Danusiu czy moglabys napisać co to rośnie pomiedzy bukszpanowymi stożkami i czy to to samo co na pierwszym zdjęciu?
Pomiędzy stożkami rośnie Pachysandra terminalis (runianka japońska - zimozielona)
Danusiu, a czy pachysandrę masz podsypaną korą?bo ja się zastanawiam czy jak mam dużo kory i gdzie niegdzie rośnie ona to czy mi się kiedyś zrobi też taki kobierzec?czy jak jest kora to jej przeszkodzi się tak rozmnożyć?
Pani Danusiu pomocy,moje bukszpany zaczeły żółnąć,podlewłam je w maju MOSPILANEM ,ale zapomniałam opryskać w czerwcu ,czym by tu zadziałać ?
Kasiu wklej zdjęcia na wątku bukszpanowym, zobaczymy czy to choroba grzybowa czy po prostu przędziorki?
Zastosuj oprysk przeciwko szkodnikom zgodnie z art. o bukszpanach. https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/5-uprawa-bukszpanow
A czy one nie są zagłodzone z powodu słabej ziemi? Albo może mają za mokro?
Niespotykana ilość ogrodników musi chyba dbać o ten ogród. To wielka powierzchnia i formalne nasadzenia wymagają nienagannego wyglądu. Czy jest coś o tym w przewodnikach?
Ta piękna roślina nie jest do naszego klimatu.
Lubi półcień, średnie zapotrzebowanie na wodę, osiąga 4 metry.
Po przekwitnięciu zawiązuje pomarańczowe, mięsiste jagody, jest zimozielona.
Ma błyszczące, ciemnozielone liście i wspaniałe, sześciopłatkowe, białe, pachnące kwiaty w maju-lipcu.
Potrzebuje ochrony zimą, ale to dotyczy klimatu Anglii, bo tam znalazłam info.