Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

sylllwia 16:54, 06 wrz 2012

Aga śliczne nasadzenia w donicach przed wejściem i na tarasie.
Wrzosy jednak mają w sobie to coś, chociaż kojarzą się z jesienią.
Gardenarium 17:14, 06 wrz 2012

Trzmielina na pniu jest zimozieloną fajną roślinką, o wyrazistym kolorze. Może przemarzać ale odbija.

U mnie zauważyłam, że lubią ją opuchlaki, ale tą płożącą. Na pieniek nie chce się im włazić Warto posadzić pienne okazy.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:17, 06 wrz 2012

Doczytałam o trawach, tak nadążam za trendami naturalistycznymi Jesteśmy TRENDY hehe

Ale bez trawek byłoby nudno i nie tak wesoło. Podobają mi się, a najbardziej ten SKY GARDEN z zeszłego roku z Hakonechloa macra

Instagram Ogrodowiska
Joaska 19:01, 06 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)
Doczytałam o trawach, tak nadążam za trendami naturalistycznymi Jesteśmy TRENDY hehe

Ale bez trawek byłoby nudno i nie tak wesoło. Podobają mi się, a najbardziej ten SKY GARDEN z zeszłego roku z Hakonechloa macra

Super że są te trawki bo na prawdę dają to "coś" w ogrodzie
Madzenka 19:23, 06 wrz 2012

Czekam zatem na zdjęcia , bardzo jestem ich ciekawa
Wieloszka 08:32, 07 wrz 2012

Sylllwia zdecydowanie wrzosy mają to COŚ.... dla mnie - kolor

Danusiu oczywiście, że jesteś trendy - a kto, jak nie Ty ? Ale dzięki Tobie my też mamy kawałek Wielkiego Świata ogrodniczego w naszych skromnych ogródkach

Joasia obiecane zdjęcia - wprawdzie mam poślizg 12-godzinny, ale jak wczoraj wieczorem 3 godziny postałam przy desce do prasowania, to już nie miałam siły na wstawianie zdjęć.
Dopiero teraz zauważyłam, że nie wyszły mi zbliżenia liści miskantów - Gracillimus ma jeden biały pasek w środku liścia/źdźbła, a M.L. pasek w środku plus cieniuteńkie jasne obrzeża. Z oddali różnica jest taka, że M.L. ma jaśniejszy odcień zieleni.
Miskant "Morning Light"

Pan "Gracillimus" w całej swej 160cm okazałości

Monia_B 08:35, 07 wrz 2012

betysia napisał(a)

Wczorajsze wieczorne widoki z tarasu..... dalsze

......bliższe

...... i najbliższe

nooooo na TAKIE widoki warto bylo czekac- nieziemsko... zarowno te odlegle jak i te zdecydowanie blizsze...
pozdrawiam i cudnego dnia!!!!

pięknie u Ciebie

proszę powiedz mi jakie masz te kule ciurkadełka wielkość
chce do siebie takie same i ciągle mnie coś powstrzymuje od zakupu

a te rabaty kolorowe cudo

kulki uwielbiam i cZęsto do ciebie zaglądam choć nie daje znać pisząc
Wieloszka 08:38, 07 wrz 2012

Trzmieliny Dopiero co je przycinałam, a już fryzurki rozwichrzone lekko Dwie skrajne miały być jesienią przesadzone, bo za mało tam miejsca dla 3szt., ale Madżenka zawiązała komitet "ratujmy trzmieliny przed przesadzeniem" no i na razie są... Berberys po prawej źle zniósł przesadzenie i wymaga wymiany na nowszy model

Wieloszka 08:45, 07 wrz 2012

Monia_B napisał(a)

pięknie u Ciebie

proszę powiedz mi jakie masz te kule ciurkadełka wielkość
chce do siebie takie same i ciągle mnie coś powstrzymuje od zakupu

a te rabaty kolorowe cudo

kulki uwielbiam i cZęsto do ciebie zaglądam choć nie daje znać pisząc

Monia dziękuję Ja też z braku czasu więcej czytam niż piszę w wątkach u innych...
Nie pamiętam rozmiarów tych kul w ciurkadełku - ale nie są duże, największa ma ok.35-40cm średnicy. Kupowane w OBI, niedawno widziałam je w jesiennej wyprzedaży/promocji.
Wieloszka 08:57, 07 wrz 2012

A to prawie zakończona rabata z wiśniami umbra - nie chwaląc się jedna z ładniejszych u mnie Dziękuję Magnolio!!!
A "prawie" zakończona, bo brakuje mi tam werbeny, która będzie królować z miskantami, jak lawenda przekwitnie...
Miały być małe trawki pomiędzy bukszpanami i lawendą, a jest trzmielina płożąca "emerald gaiety", a pod wiśniami miskanty "Morning Light". Tak to jakoś wyjszło