Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik mimo woli 10:56, 15 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Brawa dla Danusi za jej życzliwość koleżeńską, Ania nie szalej z ogrodem, nie musi być na tip top, lepiej zadbaj o zdrowie, cobyś się nam na spotkanie nie rozłożyła i o pracę coby Cię nie wyleli i drugi raz patrz pod nogi dobranoc floksy i inne piękne Masz i ode mnie floksa właśnie rozkwita Sherbet Blend

Aniu ogród u mnie niegdy nie bedzie na tip-top.... Niestety zakupiłam bukszpany.. i leżały półtora tygodnia przysypane z lekka ziemią (czyt. byle jak i nie wszystkie...)... mam nadzieję że sie przyjmą......
Takiego floksika nie mam..... ale ograniczam chciejstwa..szkoda, ale miesce już zagospodarwoane.... nawet w liczbie okazów "za dużo"
I teraz mam takie rabatki... bukszpaników prawie nie widać.... za to widać brak Tip-top....

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:45, 15 lip 2012

Do góry
Pomóżcie zginęły mi wszystkie zdjęcia pod Waszymi i moimi wpisami i nie mogę oglądać .Proszę bardzo bo zrobiłam coś i nie wiem co????????/

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:36, 15 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

i co tu dużo o kolorach mówić ...

cudowne...
pozdrawiam
Żurawka - Heuchera 10:05, 15 lip 2012

Do góry
Witajcie.

Borbetka- z chęcią pomogę jeżeli będę w stanie. Nieraz zdjęcie liści nie wystarczy, bo odmiany są podobne do siebie, ważny też jest kolor kwiatów.

Baraga1904- wstaw, zobaczę co tam masz.

JulKad - zaraz zajrzę

Bogda- nie muszą mieć korzonków- musi być to sadzonka z charakterystyczną piętką,Nie ugniataj za bardzo ziemi w doniczce, bo trudniej się będzie młodym nowym korzonkom przebić.

Borbetka- zdjęcie kiepskie, ale to może być Southern Comfort- ale może to być i Caramel- jeżeli nie jest za wielka, zobacz dla porównania

Southern Comfort

Caramel

Zbyszku- nie potrzeba wykopywać całej kępy- to im szkodzi jak każde przesadzanie bylin. Tutaj jest o tyle dobrze, że te sadzonki można bez problemu pobierać bez wykopywania

Magnum

Hollywood

Alabama Sunrise

Malachite- bardzo ciekawa- taka mała, zgrabna kępka zielonych pofalowanych liści

Snow Strom

Apple crisp

Pink Whispers

Pinot noir

w grupie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:57, 15 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Nooooom - czas się pożegnać. Będę za Wami tęsknić - w końcu 8 dni bez ogrodowiska! Nie wiem jak to wytrzymam, ale jakoś dam radę Do zobaczenia!

. Piękne zdjęcia... Alez fajnie masz ze pojechałes na wakacje!!! Odpoczywaj! M
Lek na całe zło czyli mój ogród 09:51, 15 lip 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
|Różne irysy

. Witaj! Wpadlam w odwiedziny i takie cudne iryski znalazłam... Tez bardzo je lubię i mam kilka . Serdecznie pozdrawiam z Gdańska Monika
Sosnowo 09:51, 15 lip 2012

Do góry
Danusia, wielkie dzięki za wielką pomoc.....
Puste pole z wysepką kwiatową 09:49, 15 lip 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Marzenko - ślicznie Ci w tym liściastym boa na ramieniu...
Kasiu - w relacjach zamieściłam zdjęcie - te girlandy wiszą na sznurach. Teraz sobie uświadamiam, że faktycznie w Hyde Hall zniknęłaś mi z oczu. Aż się dziwię, że nie trafiłaś w to miejsce, bo to jest ogromna przestrzeń z kwaterami różanymi

Ha, ha, ha też sobie zrobiłam obwódki bukszpanowe.... tylko wymiar nie ten.......
Widzę, że Anabelka ma sie świetnie .....
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 09:47, 15 lip 2012

Do góry
dajana napisał(a)
. Witaj! Alez piękne te kamienie.. Bardzo bym takie chciała, kiedyś będę miała na pewno!!! Na razie jak gdzieś wypatrzylam to i tak nie miałam jak przetransportowac do mnie.. Pozdrawiam Monika
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:44, 15 lip 2012

Do góry
Wczoraj był pracowity dzień.

przeplewiłam 120 szt thuji...dzis pleców nie czuje - nie, inaczej czuję jakbym była zbudowana z samych pleców...

Zasadziliśmy brzózki 'Doorenbos' i derenie 'Ivory Halo'.
Szybko, bo przepędzały nas już grzmoty, błyskawice i zapadająca ciemność.

Pójdą tam jeszcze hosty.

Czy będą pasować tam miskanty 'Morning Light' czy dać je bliżej hortensji 'Vanille Fraise' ( widoczne po lewej stronie) ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:36, 15 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
dalie jednak są piękne; jedną mam przecudnej urody, ale zwisa w dół, zamiast w górę całe piękno pokazać i jak tu takiej foto strzelać

. Witaj!! Alez piękne kwiaty ... Cudnie u Ciebie, pozdrawiam Monika
Ogród Leny. 09:08, 15 lip 2012

Do góry
Moja tuja ...bonsai Tuż po "miśkowaniu" jak to mój M określa sztukę cięcia...

Ogród Leny. 08:54, 15 lip 2012

Do góry
Rabata z której przeniosłam Wiąza, też przez lata się zmieniała....

Całość nadal mnie drażni... brak odpowiedniej wysokości żywopłotu,tła..rosną cisy ale jeszcze niskie....czas!!!

Zdjęcia pokazują doskonale wszelkie nierówności ....jednak wszystko da się skorygować - kwestia roku,dwóch i będzie cacy
Borówcowy raj 08:50, 15 lip 2012

Do góry
Zobacz jak połączyła rośliny Magda. Swieżo to wygląda. Zamiast tych trzech kul na nodze mogły by być te trzy miłorzęby, o których wspominałaś.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/991-ogrod-magdalenka?page=160

W Szczepankowie widziałam piękne miłorzęby (niestety drogie), ale chcę skusić się na jednego

Ogród Leny. 08:40, 15 lip 2012

Do góry
Aniu,Irenko,Marzenko,Sylwio,Izo,Anno,Boćku z tą tajemnicą to trochę przesadziłam...raczej chodzi tu o ..wstyd...bo wstyd mi się przyznać że...wykopałam paroletniego już ..Migdałka.....wiem,wiem zbrodnia!!!

Własnymi ręcami , z korzeniami go wytargałam...tak się zaparłam że u lekarza dzień po wylądowałam..przesiliłam rękę i stan zapalny łokcia się wdał!
Ale warto było...

Wspomnienia:

Dzisiaj

W miejscu migdałka przesadziłam Wiąza Górski Camperdowni podsadzony funkiami i otoczony bukszpanami

c.d.n.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 08:31, 15 lip 2012

Do góry
Witam ! Co prawda w niedzielę się leniuchuje,ale odwiedziny u przyjaciół .... to sama przyjemność.
I dodatkowa porcja nic nierobienia!
Słonecznego dnia !
Lecę w kulki... 08:07, 15 lip 2012

Do góry

Młodym się podobało...gościom też, nawet M mnie... pochwalił

Przepięknie. Świeżo i delikatnie. Dałaś mi inspirację na udekorowanie stołu na chrzciny
ps.Może teraz ksiądz zdecyduje się na zmianę chodnika w kaplicy
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:03, 15 lip 2012

Do góry
Wczoraj zebrałam trochę jeżyn, malin i porzeczek - zrobiłam soczek "mix". Kolejne słoiczki w spiżarce.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 02:49, 15 lip 2012

Do góry
finka napisał(a)

Wszystkich zaglądających pozdrawiam weekendowo i przesyłam inspirację na ten tydzień

uwielbiam takie zestawienia, wgłębnik z karmnikiem przyciętym w kubiki (tak to sobie nazywam) - rewelacyjny.
te trawy i mur...eh...

Marto dobrze że zwróciłaś uwagę na przycięty w kubiki karmik!!! Będę zgapiać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 02:48, 15 lip 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Nareszcie mamy przycięte wszystko, łacznie z żywopłotami z żywotnika olbrzymiego (Thuja plicata) i świerki też ciachnięte lekko boki.

Normalnie wzór konspekt

Normalnie żyleta, jak spod igły i jeszcze ta limlajtka taka wieeeelka !!! BOSKO!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies