia z Ogrodowiska

Pierwsze fotki liliowców

pod górkę

z górki

Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 22:23, 15 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Posadziłaś trawkę? No, to gdzie zdjęcia?
Takie ceny za żurawki? I zebrinusa? Gdzie Ty mieszkasz, dziewczyno?
Chcesz milin, to fajnie. Niezwłacznie Ci zrobię sadzonkę, ale dostaniesz ją, jak się już przyjmie
Tylko - mam nadzieję, że wiesz, że milin zakwitnie dopiero jak będzie miał jakieś 3 latka?

Miłej niedzieli

też byłam w szoku z tymi cenami, dopiero odkryłam to miejsce, malutki ogrodniczy w Marcinkowicach
foty juz nadrabiam, bo dalej małe mam, jedna płacze za mamą, moja się rwie do chodzenia więc urwanie głowy, po 21 trawke sadziłam
milin- tak sadzilam ze podobnie jak glicynia, ale warto czekac

fotki marne bo z kom, no i kory nie ma jeszcze bo ekspozycja stała jest do bialej hortensji, ta reszta obok czeka na przesadzenie na ta rabatkę jak mi ją m w łuk poprawi- ona jest po drugiej stronie

a tak szczerze to nawet nie wiem co to za trawa

a oto mój dzisiejszy gość
jak myślicie co dać zamiast tych 2 ostatnich hortensji które idą na drugą stronę do różowego zakątka ?
Ogród Danuszy - odsłona 2 22:23, 15 lip 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
nie było mnie musiałam wrócic na pogrzeb kochanej siostry, smutny czas teraz , zaraz znowu wyjadę poklikałam parę zdjęć w ogrodzie , kwitnie Chopen,ogórki juz sie kisi, grzyby cały czas M zbiera, pomidorki dochodzą zaraz będzie sie jadło na razie pojedyncze sztuki

Danusiu!! Współczuję Ci z całego serca... trzymaj się Kochana. Boże jakie to zycie dziwne .. mam jedną siostrę starszą o 1,5 roku, gdyby coś jej się stało...to byłoby straszna, ... całuję wirtualnie i serdecznie pozdrawiam///
Ogród Danuszy - odsłona 2 22:21, 15 lip 2012

Do góry
Danusiu,Jestem z Tobą myślami......życie toczy się dalej,mimo wszystko.
Zapalam świeczuszkę [*].
Kwiatek dla Ciebie.

Ogród u stóp klasztoru 22:20, 15 lip 2012

Do góry
w tym roku zakwitły jakieś zmutowane jeżówki . mają średnicę ok 15 cm . jeszcze takich wielkich nie miałam . super też się porozsiewały . na drugi rok będzie łan jeżówek

za to Monarda jakaś taka nie wyraźna w tym roku. mniejsza ilością kwiatów zakwitła

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:18, 15 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Powojniki na balkonie

Hej! A co to za Cudo? Chyba nie rozpoznaję? Jaki jest jego wiek? Śmiesznie to brzmi ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:15, 15 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

wciskam kanny ponownie ... poprzednio zostały totalnie zignorowane a to największy (dosłownie) mój sukces ogrodniczy ... gdybym stanęła obok ja byłabym niższa )) ...

nie wiem jak mogłybyć zignorowane !!!!!!!!!!!!!!
są śliczne
moje w chwili obecnej mają może 0.5 m ciekawe czy wogóle zakwitną ...........

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:12, 15 lip 2012

Do góry

wciskam kanny ponownie ... poprzednio zostały totalnie zignorowane a to największy (dosłownie) mój sukces ogrodniczy ... gdybym stanęła obok ja byłabym niższa )) ...
Biały domek pod lasem 22:05, 15 lip 2012

Do góry
Liliowce młode, ale niektóre już w tym roku zakwitły:
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:05, 15 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Wreszcie przestało padać
synek odrazu ubrał się i pobiegł do warzywniaczka pozbierać coś dobrego
zdziwiłam się bo zerwał sobie porzeczki zawsze były truskaweczki, poziomki i malinki.....widocznie znudziły mu się

Następnie pobiegł zobaczyć czy moje ulubione kwiatki żyją po deszczu (do róż nie podchodzi ........od momentu jak zobaczył moje podrapane nogi....) Dzieci są wspaniałymi obserwatorami widzi jak cieszę się na widok kolejnej jeżóweczki naprawdę nie sądziłam, że tak mnie zachwycą.....

No i synek w akcji !!!!!!!!....uwielbia zdejmować ślimaki z wiklinowego płotu i przerzucać je za siatkę!!!

Nasza ginka uwielbia stać na straży mała ,ale za to jaka czujna!!!

Jaki przemiły Słodziak z jeżóweczką!!!! Super!
Zielony galimatias 22:04, 15 lip 2012

Do góry
Cieszę się, że tam pojechałam Cudowny dzień z moim M. i latoroślą
Zobaczyłam śliczny równy żywopłot z Aureospicata... przekonałam się, że najbardziej podobają mi się ogrody angielskie - z jasno wyznaczonymi grządkami, z obwódkami (nie tylko z bukszpanu, ale i z tuji - na ostatnim zdjęciu w poprzednim poście) i że - co nikogo pewnie nie zaskoczy - lubię biel...

no i zobaczyłam jak wygląda zieleninka z biało - zielonej szachownicy Madżenki Tutaj w wersji fiolet

Dzielę się tym, co widziałam, bo jestem zauroczona
Lecę w kulki... 22:04, 15 lip 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Młodym się podobało...gościom też, nawet M mnie... pochwalił

...nie było za bardzo czasu by robić zdjęcia, bo robiłam dekoracje przed samą ceremonią, poza tym to mój pierwszy raz i miałam stresa czy zdążę..., ale zdążyłam

Ło matko...... normalnie słów mi zabrakło..... cud, miód, orzeszki.....
Za 4 lata mam 25 lecie, zatrudniam Cię kochana
Jak się inni zaczną zgłaszać, pamiętaj, ze byłam pierwsza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies