Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:01, 01 mar 2012

Do góry
Ach, wspaniała będzie ta ściana wodna!!! Pierwsza taka na ogrodowisku!
Wszyscy wiemy co wstrzymuje przed zrobieniem tych cudowności natentychmiast - kasa . Więc nie przejmuj się Aniu, że wszyscy pytają kiedy realizacja. Najważniejsze, że masz dobry projekt a realizacją możesz się zająć etapami, w miarę możliwości . A my i tak będziemy czekać z niecierpliwością i zachłannością na każdą fotkę z najmniejszego ruchu łopatą w Twoim NOWYM ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:18, 01 mar 2012

Do góry
Anna, zrobiłaś najpiękniejszy zawijasek na Ogrodowisku, to i prostym ścianom podołasz (a że są wodne)?
Bardzo ładny, ciekawy projekt.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:11, 01 mar 2012

Do góry
Aniu! Realizacja projektu to wielkie wyzwanie Ale sam projekt to już połowa sukcesu
Dasz radę Masz też wielkie wsparcie tutaj, wśród forumowiczów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:06, 01 mar 2012

Do góry
wow ! ale projekt super
Ana , koniecznie powiedz co planujesz, co tam jest i kiedy ruszasz z pracam,i
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:30, 01 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
hahahha żyje i nie zemdlałam... jeszcze. Nie doczytaliście (?) że projekt miałbyć wysłany wczoraj, czyli dzisiaj powinien być

Aniu, mój projekt poszedł wczoraj, dziś będzie na pewno, a zaraz wyślę mailem wersję elektroniczną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:55, 01 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
hahahha żyje i nie zemdlałam... jeszcze. Nie doczytaliście (?) że projekt miałbyć wysłany wczoraj, czyli dzisiaj powinien być

Tak to jest jak się cierpliwie nie doczyta dokładnie No dobra, to czekamy.................
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:37, 01 mar 2012

Do góry
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:57, 29 lut 2012

Do góry
Witaj Joanko
Przyszłam w odwiedziny do Ciebie, jestem w trakcie zwiedzania Projekt domu bardzo mi się podoba, zapał do pracy wyczuwam, więc na pewno w dalszej części Twojego wątku będzie ciekawie się działo Wracam do czytania
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:49, 28 lut 2012

Do góry
super to zdjęcie z mąką
A projekt na pewno będzie śliczny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:13, 28 lut 2012

Do góry
Aniu, oczywiście, że nastawiamy się na fajerwerki!!! Skoro projekt jest śliczny, to wykonanie też takie będzie, nawet jeśli będziesz wszystko robić po kolei i etapami! Przecież wszyscy wiemy ile zakładanie ogrodu kosztuje... Jeśli będziesz trzymała się projektu, to na pewno wszystko się uda . A w razie "W" zawsze możesz się skonsultować z Szefową .
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:07, 28 lut 2012

Do góry
Agnieszko dobrze liczysz chciałabym żeby to była spektakularna metamorfoza... ale (kurcze czemu musi być ale?) może nie nastawiajcie się na fajerwerki w moim wykonaniu żeby się nie rozczarować. Bo melodramat może być Powiem tylko że projekt jest śliiiiczny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:40, 28 lut 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
MUSZĘ coś powiedzieć bo mnie nosi..... właśnie dostałam emaila od Danusi że jutro wysyła gotowy projekt kurierem.... boszeeee wiecie co ja czuje?

Ana, ale masz super!
Koniecznie się pochwal projektem.

To kiedy zaczynasz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:52, 28 lut 2012

Do góry
MUSZĘ coś powiedzieć bo mnie nosi..... właśnie dostałam emaila od Danusi że jutro wysyła gotowy projekt kurierem.... boszeeee wiecie co ja czuje?
Początki w Kruklandii 10:40, 28 lut 2012

Do góry
Czas się na coś zdecydować...
Narazie mam takie propozycje:

Projekt całości.

Płot/Zywopłot.

Front/Wejście

Za winklem

Wysublimowany szpalerek 19:55, 27 lut 2012

Do góry
Dziękuję Szefowo, kocham cisy bardzo mam 28 letnie posadzone pierwsze w okolicy , tyle że nie ciętę bo mąz cenił naturalne.Robiłam projekt u niby profesjonalistki , ale kiepski był .
Radziła ,abym posadziła Cyprysiki Plumosa Aurea takie nieregularne i wkopałam niewiekie sadzonki .
Myślę ,że do wykopania -.bo szybko się starzeją i mają dużobrązowych uschniętych gałęzi od spodu????? Mam troszkę watpliwosci czy nie zadużo tych cisów , praktycznie z każdej strony ekran?
Planuje wykopać betonowe obramowanie i , bo jest szer 60 cm i to mnie też ogranicza z roślinami
Jeśli tylko zobaczę w sprzedaży kupię stożki z cisów to numer 1 !!!! ( nie wiem gdzie szukać )
Wymierzę działkę i podam gabaryty. Jestem przeszczęsliwa ,ze chcecie tak szybko pomóc .
Jestem zachwycona hortensjami , żurawkami , polubiłam bukszpany. Nie oczekuję wielkich rewelacji bo teren makabrycznie trudny , ale myslę ze coś miłego uda się wymyslić .

Tuja Szmaragd nie bardzo bym chciała sadzić bo mam na drugiej działce !!!!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:55, 27 lut 2012

Do góry
No to nie mogę się doczekać realizacji prezentu urodzinowego A plany są po to żeby można było jeszcze fantazjować .... Choćby ja , projekt jest a ja i tak szukam "guza" Ja również mam nadzieję , że się na mnie Danusia nie obrazi ....... A jak Ci się będzie chciało to narysuj ten pomysł ,,, bardzo proszę
Ogród Dominiki 17:44, 27 lut 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
U mnie też wejście będzie w większej części zacienione i właśnie chciałam tam użyć cisów, ale czegoś mi brakuje i kombinuję. Będę zaglądała do Ciebie bo naprawdę głowa z pomysłami się rozjaśnia. A ogród pewnie, jak i u Ciebie będzie musiał parę lat poczekać na efekt, który pozwoli dojrzeć jego piękno. Nawet najwspanialszy projekt nie jest w stanie sprostać wymaganiom na 100%. Tak jak pisałaś, co sezon coś nowego, więc i ogród się zmienia. Mój projekt domu nie jest w stylu holenderskim , więc i ogród nie będzie taki. Będą pewnie jakieś jego elementy.

Jeśli chodzi o rośliny na froncie domu: na początku było zbyt monochromatycznie, bo cisy zielone, różaneczniki zielone przez większą część roku, ostrokrzewy zielone. Myślałam, że w takim cieniu nic kolorowego nie będzie rosło. Ale w kolejnych latach dosadziliśmy kiścienie, które świetnie dają sobie radę i mają śliczne kolorowe listki na wiosnę. Później dołożyliśmy kolejny kolor: ostrokrzewy "Belgica Aurea", hosty o białych listkach, Inkarwillę Delavaya, nawet tulipany ładnie się tam udały zeszłej wiosny. Dosadzam też kolorowe niecierpki i begonie- byle było weselej. Niestety co rok śnieg spadający z dachu miażdży kompletnie kiścienie i co rok muszą odbudowywać się od nowa. Ze względu na ten śnieg zsuwający się z dachu klomby tuż przy ścianie domu są bez roślin (jedynie jakiś barwinek się tam plącze), ale teraz na wiosnę wsadzę tam cieniolubne trawki, bo one i tak muszą być na wiosnę cięte, więc śnieg może je niszczyć. Tak sobie to wymysliłam po 3 latach
Ogród Dominiki 16:32, 27 lut 2012

Do góry
U mnie też wejście będzie w większej części zacienione i właśnie chciałam tam użyć cisów, ale czegoś mi brakuje i kombinuję. Będę zaglądała do Ciebie bo naprawdę głowa z pomysłami się rozjaśnia. A ogród pewnie, jak i u Ciebie będzie musiał parę lat poczekać na efekt, który pozwoli dojrzeć jego piękno. Nawet najwspanialszy projekt nie jest w stanie sprostać wymaganiom na 100%. Tak jak pisałaś, co sezon coś nowego, więc i ogród się zmienia. Mój projekt domu nie jest w stylu holenderskim , więc i ogród nie będzie taki. Będą pewnie jakieś jego elementy.
Wokół tarasu 09:32, 27 lut 2012

Do góry
Zegrzynka napisał(a)
Chciałam się z Wami podzielić małym kawałkiem który obmyśliłam. Kawełek oczywiście koło tarasu pod kratką od pergoli..Zastanawiam się czy nie za bardzo symetryczny ten mój projekt..i jak to jest z projektowaniem lepiej więcej symetrii (po 2 rosliny z dwóch stron) czy lepiej asymetrycznie . Na tym kawałku symetria sama mi się nasuwa bo są dwie kratki.
Będę bardzo wdzięczna za Wasze opinie. Oczywiście korci mnie by dodać nisko pachysandre i żurawke fioletową ale boje sie bałaganu...
Wymiary rabaty 3,5 m na 1,5.

Niestety nie mam zdjęcia z dobrej perspektywy..

Analizuję Twój projekt i zdjęcie pokazuje nieco inny stan rzeczy. Bo na rysunku mamy symetrię, kratka pośrodku, pod nią podłużna rabata i dwie mniejsze donice po bokach, Natomiast na zdjęciu, po drugiej stronie kratki mamy taras zaokrąglony, a donicę tylko z jednej strony.

Jeśli chodzi o symetrię czy też nie - robi się nawiązując do reszty ogrodu. Tutaj kratka nie jest umiejscowiona w taki sposób aby to nam wymuszało symetrię, więc możesz także posadzić rośliny w kompozycji nieregularnej.

Napisz tylko proszę jak to jest z tymi donicami. Zdjęcie podpowiada niesymetrię, rysunek zaś symetrię.
Ogród Sylwii od początku :) 19:09, 26 lut 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Witaj zapracowana i rozwojowa dziewczyno widzę,że z nowymi siłami i pomysłami nie możesz doczekać się wiosny projekt budowy wodospadu jawi się ciekawym pomysłem życzę przyjemności w realizacji

Nie mam Aniu nowych sił .... Jeszcze się nie zdążyłam zregenerować. Ciągle coś ..... chwilami to nie nadążam. Obawiam się , że ze zmęczenia o przyjemnościach zapomnę Czuwaj i przypominaj , proszę

...już niedługo będą w realu

Dzięki Aniu ..... jakby spokojniejsza już jestem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies