Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 12:07, 19 lip 2012

Do góry
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 12:06, 19 lip 2012

Do góry

... niedobór boru. Czysy bór Florovitu (albo innej firmy) i nawoź dolistnie.

Dziękuję. I moje w zielniku tak mają. Myślałam, że dlatego, że je kret rył codziennie i zaczęły umierać.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:56, 19 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

i moje limki, jak ja się nimi cieszę, nieskromnie powiem, że ta rabata mi wyszła, lubię ją

Oj wyszła Ci ta rabatka.... wyszła.. Aż miło popatrzeć na te odcienie zieleni e słońcu się mieniące

to się bardzo cieszę, że nie jest ze mnie aż taka samochwała, skoro i tobie się podoba
pozdrawiam Moniko
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:32, 19 lip 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Zuza toż to ogórkowe pole. I jak tu wyjeżdżać na urlop.Dziadkowie na pewno nie będą się nudzić.
Kicia słodka, chyba od niedawna z Wami, bo taka malutka. Jak Twój dom to znosi? Dużo psoci?
Moja córcia jęczy za kotem od dawna, ale ja jakoś nie jestem do końca przekonana.

Aniu, Kicia jest z nami dopiero miesiąc, a właściwie to jest z moim młodszym synem, bo to on ją przyniósł od swojej dziewczyny i szczelnie zamyka w swoim pokoju. Kiedy korzysta z upojnych chwil wolności, to raczej nie ma czasu psocić, bo cały czas zaczepia psa. Nieraz potrafimy tak godzinami na nich patrzeć, telewizja nie potrzebna. Ja wiem jedno, zwierzak w domu łagodzi obyczaje i uczy dzieci odpowiedzialności.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:25, 19 lip 2012

Do góry
Agnieszko, ten robaczek

to Łanocha pobrzęcz (Oxythyrea funesta).

Wiem od znawcy.

Obiadowo i robaczkowo, czyli naturalnie. Zrobiłam cukinię wg Grupy Trzymającej, myślałam, że dziś mi na obiad zostanie. Zero. Wszystko zjedli.
Opuchlaki 11:21, 19 lip 2012

Do góry

Było takie zdjęcie na forum, że to niby opuchlak. Mam odpowiedź od entomologa
"Chrząszcz z fotki to Łanocha pobrzęcz (Oxythyrea funesta)."

Cały rok w ogrodzie 11:20, 19 lip 2012

Do góry
badara napisał(a)
W ogrodzie tętni zycie.........

Łucjo, czy ten tłusty chrząszcz w plamki to ten sam co tu u mnie?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlak?page=2
Co z nim zrobić?

Ostatnio Dzidce chciałam wmówić, że nauczyła mnie nowej nazwy robaczka (słodziak rzepakowy) na spotkaniu dolnośląskim i chyba strzeliłam gafę, to byłaś Ty Łucjo, tak? Przepraszam, ale mylę Was.
Kwiatki i rabatki u Elizy 11:17, 19 lip 2012

Do góry
Ponieważ wszyscy lubimy zdjęcia przed i po, więc...
kiedyś

dzisiaj

"Baśniowy" Ogród 11:13, 19 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja wleciaąłm na szybciutko zobaczyć kamyczki...... i nie ma

Aniu kamyczki dopiero w worach :

A tu będzie wysypany:

Póki co łatam dziury czyli grabie,wałuje, grabie wałuje i tak" wkooło macieju" ....
Szkoda że mam tylko........... dwie ręce.Dzięki że zaglądasz
Co z tym ogródeczkiem począć 11:09, 19 lip 2012

Do góry
troszkę udało się poszerzyć, na tą chwilę taka szerokość musi zostać

jak posadzić te bukszpany?,w rzędzie czy utworzyć dwie kulki i przed hostą jeszcze jedną?
Cały rok w ogrodzie 11:01, 19 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Cleome i ośmiał ?

Życie tętni w ogrodzie.

O tak

Ogród w budowie - nieustającej 10:55, 19 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Jest ławeczka! Znalazłam! No nieźle ukryta.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 10:54, 19 lip 2012

Do góry
asica napisał(a)
Witaj Magjo. Spójrz kogo spotkałam dziś w ogrodzie.

Jak się toto nazywa i jak szkodzi? Nie widziałam niczego takiego u mnie, ale wolę poznać przeciwnika przed ew. walką
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:53, 19 lip 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)
Betysiu, nie dobijaj nas takimi widokami. Lawenda z trawą super się komponuje, myślę, że niejedna z nas zaryzykuje i spróbyje przetrzymac ta złotowłosa. Super klimatyczna ta Twoja drewutnia, a figa powaliła mnie z nóg. My równiez mamy w naszym ogrodzie figę. Mąż posadził ja w tym roku

Juz nawet ma owoce

Rośnie w słonecznym i zacisznym miejscu za drewutnią. Powiedz mi tylko kiedy waidomo,że owoce nadają sie juz do konsumpcji.

Kochana jakaz piekna figusia!!!!!!
to bardzooooooooooooo duze drzewo bedzie, tz u mnie takie bylo i M trosze przycinal ( ja bylam bardzooo przeciwna ale stanowczo mnie zignorowal w tej kwesti co do dzisiaj mu wypominam ) .
Jak pamietam to figi zaczynaja sie od sierpnia... na poczatku sa zoltawe az beda calkiem ciemno fioletrowe, prawie jak sliwki wegierki ... musza byc mieciutki w dotyku i skorka latwo odchodzic ( zaczynasz obierac palcami od ogonka) a jak juz sie dostaniesz do srodka....to juz koniec, RAJ, EDEN, jakkolwiek by to zwal !
bede trzymala kciuki za wasz skarb, by rosl w sile i dal rade na polskiej ziemi!!!!!!!
Ogród w budowie - nieustającej 10:48, 19 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

I w tym momencie nie wytrzymałam i zawyłam!!! A moje to co?!!! na trzy- kwitnie pół!!! Dlaczego??
A tak im dogadzam!!
Gabrysiu -pienkne som !!

Celina, co z tego że piękne, jak tak mało.
Ogrodnik mimo woli 10:47, 19 lip 2012

Do góry
Pierwsze dwa katy hibiskusa (ketmi) ..

I nowe lilie....

A miałąm tylko zajrzeć na 15 minut.... starciłam godzine....... zmykam...bo inaczej nic nie zrobię..... więcej fotek nie pokażę z braku czasu.......
Ogrodnik mimo woli 10:44, 19 lip 2012

Do góry
Pokickało się i całą w kwieciu..

I jakieś tam z ogrodu

Ogrodnik mimo woli 10:42, 19 lip 2012

Do góry

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:41, 19 lip 2012

Do góry
Betysiu, nie dobijaj nas takimi widokami. Lawenda z trawą super się komponuje, myślę, że niejedna z nas zaryzykuje i spróbyje przetrzymac ta złotowłosa. Super klimatyczna ta Twoja drewutnia, a figa powaliła mnie z nóg. My równiez mamy w naszym ogrodzie figę. Mąż posadził ja w tym roku

Juz nawet ma owoce

Rośnie w słonecznym i zacisznym miejscu za drewutnią. Powiedz mi tylko kiedy waidomo,że owoce nadają sie juz do konsumpcji.
Ogrodnik mimo woli 10:40, 19 lip 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dlaczego mi do tego Rzeszowa tak nie po drodze

Agnieszko.. to zależy którędy się jedzie..... mam koleżankę, która z Rzeszowa do Tarnowa jeździła przez Szklarską Porębę Tarnów jest w stronęKrakowa ok 70 km od Rzeszowa

Pomieszało mi się co wstawiałam... teraz jest chyba najbardziej kolorowa pora roku u mnie ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies