Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 14:07, 11 wrz 2012

Evchen napisał(a)

Poproszę o przepis na pierwszą rabatę
PIęęęęęęękna...

Evchen dla Ciebie specjalnie:

Żywopłot z tuji Aureospicata
W centralnym punkcie jodła koreańska, ze skarpetą z żółtych kulistych berberysów.
Po bokach z prawej berberys Erecta (zielony), potem Buk 'Purple Fontain', potem kalina o pstrych liściach (odmiany nie pamiętam), następnie hortensja 'Pinky winky', dalej modrzew pendula szczepiony na pniu , kolejno perukowiec (bordowy).
Po lewej stronie od jodły: hortensja bukietowa (biało-różowa), potem weigela pstra (duży krzew), potem pęcherznica kalinolistna 'Diablo D'or', z tyłu wąska wiśnia 'Amanogawa', następnie rozplenica japońska, poniżej karłowa kalina, tawuła 'Gold Flame' , jodła hiszpańska 'Pinsapo keleris', przed nią jałowiec 'Tamariscifolia', z przodu azalie 'Kermesina', rożowe i białe wrzośce,. Przed bukiem weigela 'Monet', potem runianka japońska pstra, dalej trawy 'Red baron', liliowce o różowych i bordowych kwiatach, pomiędzy nimi jeżówki 'Summer Cream', z przodu żurawki o bordowo zielonych liściach i dąbrówka rozłogowa bordowa (pstra).
Evchen 14:07, 11 wrz 2012

Nitka, ja się tylko zastanawiam jak Ty taką figurę trzymasz przy tylu fantastycznych specjałach, które przygotowujesz..?
Enya73 14:14, 11 wrz 2012

Aleś mnie skomplementowała kobieto Dawno mi nikt tak nastroju nie poprawił

Jeszcze żadna kobieta nie stwierdziła, że mam jak to napisałaś "taką figurę" A ja tu żyję w przekonaniu, że wielka przysadzista baba jestem, z wielkim zadkiem ( zdjęcie jak wręczam Danusi kwiaty, gdzie stoję od tyłu tylko mnie w tym utwierdziło )
Generalnie mam tendencję do tycia, ale odkąd mi tam powycinali różne rzeczy z brzucha, to jestem na diecie Nie mogę jeść wszystkiego No, a ogarnięcie domu i ogrodu też robi swoje, no i oczywiście rower i czasem tenis (również stołowy) robi swoje, więc na pewno nie przypominam siebie sprzed 2-3 lat
Evchen 14:18, 11 wrz 2012

berberys niejedno ma imię.. .. niekiedy budzące skojarzenia...
Buk jest taki śliczny?... ma taką jasną korę?.. mój purple był, ale się rozmyślił i usechł... no i się obraziłam na buka.. chociaż Madżenka za kołem sugerowała ekranik z buka czerwonego i w środek COŚ, .. ale chyba skończy się na serbach i w środku COŚ.. czerwonego.. najchętniej kfitnącego

Od pinky winky obraz poza obiektywem...?
Nic to.. wyobraźnię mam

ale tego nie widzę.. a chciałabym...
Enya73 napisał(a)

hortensja bukietowa (biało-różowa), potem weigela pstra (duży krzew), potem pęcherznica kalinolistna 'Diablo D'or', z tyłu wąska wiśnia 'Amanogawa', następnie rozplenica japońska, poniżej karłowa kalina, tawuła 'Gold Flame' , jodła hiszpańska 'Pinsapo keleris', przed nią jałowiec 'Tamariscifolia', z przodu azalie 'Kermesina', rożowe i białe wrzośce,. Przed bukiem weigela 'Monet', potem runianka japońska pstra, dalej trawy 'Red baron', liliowce o różowych i bordowych kwiatach, pomiędzy nimi jeżówki Summer Cream', z przodu żurawki o bordowo zielonych liściach i dąbrówka rozłogowa bordowa (pstra).
'
zwłaszcza Amonagawę, jodłę hiszpańską i buka...
Matko.. jak Ty to spamiętałaś?....
Ze wszystkiego, gdyby teraz zapytać pamiętam weigelę, buka i wiśnię... [url=http://emotikona.pl/emotikony/]
Evchen 14:20, 11 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Aleś mnie skomplementowała kobieto Dawno mi nikt tak nastroju nie poprawił
Jeszcze żadna kobieta nie stwierdziła, że mam jak to napisałaś "taką figurę" A ja tu żyję w przekonaniu, że wielka przysadzista baba jestem, z wielkim zadkiem ( zdjęcie jak wręczam Danusi kwiaty, gdzie stoję od tyłu tylko mnie w tym utwierdziło )
Generalnie mam tendencję do tycia, ale odkąd mi tam powycinali różne rzeczy z brzucha, to jestem na diecie Nie mogę jeść wszystkiego No, a ogarnięcie domu i ogrodu też robi swoje, no i oczywiście rower i czasem tenis (również stołowy) robi swoje, więc na pewno nie przypominam siebie sprzed 2-3 lat

A to fakt.. ogarnięcie domu i ogrodu - to świetny fitness.. jak dojdzie mi do domu ogród - będę szczuplutka ... z talią osy.. albo jak rozplenica na wietrze
Enya73 14:23, 11 wrz 2012

Evchen, przecież Tobie nic nie brakuje, wyglądasz ślicznie
Enya73 14:24, 11 wrz 2012

E no ja patrzę na zdjęcie i widzę co rośnie. Czasem zapominam nazw odmian, bo teraz tyle tego jest....
Enya73 14:25, 11 wrz 2012

Ev, skąd masz takie zabawne emotikony?
Evchen 14:26, 11 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Evchen, przecież Tobie nic nie brakuje, wyglądasz ślicznie

.. lustereczko mówi co innego
ale dziękuję za dobre słowo
Enya73 14:28, 11 wrz 2012

Tu masz 'Pinky Winky', na razie młoda sadzonka

Z tyłu szmat już nie ma, po przeczytaniu informacji na ich temat, z niektórych miejsc się pozbyłam tego dziadostwa.