Buuu, jak też tak chcę z Wami. Super Dziewczyny jesteście, ale Dzieciaczki też masz Aniu cudne - takie fajne Bąble, a prezenciki przepiękne, zresztą zawsze będę chwalić Twoje zdolne rączki
A ta w ogóle to dobre serducho masz, po tylu grzeszkach tak szybko odpuściłaś fachowcowi
dzisiaj był wkońcu piękny BEZDESZCZOWY dzień po pracy wziełam się zatem za strzyżenie bukszpanów...
jegomość książe
i spółka
potem towarzyszyły mi dzieci synulek Maciulek mówił że bawi się w fotografa
Ja robiłam sadzonki bukszpanu z ukorzeniaczem,.ładne dostały korzonki, część siedzi pod powojnikiem Niobe, osłania mu nóżki, a część pod Presidentem i pod Janem Pawłem II sadzonki z tamtego roku na zimę były wkopane z doniczkami w szklarence
ale miły ten Pan, to się nazywa firma, pochwal go od nas ta margerytka ecru ładna i cerinte dostałaś no dalie bardzo ładne a takiej lilii nie mam z kosmosa postaraj się zebrać nasionka bodziszek taki mam nazywa się Versicolor
A to moje pierwsze ślicznoty różyczki, które dostałam w prezencie od Ewy i Stasia i jeszcze ściereczka , którą żal używać ...
... różyczki jeszcze nie posadzone do gruntu, ale chyba się zdecyduję na taką kompozycję w pachysandrze ... pasują ???
....chciałam pokazać Wam jaki prezent dostałam od Danusi! Zobaczcie sami jaka super łopatko-nabieraczka Buziaczek wielgachny Danuś!
Ale najwieksza niespodziankę sprawiła mi Danusia juz jakis czas temu. Umówiliśmy się, któregoś dnia, że wpadniemy do Danusi z wizytą..... Zatargałam ze sobą mój nieszczęsny plan Kubusiowa coby zapytać czy hortensję będa dobrze wyglądały w takim pasie jak planuję.... Danusia patrzyła chwilkę po czym mówi "daj mi to".... wyrwała mi plan z rąk, przytargała kredki i............ powstało takie cudeńko
Gdybym kartki Danusi z rąk nie wyrwała to by pewnie całe Kubusiowo machnęła
Danuś ja nie wiem jak dziękować
nie nooo!!! bomba!!! Gosia, teraz tylko kupowac kupowac kupować...sadzić sadzić sadzić
"Teresko,niektórzy tak mają.
Późno się kładą,rano wstają.
A mnie się zdarza czasami.
Jak zauroczę się ogrodami.
Miłego dnia zaglądającym do mego ogródka!"
Hanuś dla Ciebie do porannej kawki.
Czas ukryć w ciepłych dłoniach,
zatrzymać, jedną chwilę,
gdy w skrzydeł srebrnej poświacie
na łąki sfruną motyle
Przez jeden maleńki moment,
przez bardzo krótką chwilę
oddać się namiętności,
gdy nadlatują motyle.
łąkę barwami ukwiecić
we włosach mieć zapach traw,
gdy przylatują motyle
uwierzyć…, jeszcze raz.
-------mój
Bajszo wyszło do wieczornej kawki,bo o 9-tej wystartowałam do działań,wróciłam o21-ej.
żeby jeszcze z wami posiedzieć,musiałam ten energetyczny napój sobie zaserwować.
Cieszę się Irenko że wpadłaś jakoś ostatnio cię niewidziałem. Agnieszko, pod kamienie daję tekturę zobaczę jak to będzie. U mnie też gwiździ jak w Kieleckiem, najwyżej palnikiem wypalę te chwaściory. Powiem że ładnie wszystko idzie ale warzywka kiepskie w tym roku i tak podwyższyłem jakieś 3 cm w tym może znów uda mi się ze 3 podnieść. Ja mam u siebie kłopot z woda, popatrz u mnie to zobaczysz. Pozdrawiam się jakieś fotki zorganizować
.
oj Bogdzia , co ty masz z tymi gośćmi - każdy ci słodzi , każdy cie chwali ....a ty już sama biedaku nie wiesz co o tym sądzić ......( CZYŻBYM BYŁA TAKI IDEAŁEK ) ...
wszyscy wiemy że mogłabyś nie jednego celebrytę zdystansować w przedbiegach w tych wszystkich programach telewizyjnych , gdzie radzą , radzą i czasem ich słuchać nie mogę jakie głupoty wygadują o życiu
.mam nowe hasło ... BOGDZIA NA CELEBRYTĘ