Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 19:04, 09 wrz 2012

Już posadzone

Robię odkład z SD, aby załatać tamtą jedną połamana, także tamta trawka dostanie wiosną więcej miejsca

Jednego miskanta posadziłem, ale z drugim jest problem.... Jak była drewniana balustrada to oczywiście trzeba było wylać beton na pół metra - no i się pół miskanta wypada właśnie na betonie. Wczoraj złamałem na nim młot pneumatyczny (betonie - nie miskancie ) - jutro będę tłukł to kilofem - zobaczymy co to będzie.. Jak się uda - będzie fajnie

Aha - w trawach się zakochałem Jeszcze nie wiem gdzie posadzę kolejne, ale posadzę
Welka 19:13, 09 wrz 2012

Witam!
Nowy Sebek w avatarze, a raczej w ceglanym okienku
Trawki bardzo ładne Morning lighty kupiłam ostatnio za 8 i sie cieszyłam, że ładne, ale z tych twoich za 10 cztery takie moje by były.
W trawkach zakochałam się dzięki ogrodowisku, wcześniej mówiłam, ze trawa to na trawnik a nie na rabatę
Pozdrawiam
Mala_Mi 19:17, 09 wrz 2012

Sebek... widzę nowy awatar
W trawkach też siezakochałąm i też uważałąm, że trawy to na trawnik..... jak syn wrócił ze stanów to opoaiadał jak one fajnie wyglądają..a ja mu, że głupi...... i trawy sadzić nie będę....
Wyszło na zdanie młodego
Sebek 19:18, 09 wrz 2012

Ewelinko - sam się zdziwiłem, że mają je tak tanio. Ogólnie szkółka ta specjalizuje się we wrzosach i wrzoścach oraz trawach - mieli ich bardzo dużo - nawet hakone za 10 złotych było - dość duże, ale nie wiedziałem, gdzie mógłbym je posadzić i nie kupiłem ... Może kiedyś

Aniu - miałem to samo zdanie, ale jak zobaczyłem je u siebie to dopiero doznałem olśnienia
Madzenka 19:24, 09 wrz 2012

Sebek napisał(a)

Morning light wylądowały tutaj - o to Wam Aniu i Madżenko chodziło?

Oj tak, świetnie!!!
Urszulla 19:25, 09 wrz 2012

No tak. Musisz mi na PW napisać adres tej szkółki.
Awatarek suuperowy.
Miskant w bukszpanach to jest to.
MilenaP 21:53, 09 wrz 2012

Miskanty są mega fajne ja mam jednego gracillimusa już dużego i go kocham ze wszystkich roślin najbardziej w tym roku przemarzł połową, ale już nadrobił z nawiązką. Już planuję zakup następnych, np. Adagio i Variegatus Sebek, a te Twoje są bardzo duże i bardzo tanie miałeś szczęście chłopie
MilenaP 21:59, 09 wrz 2012

Kurcze, to teraz się zakręciłam, myślałam, że mam Gracillimusa, ale ten mój też ma jasny paseczek na liściach -taki jak te Twoje. To jakiego ja mam? Czym się różni Gracillimus od Morning Light?????
monteverde 22:00, 09 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Morning light wylądowały tutaj - o to Wam Aniu i Madżenko chodziło?

Oj tak, świetnie!!!

Yes awatarek fajny
Sebek 22:02, 09 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
Kurcze, to teraz się zakręciłam, myślałam, że mam Gracillimusa, ale ten mój też ma jasny paseczek na liściach -taki jak te Twoje. To jakiego ja mam? Czym się różni Gracillimus od Morning Light?????

Milenko - morning light mają właśnie taki szaro-zielony kolor i rosną do 1.60 m, Gracillimusy są mocno zielone i rosną do 2 metrów.

Dzięki Aniu