Enya73
14:07, 11 wrz 2012

Evchen dla Ciebie specjalnie:
Żywopłot z tuji Aureospicata
W centralnym punkcie jodła koreańska, ze skarpetą z żółtych kulistych berberysów.
Po bokach z prawej berberys Erecta (zielony), potem Buk 'Purple Fontain', potem kalina o pstrych liściach (odmiany nie pamiętam), następnie hortensja 'Pinky winky', dalej modrzew pendula szczepiony na pniu , kolejno perukowiec (bordowy).
Po lewej stronie od jodły: hortensja bukietowa (biało-różowa), potem weigela pstra (duży krzew), potem pęcherznica kalinolistna 'Diablo D'or', z tyłu wąska wiśnia 'Amanogawa', następnie rozplenica japońska, poniżej karłowa kalina, tawuła 'Gold Flame' , jodła hiszpańska 'Pinsapo keleris', przed nią jałowiec 'Tamariscifolia', z przodu azalie 'Kermesina', rożowe i białe wrzośce,. Przed bukiem weigela 'Monet', potem runianka japońska pstra, dalej trawy 'Red baron', liliowce o różowych i bordowych kwiatach, pomiędzy nimi jeżówki 'Summer Cream', z przodu żurawki o bordowo zielonych liściach i dąbrówka rozłogowa bordowa (pstra).