Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Holandii 11:07, 14 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Agata, a ja Ci pokażę takie "cuś"

Przed:

Po:

Derenia formujesz w dwie kule - bo tak Ci się rozrasta - jedną na pniu, jedną przy ziemi, żeby go za mocno nie redukować (na pniu możesz zrobić jak ja - splatałam ze sobą gołe dolne gałązki i podtrzymałam palikiem)

W środek dajesz jeszcze jedną bordową trawkę, bo ładnie się odcina od całości, bluszcz się rozrasta...na koniec rabatki zamiast żurawki dałabym jeszcze jedną mała bukszpanową kulkę.

dla koloru wsadziłabym tam jednoroczne kwiaty lub byliny o drobnych kwiatach na długich i cienkich lodyżkach - np. werbenę patagońską
Jednoroczne przewieszające się możesz też wsadzić do konewki wiszącej - będzie piękna kaskada, np z bialych surfinii...

Albo zamiast kulki na końcu stożek

WOW! No to już projekt całą gębą! Wielkie dzięki! Dzięki, dzięki!
Natychmiast kupuję pomysł, żeby mi z konewki coś zwisało. Takie proste, a genialne! Nie wiem czy chcę aż tak symetrycznie wszystko. Ja to chyba za bardzo nie pasuję do takiego porządku. Wydaje mi się, że przytnę derenia tego po lewej w kulę, ale tego drugiego raczej zostawię trochę rozczochranego choć oczywiście nie aż tak jak w tej chwili.
Człowiek to tak wszystko sam, a tymczasem jak kilka mądrych osób poradzi to od razu lepiej!
Dziewczyny - bardzo wam dziękuję!
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:35, 14 lip 2012

Do góry
ewaglen napisał(a)
A ta hortensja to niby Incredball ale wcale nie ma kulistych kwiatostanów.

[/img]

To są dwie hortensje: Anabelle po lewej (dwie kulki) i Incredbal za po prawej. W zeszłym roku Incredbal kupiona kwitnąca miała olbrzymie kule. W tym - niewiele różnią się od anabelki (anabelka miała wiosna przycięte pędy bo chorowała, dopiero odrasta dlatego ma mało kwiatów).
Hortensje są regularnie nawożone nawozem do hortensji substrala, przed posadzeniem dostały solidną porcję kompostu, a jednak kule nie wykształcają się tak wielkie jak u producenta. Choć też są piękne.

Rajski ogród Ani 10:06, 14 lip 2012

Do góry
Poranek Miłego wypoczynku

Rajski ogród Ani 10:04, 14 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
a gdzie miałyby być te liliowce Zbyszka?
Właśnie tam i trzeba to zgrabnie rozpracować i zaplanować

Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:01, 14 lip 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Klosowka sie zaczyna rozlazic super, to znaczy, ze szybko mi zarosnie puste miejsca
Jest taka aksamitna w dotyku

ooo, jedna kłosóweczka dla Bogdy juz rośnie-ta w środeczkuw centrum fotki-malusi kikucikdziękuję piknie
Wichrowe wzgórze 09:25, 14 lip 2012

Do góry
Dzisiaj pokażę kilka klematisków

kwitną pierwsze hortensje
Strong Anabelle - kwiaty ma sporo większe niż klasyczna

Anabelle

Pink Anabelle
Mały ogródeczek przydomowy 09:07, 14 lip 2012

Do góry
Moje miejsce na Ziemi.... 08:51, 14 lip 2012

Do góry
Wojażując ostatnio po Polsce nie zauważyłam,że jest nowa sąsiadka blisko mnie.Witam Kamilo!
Kwiatek na powitanie...... i proszę....odwiedzaj Hanię.

Pogaduchy skowronków 08:46, 14 lip 2012

Do góry
I witam o poranku!
Lecę w kulki... 08:45, 14 lip 2012

Do góry

Przed...

Po...

Młodym się podobało...gościom też, nawet M mnie... pochwalił

O JA CIE!!!! SCENKA OPADA. CUDOWNIE

Aniu, jesli dozyje slubu syna mego (najpierw musi miec dziewczyne) to wlasnie takie dekoracje chcialabym widziec. Elegancja, klasa, szyk. Skromnie, bez zadecia a jakze wytwornie.

Cudnie Aniu, po prostu cudnie
ogrodoweimpresjejolki 08:42, 14 lip 2012

Do góry
Ciągle pada ... czyli kolejny odcinek serialu "Pogoda dla chwastów"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:36, 14 lip 2012

Do góry
Klosowka sie zaczyna rozlazic super, to znaczy, ze szybko mi zarosnie puste miejsca
Jest taka aksamitna w dotyku

To tyle, jak widac szalu nie ma, wiele sie nie dzieje, ale plan na ten rok w zasadzie wykonalam.

I tym koncze relacje i zycze wszystkim udanego weekendu

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:32, 14 lip 2012

Do góry
jalowce predzej czy pozniej rowniez czeka przeprowadzka

Tam gdzie jest Southern Comfort byly konwalniki, ktore przenioslam na trawiasta

A to Gracillimus

Przepraszam za jakosc zdjec, musze sie jeszcze wiele nauczyc
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:29, 14 lip 2012

Do góry
I seria swiezych zdjec skarpy, chcialabym, zeby w przyszlym roku rosliny zakryly te puste miejsca. Oby zima nie zniszczyla wysilkow i nakladow

sosny tutaj nie bedzie, zostaje do wiosny

Marmelade zamienila Southern Comfort i codziennie mnie zaskakuje. Przyjechala w kolorkach oliwkowo-rozowych i juz sie zmienia

Ale Southern Comfort mi jednak choruje, przeprowadzka niewiele pomogla, czekamy - te sosenki tez zmienia lokalizacje

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:24, 14 lip 2012

Do góry
"Kula" clematisowa sie popisuje

A to inna kula

Berry Smoothie nareszcie zaczynaja mezniec Zadowolone sa z diety florovitowej

A to Plum Pudding - na patelni sprawdza sie fantastycznie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:20, 14 lip 2012

Do góry
I znowu przerwa Ostatnio gonitwa sie zintensyfikowala na tyle, ze jak wracam do domu to padam jak kawka
Ale wlasnie dzisiaj licze na spokojniejszy dzien i moze wieczorem chociaz troszke uda mi sie Was poodwiedzac.

Tymczasem kilka porannych zdjec

Kulki z oddali, dzisiaj powinny dostac ostatnia dawke Confidoru na misecznika. Begonia ladnie sie rozrosla

Tutaj po raz kolejny musialam wymienic zurawki. Cos im nie pasuje Kupilam Lime Marmelade - Igor pisal, ze radza sobie w sloncu

Hortensjowa szykuje sie do kwitnienia, ul wciaz bez domownikow

A na mydlana mam pomysl, realizacja raczej w przyszlym roku, ale mysle, ze to bedzie to

Ogrodnik mimo woli 08:11, 14 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Widoki piękne! A jak tam trawnik pod włókniną? Bo coś mi się zdaje, że niedługo koszenie!

Pod katalpą... trawka miała pierwsze koszenie... i agro zdjęte.. i z boku już wygląda dobrze...
Następna partia się zazieleniła.. nie zaglądam by jej nie przestraszyć...
A ostatni fragment .. jeszcze nie skiełkował....

Wniosek prosty.. trawa nie jest chwastem.....

I coś jeszcze z wczorajszych....

Ogród w Holandii 07:56, 14 lip 2012

Do góry
Agata, a ja Ci pokażę takie "cuś"

Przed:

Po:

Derenia formujesz w dwie kule - bo tak Ci się rozrasta - jedną na pniu, jedną przy ziemi, żeby go za mocno nie redukować (na pniu możesz zrobić jak ja - splatałam ze sobą gołe dolne gałązki i podtrzymałam palikiem)

W środek dajesz jeszcze jedną bordową trawkę, bo ładnie się odcina od całości, bluszcz się rozrasta...na koniec rabatki zamiast żurawki dałabym jeszcze jedną mała bukszpanową kulkę.

dla koloru wsadziłabym tam jednoroczne kwiaty lub byliny o drobnych kwiatach na długich i cienkich lodyżkach - np. werbenę patagońską
Jednoroczne przewieszające się możesz też wsadzić do konewki wiszącej - będzie piękna kaskada, np z bialych surfinii...

Albo zamiast kulki na końcu stożek

Jak usuwać swoje zdjęcia z postów 07:51, 14 lip 2012

Do góry
Już to zrobiliśmy, usunęliśmy te zdjęcia podwójne, bo posty można edytować tylko przez dobę.

Jakbyś potrzebowała na przyszłość poprawić błąd w tekście lub cokoliwiek zmienić - to masz opcję "EDYTUJ"

Klikasz Edytuj i usuwasz kod zdjęcia od [img} do [img]
Moje poletko 07:12, 14 lip 2012

Do góry
Również ode mnie gratulacje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies