moja chora hosta
jedna już padła, a druga wygląda tak:
może ktoś wie co jej jest?
Na wiosnę obie były piękne, a potem zaczęły wypadać im liście - jakby gnić.
Wyczytałam że nie można podlewać ich zraszaczem więc metodę podlewania zmieniłam, ale ona nadal nie wygląda dobrze - kwiat sam jej odpadł
Witam, na zamek nie wchodziliśmy, widziałaś co się działo jak obudziliśmy Karolka u Ciebie, Malbork mógłby tego nie znieść
Te hortensje z tyłu tez piękne. Evchen, potwierdzam, że Ania zna wszystkie nazwy swoich kwiatów, bez etykietek
Wgrywam i u Ciebie, bo wszak to Twoje kwiatki (magnolia, hortensja i jarzmianka)
Witam!
Sebek, muszę przekazać to mojemu M, w ogródku wykopuje zawsze dołek i wiaderkiem Kini zbieram gromadzącą się tam wodę, a Twój sosób wydaje się dużo łatwiejszy
Wyjaśniło się dlaczego aparat padł u Ani Monteverde, dorwała go wcześniej Kinia, robiła sobie zdjecia i prawdopodobnie nie wyłączyła go, a ja nie sprawdziłam, także tylko 4 zdj od Ani
Magnolia
Przepiękna horti
Jarzmianka
Marzenko, ty masz wypoczywać!!! a ty cały czas tu z nami ściskam cię serdecznie moja droga, baw się dobrze i ja wstawiam fotki, bo Madzia nas ugaszczała i nie miała kiedy pstrykać
najpierw spojrzenie na cudny ogród Madzi
Jestem pod wrażeniem cudownego ogrodu - piękne hortensje,żuraweczki i aranżacje
Takie tam impresje ogólne dla podglądaczy. "Detale" odkładam na później.
Chyba powinna zmienić nazwę na "Ogród z dziewannami".. Dla niektórych maja złe konotacje tzw. wiejskie (jakby to było coś złego, większość roślin jest "ze wsi" ), ale u mnie bardzo "robią ogród". Przez swą wielkość, a potrafią dorosnąć do ponad 2 metrów, przyciągają uwagę.
Fajne te inspiracje A dziewanny - piękne. Rzadko spotykane, to fakt. W sam raz do mojego ogrodu nadbużańskiego
Musze poczytać, czy słońce znoszą, bo u mnie tam patelnia