Zawsze zapomina kupić doniczkę na agawę od Danusi, ale nawet w tym brzydkim plasticzku mi rośnie
Przyjęły się angielsko - angielskie pelargonie
A ta kanna miała mieć 50-60 cm, a tu nadal pąka nie widać!
Kanna
Sebku Kanny rozmnażane z nasion /na starcie/ zachowują taki dziki kwiat i z kwitnieniem jest różnie.Najlepiej więc dostać kłącza kanny o wielkim kwiecie od kogoś gdzie możemy być tego pewni.Myśle, że Cie nie uraziłam tymi inf.bo i dla mnie kiedyś były to ciekawostki w ramach dzielenia się wiedzą ogrodniczą.
Proszę was jeszcze o opinie ,chodzi mi o rabatę cały czas nie skończoną
Mam taki zamysł ale nie wiem czy dobry , pomiędzy trzmieliny dać lawendę albo żurawki a przed bukszpan wrzosy ,czy zrezygnować z wrzosów i zostawić miejsce na np .begonie
Jeśli ode mnie by zależało, to zarządziłabym taką wszędzie
pozdrawiam
Jolu dzięki za dobre chęci ale powiem Ci że ta deszczowa też mi odpowiada bo przesadzilismy kilka dużych a nawet bardzo dużych roślin i deszczyk pomoże się im przyjąc w nowym miejscu, wiec mimo że miło by było posiedziec na słoneczku to i deszczyk mnie cieszy. Nie znosze tylko burz a tych na szczęscie nie ma. Dobrze że masz pogodę bo wczasowiczom deszcz nie jest potrzebny a słoneczko mile widziane. Na jutro też zapowiadają deszcze w prawie całej Polsce a nad morzem pogodę. Pozdrawiam Was serdecznie.
Od rana oglądamy Aniu i wracamy do wczorajszego urokliwego wieczoru.....
Ewo,ja też żyję jeszcze wczorajszym wieczorem......
Zapomniałyście swoich jabłek........ więc...........
Dziękuję za trafione prezenty......w ulubionym kolorze....
....bardzo się z nich cieszę....
pozdrawiam
...zaraz wracam i odpowiem na pytania....
Dziękuję za odwiedzinki.....
Witam, wszędzie mam tyle zaległości, że dopiero teraz do Ciebie dotarłam i dowiaduję się, że to już 100 minęła! Gratuluję następnych
Twoje przygody z ptakami godne podziwu, Bogdziu!
Też myślę, że to ta sama kania...
Basiu ja też mam zaległości u Ciebie choc zaglądam bez wpisów bo tylko jak się nie zaloguję jestem w stanie coś poczytac. Zalogowana tonę w pisaniu i mało osób mogę odwiedzic. Dzieki ża pamiec i róże.
Ja myślę,że takie cięcie dobrze jest połączyć z odmładzającym wycinając kilka najstarszych gałązek /zwł.krzyżujących się / aby zrobić miejsce dla nowych wiosennych.No i uniknąć splątania aby opadłe listki nie zalegały w krzewie.Co o tym myślisz?
Pochmurno i deszczowo ciągle!
Ale zapowiadają upalny weekend.
Może też jutro słonko zaświeci! Oby
Celinko, prześliczna ta róża. Uwielbiam takie, nie przepadam za czerwonymi. Jest taka romantyczna.
Bożenko mam 2 takie krzaczki i o dziwo kwitną jak szlone
muszę je połączyć i zrobić jakąś kompozycję w bieli, ale niestety nie wiem "jak to ugryźdź" może z Limelight?
Odwiedziły mnie dziś w ogrodzie 2 super miłe dziewczyny.Jedna ,to moja ogrodowa sąsiadka Paprotka,a druga to Ania DS we własnej osobie w dodatku z przemiłym M i super grzeczną dwójką małolatów.
Czasu było mało,bo zbierały się czarne chmury na horyzoncie, a trzeba było obejrzeć 2 ogródki: mój i Paprotki.
Mój juz z grubsza znacie, a Paprotkowy?Pokazałabym,ale zdjęcia się nie wgrywają.
Oj jak fajnie ze Cię odwiedziły!!! I sliczne zdjęcie! Szkoda ze zdjecia sie nie wyrywają...
Pozdrowienia Haniu