Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 22:37, 19 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

przepiekny przedogródek (połowę obcielłam z wrazenia bo jest jeszcze przed płotem)

Ten widok zawsze robił na mnie ogromne wrażenie.
Przepięknie!
Mój mały raj na ziemi :) 22:36, 19 sie 2012

Do góry

Mój mały raj na ziemi :) 22:35, 19 sie 2012

Do góry
Woda...

..i ogień

i kieliszek pysznego szampana

Mój mały raj na ziemi :) 22:34, 19 sie 2012

Do góry
Ognisko u Ani i Pawła rozpoczęło się zapaleniem lampionów i latarenek, nastrojowe światło jest najlepsze

Rododendronowy ogród II. 22:32, 19 sie 2012

Do góry
Kwitnący powojnik jeden z bardzo wielu

i jeszcze jeden kosmos tym razem pełny

Rajski ogród Ani 22:31, 19 sie 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Anek kobei nie lubię chociaż ja siałam sama Kapryśnica nie do ogarnięcia więc ma u mnie szlaban
Ale za to to coś różowe jakie piękne! Co to jest?
Gosiu to jakaś odmiana ślazówki, bylina, nie przemarza tak szybko jak zwykłe malwy

Przepraszam,że Wam się wcinam,ale ta Slazówka letnia to roślina jednoroczna choć ma tą zaletę,że mocno się sama wysiewa więc nie zginie gdy choć raz zagości w ogrodzie.Pozdrawiam.
Aniu u mnie nie wygląda na jednoroczną, ma dość rozrośniętą zwartą karpę, którą muszę odcinać jak chcę dzielić tej wiosny odcinałam dla siostry i obie rośliny pięknie rosną
Rododendronowy ogród II. 22:30, 19 sie 2012

Do góry

olbrzymi milin- to nie jest jedyne pnącze , jest ich mnóstwo wszytstkie okazałe (znów nie zrobiłam zdjec niestety)

przepiekny przedogródek (połowę obcielłam z wrazenia bo jest jeszcze przed płotem)

Hirutkowy raj:)) 22:30, 19 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

zakochałam się w jeżówkach

...Krysiu, podsycę tę Twoją miłość...

Elu cudna jeżówka ,jeszcze nie mam takiej,oj ... ale Karolina kupiła mi śliczna jutro zrobię zdjęcia
Rajski ogród Ani 22:29, 19 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Anek kobei nie lubię chociaż ja siałam sama Kapryśnica nie do ogarnięcia więc ma u mnie szlaban
Ale za to to coś różowe jakie piękne! Co to jest?
Gosiu to jakaś odmiana ślazówki, bylina, nie przemarza tak szybko jak zwykłe malwy

Przepraszam,że Wam się wcinam,ale ta Slazówka letnia to roślina jednoroczna choć ma tą zaletę,że mocno się sama wysiewa więc nie zginie gdy choć raz zagości w ogrodzie.Pozdrawiam.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:26, 19 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Kasiu istny cukiereczek

wyszło faktycznie cukierkowo teraz się bawię w nasadzenia i patrzę jak wychodzi, aby kiedyś jak będzie powstawał ogród już wiedzieć co i jak
Mój mały raj na ziemi :) 22:26, 19 sie 2012

Do góry
Witam!
Z najlepszymi życzeniami zdrowia, szczęścia i wszelkiej pomyślności Limka u Szmitów
Mój jesienny ogród 22:24, 19 sie 2012

Do góry
Karola, Mam klęskę urodzaju, ogórków, fasoli szparagowej i mamuta.

Moje ogórki na pewno trzymają się po EMach, bo w zeszłych latach ogórki zebrałem 2,3 razy i trafiał ich szlag a w tym roku mam od lipca do końca sierpnia. Pierwszy raz zastosowałem EMy i pierwszy raz mam taaaakie ogórki. Powiem Ci Karolciu że wszystko mam ładne, pory, selery, marchew, buraków mi trochę zostało po deszczach też piękne porosły.
Tu posadziłem wszystkie pumilki, będzie cała rabata pumilowa jescze mają mi przyjść kolejne.

Zakwił mi pierwszy marcinek

Na koniec miecio i koniec fotek z zeszłego tygodnia.

Karola zaraz poszukam tej hosty.
Rododendronowy ogród II. 22:24, 19 sie 2012

Do góry
Ogród Jasi- Poziomki

warzywnik

aster

jesion z dziuplą - mieszkaniem dzikich pszczół ( jesionów jest trzy lub cztery i maja po ok 150 lat)

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:24, 19 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Kasiu istny cukiereczek
Różaneczniki - choroby i szkodniki 22:24, 19 sie 2012

Do góry
Witam,
Otóż moje rododendrony odmiany HAAGA zaczęły chorować.woiosną pięknie kwitły, a od miesiąca marnieją. zasilałam je dwukrotnie magiczną siłą do Rh.
Są niewłaściwie posadzone, co stwierdziłam po przeczytaniu wątku, tzn w torfie kwaśnym ale obsypane białym żwirkiem-teraz go odgarnęłam od pnia. Stanowisko raczej ok, osłonięte z dwóch stron murem a słonko świeci od rana do ok godz 12 .Jest też ewentualność że mogły mieć za sucho, ale czy poduszenie prowadzi do tego efektu poniżej?
zaczęłm je obficiej podlewać i nic. myślę,że to jednak jakiś grzyb i dzisiaj wykonałam oprysk preparatem SCORE.
Są to trzyletnie RH, sporo urosły i pięknie kwitły, bardzo mi ich szkoda że marnieją w oczach.
Proszę o Wasze zdanie, co sądzicie o moich roślinkach?
dziękuję i pozdrawiam

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 19 sie 2012

Do góry
tydzień temu sialiśmy trawkę, we czwartek zaczeła wschodzić, w piątek już było ją widać

dzisiaj była taka

z daleka i z niższego poziomu wygląda już ciekawie...

tak siedzę i teraz patrzę że tylko ktoś niespełna rozumu może zachwycać się młodą trawką na skrawku ziemi
Ogród w Alei Lipowej... 22:20, 19 sie 2012

Do góry
Dzieki Sylwio.

A teraz słoneczniczek samotniczek,..... taki sobie jeden wyrósł

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:19, 19 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Dziewczyny zachwycaja się zetstawieniem budleji z hortensją i maja czym Faktycznie efekt niesamowity. Podobaja mi sie budleje, ale do dzisiaj nie wiedzialam gdzie by je u mnie wsadzić. TERAZ już wiem A jakie masz tam hortensje?

Hej Ana to połączenie zobaczyłam w ubiegłym roku na Ogrodowisku chyba na Zieleń to życie oraz chyba u aliniak posadziłam w ubiegłym roku, ale wtedy wszystko malutkie było i zero efektu. W tym roku wiosną przesadziłam sporo roślin i mam to co chciałam ) z hortensji mam głównie Limelight oraz Grandiflorę i właśnie zestawienie, które pokazuję to z Grandiflorą a obok są Anabelki bo tak je narazie posadziłam, bo nie miałam gdzie ) przy Lime mam jedną białą budleję, ale dopiero zbiera się do kwitnienia
Rododendronowy ogród II. 22:19, 19 sie 2012

Do góry
Poidełko dla ptaków.

Kosmos na pewno niespotykany. Był jeszcze pomarańczowy ale z zachwytu nie zrobiłam zdjecia.

Uwaga: mam nasionka.- wszystkich trzech i jeszcze białego.
Ogrodnik mimo woli 22:18, 19 sie 2012

Do góry
wiedziałam, że Kolega ma charakter ale, że aż taki z niego ancymonek ... nie ... myślałam o stateczności właściwej dla wieku ... pokorze stosownej w tak dominującym towarzystwie pańci i respekcie wobec pana ... a tu ... olana bo co tu siem czarować - azalia i szaleństwo na trawie ... oj Everest ... ja mam roczek i zobacz jaka grzeczna jestem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies