Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Evchen 14:22, 11 wrz 2012

Łaaaał... takie owoce idealne na wianuszki... bakcyl też mnie dopadnie, jak nic...
Milka 14:26, 11 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, w sprawie skromności Twojego ogrodu mam zdanie wyrobione i przeciwne do tego, co Ty o nim myślisz. Kapiasy Kapiasami ....... .
Twoje trawy piękne, dorodne i wreszcie można je sobie dokładnie pooglądać w kompozycjach na rabatach. I o to chodzi. Pozdrawiam.

jestem ciekawa twojego zdania, jak mój bałaganik na żywo zobaczysz chyba przy okazji odbioru parasola!...parę fajnych rzeczy jest, a parę do zrobienia, samo życie

trawki dzielę i wsadzam w różne miejsca, zwłaszcza moją, mniej pracy, a efekt jest
ściskam

i coś dla ciebie, czyli moja wiejska rabata, połączenie róż, lawendy, wiciokrzewów, firletek i sezonowo aksamitek; nad całością czuwa ostrokrzew

Milka 14:27, 11 wrz 2012

Evchen napisał(a)
Łaaaał... takie owoce idealne na wianuszki... bakcyl też mnie dopadnie, jak nic...

hym...nawet mi nie przyszło to do głowy, czyli ja jeszcze bakcyla nie złapałam! ale dobrze, że ty tak
Milka 14:47, 11 wrz 2012

tengel27 napisał(a)
Irenko masz przepiękną kolekcję traw i do tego świetnie skomponowanych

Dawidzie, witaj kolekcja to może za dużo jak na mnie , ale juz pochwała, że nieźle skomponowane...cieszy bardzo

i dla ciebie róże Chopin.i kolejna trawa.......trenowałam wg instrukcji, chyba coś lepiej mi idzie

Milka 14:55, 11 wrz 2012

JulkAd napisał(a)
Irenko do tej pory trawy u Ciebie tylko "z grubsza" widziałam...ładna kolekcja. Niby tylko trawa, a jak potrafi urozmaicić rabaty. Super, obfoć dalej, będę podglądać

jak się cieszę, że pismo obrazkowe zachęca do wizyt

trzeba focić, bo za rok będą porównania, co i jak urosło! Finka coś mi z dzieleniem traw doradzała przez telefon, ale nie załapałam! musi mi powtórzyć! chyba głucha jestem

no to pismo....różane...Chopin i Irena

Milka 15:03, 11 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Ireno,a jak ma na imię ta twoja piękna trawa niska jak zielistka???

Turzyca babkolistna plantaginea? Zjawiskowa, mocna na rabacie, też ją mam (od Ireny właśnie).

coś mniej więcej tak jak pisze Pszczółka; rozpoznałam ja jako turzyca variegata szerokolistna;

jest świetna, wysokość 40-50, idealna na obwódki, puste placki i co kto woli dawałam, kto tylko chciał

Marta dzięki, na rabatach wciąż walka i rewolucja!!

i moje kule Danica w otoczeniu żurawek, odmiany Creme Brulee i Big Top Gold; dają radę na słońcu!

Milka 15:09, 11 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irenko jak będziesz tak pędzić to rekord ogrodowiska pobijesz w szybkości na 1000 stron
Kule ślicznie wykulkowane !!! Trawy piękne, będę się uśmiechać o nie Twoja japońska u mnie pieknie się przyjęła i na tle bukszpanów wygląda znakomicie

Marzenko, cały czas kukam na licznik

cieszę się, że trawka się oswaja, w mig urośnie i też będziesz dzielić i rozdawać!!

czyli kulki ok, ufff...
dostałam od Marty ziemię i cebule; nazwy ; Double Beuty of Apledoown, Rialto, Orange Princess, Chato....to początek; teraz nie wiem w koszu sadzić czy nie?
malwes 15:23, 11 wrz 2012

Hej, hej.
No właśnie i ja miałam napisać, że zaraz tysiączek stuknie ...

Róża mniam, mniam - konfitury domowej roboty mi się przypomniały. Stare, dawne, ciocine "pierogi" (nie pierogi w znaczeniu naszych pierogów, tylko takie puchate drożdżowe ciasto, tak to nazywali w zamojskim) nadziane konfiturą z róży....mniaaaaaaam!

Trawki super.
Ta Danica wygląda ślicznie z tymi błękitami w tle i różo-bordami z przodu.
Ja usiłuję kupić sobie 3 kulki Daniki ale w okolicy one wszystkie, w każdym centrum, jakieś okropnie nieforemne.... i te duże i te małe.
Milka 15:30, 11 wrz 2012

Gosia, jak nic wiatry jesienne cię przywiały, witaj
zaraz zerknę co u ciebie, ostatnio ciągle ten licznik w głowie, bo skończy mi się wątek i do widzenia!

szukaj tego przepisu, może potrenuję, bo pewnie smak nieziemski; w waszym regionie pełno wspaniałych rzeczy..
tam w sumie posadziłam 5, ale 2 tylko przetrwały; widziałam u siebie takie miejsce gzie olbrzymie rosły w szeregu, imponujące, marzy mi się cos takiego
a i u nas fajnych nie ma, tak jak mówisz, bezkształtne; może w necie poszukamy?
pozdrawiam serdecznie
Milka 15:31, 11 wrz 2012

asc napisał(a)

Ireno,a jak ma na imię ta twoja piękna trawa niska jak zielistka???

Turzyca babkolistna plantaginea? Zjawiskowa, mocna na rabacie, też ją mam (od Ireny właśnie).

Ja też ją mam....???? Oczywiście od Ciebie i nawet miałam Ci dziś napsiać, że rośnie ładnie i już sie jej zrobiło trochę Fajna ta twoja kolekacja trawek

no moja kolekcja, to za dużo powiedziane, ale cieszy;; jupi...rośnie ci, na zdrowie!

doczytałam u Marzenki o nartach,,,pamiętaj, słowo pisane ma moc! nie wymigasz się

pod sosnami muszę ciut pomieszać, coś mnie ciągle tu wkurza..