Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Tess 08:53, 19 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Tess jeszcze nie są kulkami, bo je w tym roku jeszcze ostro nie cięłam. Mam miniaturową laurowiśnię gajo o kulistym pokroju, zamierzm ją formować w kule

Dzięki, tak się domyslałam U Evchen własnie taką polecałaś.
Choć na zdjeciach nie zlokalizowałam
Miłego dnia
Enya73 09:25, 19 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Aż Ci współczuje tego sadzenia takiej ilości cebul. Ja w ciągu ostatnich dni dałam radę posadzić tylko 100 czosnków, 50 tulipanów, 30 szafirków i 30 krokusów, no i mam dość Czekam na następną dostawę i modlę się o dobrą pogodę na weekend

Anitko zwykle wkopywanie sprawia mi olbrzymią przyjemność nie lubię lko wykopywać, czyścić, przechowywać, sortować kolorami.... Dlatego w tym roku nie wykopałam...
Kupiłam wczoraj szpikulec do sadzenia cebul, zobaczę czy to urządzenie się sprawdzi ????
Zrobię fotkę tego ustrojstwa

Marzenko, tylko cebule czosnków są sporej wielkości, więc nie było wyjścia, jak kopać rów na głębokość szpadla. Ale najgorsze mam już za sobą. Z tulipanami, krokusami i szafirkami pójdzie już łatwiej.
Tess 09:27, 19 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, masz rację - graby by tu pięknie wyglądały
Ja nie lubię bambusów.

ale masz fajnie z tym nawadnianiem Zazdraszczam

Tess dobijasz mnie Jak M wytłumaczyć, że te wielkie bambusy, ktore targal i wkopywal ma teraz wyciepać???

Przegapiłam ten post

Przecież post wyżej napisałaś, że nie lubisz ich
A nie możesz im (bambusom) jakoś "pomóc", żeby uzasadnienie ich usunięcia było?
Wieloszka 09:40, 19 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

I cieszę się, że mam nawadnianie bo bez wysiłku ogród jesienią pięknieje

No a fotki z nawadniania gdzie? Dziś to już musztarda po obiedzie, bo nawadnia się prosto z nieba nawet u mnie Ale u mnie jakoś nic nie pięknieje jesiennie, więc fotki z Twojego pięknienia proszę
Evchen 09:41, 19 wrz 2012

Tess napisał(a)

Marzenko, masz rację - graby by tu pięknie wyglądały
Ja nie lubię bambusów.

ale masz fajnie z tym nawadnianiem Zazdraszczam

Tess dobijasz mnie Jak M wytłumaczyć, że te wielkie bambusy, ktore targal i wkopywal ma teraz wyciepać???

Przegapiłam ten post

Przecież post wyżej napisałaś, że nie lubisz ich
A nie możesz im (bambusom) jakoś "pomóc", żeby uzasadnienie ich usunięcia było?

seliza 10:02, 19 wrz 2012

Dzien dobry Marzenko
Madzenka 18:30, 19 wrz 2012

ana_art napisał(a)
Marzenko pokarz to ustrojstwo koniecznie, może też sobie kupie bo czeka mnie wielkie sadzenie. Otrzymałam @ przed chwilą że jutro będę miała przesyłkę

Ania coś podobnego do pokazywanego dzisiaj prze pz Danusie. Zjem i zrobię fotkę
Dla Malkul też
Madzenka 18:32, 19 wrz 2012

Tess napisał(a)

Tess jeszcze nie są kulkami, bo je w tym roku jeszcze ostro nie cięłam. Mam miniaturową laurowiśnię gajo o kulistym pokroju, zamierzm ją formować w kule

Dzięki, tak się domyslałam U Evchen własnie taką polecałaś.
Choć na zdjeciach nie zlokalizowałam
Miłego dnia

Tess laurowiśnia gajo, rosną 4 szt obok siebie. Jedną wzięłam w kółeczko.

W ubiegłym roku miały może 15 cm, w tym ponad 30-40 cm. Ponieważ już się fajnie zaaklimatyzowały w przyszłym roku mocno je pociacham
Sebek 18:35, 19 wrz 2012

No to czekamy na serial Jeden już leci
Madzenka 18:36, 19 wrz 2012

Enya73 napisał(a)

Aż Ci współczuje tego sadzenia takiej ilości cebul. Ja w ciągu ostatnich dni dałam radę posadzić tylko 100 czosnków, 50 tulipanów, 30 szafirków i 30 krokusów, no i mam dość Czekam na następną dostawę i modlę się o dobrą pogodę na weekend

Anitko zwykle wkopywanie sprawia mi olbrzymią przyjemność nie lubię lko wykopywać, czyścić, przechowywać, sortować kolorami.... Dlatego w tym roku nie wykopałam...
Kupiłam wczoraj szpikulec do sadzenia cebul, zobaczę czy to urządzenie się sprawdzi ????
Zrobię fotkę tego ustrojstwa

Marzenko, tylko cebule czosnków są sporej wielkości, więc nie było wyjścia, jak kopać rów na głębokość szpadla. Ale najgorsze mam już za sobą. Z tulipanami, krokusami i szafirkami pójdzie już łatwiej.

Anitko ja myślę, źe teraz o sadzeniu tak przyjemnie myślę.... Bo jak w sobotę posadzę to chyba nie podniosę się do wiosny.... Wolę nie liczyć ile już mam a jutro Marta mi 120 dowiezie....
Cyba mam na chwilę obcna podobna ilość cebul jak stron....
Dobilam się krokusami, szafirkami i Irysami....