Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 17:06, 20 sie 2012

Do góry
Magnolia przebyła drogę bez szwanku na urodzie, nie zgubiła ani listka ni gałązeczki
Rododendronowy ogród II. 17:01, 20 sie 2012

Do góry
I jeszcze to. Wiesz dlaczego.

Rododendronowy ogród II. 16:57, 20 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kosmos na pewno niespotykany. Był jeszcze pomarańczowy ale z zachwytu nie zrobiłam zdjecia.

Uwaga: mam nasionka.- wszystkich trzech i jeszcze białego.

To może ja wkleję te pozostała,byś pamiętała jakie to były.

Hydrosiew trawnika 16:57, 20 sie 2012

Do góry
Na ostatnim spotkaniu rozmawialiśmy z Danusią o hydrosiewie .Tak jak mówiłam , sama metoda zakładania trawnika jak dla mnie jest super. Wiele zależy od wykonawcy. Jeśli zrobi to we właściwy sposób to nie ma problemów .Mój trawnik był zakładany w kwietniu 2011. Dziś o poranku wygląda tak

Trawnik nie jest podlewany , pomimo ostatnik upałów źle nie wygląda .A może jak bym podlewała to wyglądałby jak z rolki .Nas zadawala taki jaki jest .Trzy razy w sezonie nawozimy go florovitem do trawników ( kwiecień , czerwiec i teraz pod koniec sierpnia sypniemy nawozem jesiennym).

Wykonawca solidnie wykonał swoją pracę , dobrał odpowiednie nasiona traw do naszego piaszczystego terenu.
Rajski ogród Ani 16:53, 20 sie 2012

Do góry
Zaczynają rozkwitać rozchodniki okazałe

I ten od Bożenki EPODLAS też

Moja największa pasja - ogród 16:39, 20 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

a to jest najważniejsza osoba w rodzince
i główny sprawca mojego braku czasu

ale słodki maluch i jakie piękne oczy!!! nie może być inaczej, to jest najważniejsza osóbka

już on to sobie palmy pierwszeństwa odebrać nie da
Moja największa pasja - ogród 16:37, 20 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
a to jest najważniejsza osoba w rodzince
i główny sprawca mojego braku czasu

ale słodki maluch i jakie piękne oczy!!! nie może być inaczej, to jest najważniejsza osóbka
Kubusiowo 16:29, 20 sie 2012

Do góry
Oddaj te drobne, jeszcze coś dokupię

Popówek 16:21, 20 sie 2012

Do góry
Ymma napisał(a)
moje dzisiejsze kanciki - co prawda już się chwaliłam na innym wątku, ale co tam

witam kanciki profesjonalne, u mnie to to chyba nigdy nie znajdę czasu, aby porządnie pokancikować
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:14, 20 sie 2012

Do góry
W międzyczasie jak, mnie nie było, goście u mnie byli
dziękuję więc Weronice za życzenia z wielkim krzakiem pięknych hortensji, Monice352, co grę światła dostrzegła, Ani, Julicie i Bożence, , kanciki częściowo zrobione z doskoku w różnych miejscach, instrukcję obejrzałam Bożenko i na żywo podziwiałam, to prawie dzieło sztuki!, Dianie, co lubi u mnie spacerować, Marzence, co już wszystko okancikowała, w srodę będę podziwiać i zamówiłam juz cebulki, oferta ci się spodoba, ja wzięłam 250 sztuk, Marcie, że tak mi pomogła z roślinami, nakarmiła pysznym ciastem i do tego pięknie uwieczniła, Danusiu i Izo, oczywiście, że hortensji nigdy dość, Ewę, co chce mojej wersji zdarzeń, a ta zawsze rozwlekła, Malgochę1960, widziałam relację u Schmitów i twoja radość, zakupy cudne, warto było, Kasik778 i Monikę, co też hortensje kochają, Betysię, Sharlee i oczywiście znowu Danusię, fotograf nie uwiecznił jak sadzę, bo wygladałam jak czarownica i mówił, że tylko miotły z napędem mi brak!
wszyscy czekali, ale w końcu relacja jest i nawet juz jak jest posadzone teraz biegam do was, choć znowu nie nadrobię
dziękuję wszystkim!

i kwiaty ode mnie

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 16:08, 20 sie 2012

Do góry
Znowu jestem na własnych śmieciach po wyprawie do wspaniałego i pięknego ogrodu w Pęchcinie. Tutaj tylko parę fotek. Reszta w wątku spotkaniowym

Wśród wielkich kęp floksów

Wszystkie rośliny wyglądają tutaj jakby w większej skali. Te wysokie (chyba rudbekia) przypominają fruwające motyle.

Ta hakonechloa zachwyca mnie przy każdej wizycie tutaj. Zawsze się zastanawiam, ile ona ma lat. Posadziłam u siebie dwie takie małe sadzonki i nie wiem, czy w ogóle kiedyś doczekam tak ogromnej kępy.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:53, 20 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Rzeczywiście bardzo dużo dały te żurawki. Zielony ładny kolor, ale te żurawki go podkreśliły.

Co to znaczy fachowa pomoc przy zakupach

bardzo ważna, tym bardziej, że najtrudniejsze zadanie, to dobór roslin na rabatę z gazonami, ale super mi Marta dobrałą rośliny, już się nie mogę doczekać czwartku
chyba zacznę loty przeglądać, jak tę piwniczkę mam obejrzeć i nie tylko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:49, 20 sie 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Rzeczywiście bardzo dużo dały te żurawki. Zielony ładny kolor, ale te żurawki go podkreśliły.

Co to znaczy fachowa pomoc przy zakupach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:41, 20 sie 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

dokładnie tak, cały czas dumałam, jak to zmienic i jak zobaczyłąm u Marty te żurawki, pomysł od razu sam przyszedł
tak samo żurawki Southem Comfort ożywiły rabatę z lawendą, bo zlewała się z cyprysami, a tak jaśnieje; jak dokończę całą linię brzegową, zrobię zdjęcie, będzie widać co mnie wkurzało i co chciałąm zmienić!

uff, ależ dziś gorąco, jeszcze bardziej jak wczoraj!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:37, 20 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:35, 20 sie 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Aga, ale sadzić to już było ciężko,,,ale jak zobaczyłam efekt, to już mi się lżej zrobiło; teraz wąż gumowy w użyciu na okrągło, bo sucho strasznie!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:23, 20 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, jęczę (z wielu względów).
Spotkanie z Finką .........auuuuuuuu.
Wizyta w jej ogrodzie i szkółce .........auuuuuuuuu.
I Twój ogród z tymi żurawkami, efekt niesamowity. Gdybym nie zobaczyła, nie uwierzyłabym.
A kiedy podjedziesz do nas? Auuuuuuuuuuu!

A wiesz, że niedługo się wybieram Finka chciała mi pokazać dom teściowej i jestem bardzo ciekawa, bo lubię takie klimatyczne miejsca
wypad do Kłodzka, to odwiedziny u ciebie i u Marty i miodzik muszę dokupic, 1 słoik mi został!
Mam nadzieję, że zdrówko nie nawala i jęczysz tylko nad żurawkami
do zobaczenia niebawem

i dla ciebie jedyny kwiat wisterii, no szał! i zakwitła tak długo oczekiwana róża, zgrały się kolory

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 15:23, 20 sie 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Ja dotarłem dopiero o 19 jak zwykle jeszcze dwie sprawy musiałem załatwić, po drodze.Ogród duży i przepiękny, pierwszy raz tu byłem i nic nie wiedziałem o ogrodzie.

przepięknie i to zestawienie kanny i dalii, ot pomysł na przyszły rok!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:12, 20 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

ssuuuuuupppeerrr! ten widoczek to mój ulubiony

a wiesz Kasiu, że i mój też teraz! oj brakowało tych żurawek! chyba jeszcze dam między hostami;
czyli u mnie teraz...żurawkowo, hostowo, bukszpanowo, hortensjowo i rh! ściągam wszystkie pomysły do siebie, ba nawet różanki są
Rajski ogród Ani 15:07, 20 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Aniu ślazówka?

Joasiu tak to jest ślazówka jednoroczna a te moje wyglądają tak z bliska

i z pracowitą pszczółką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies